The Scopps Aiskrim Durian D24 Viral di Melaka

Assalamualaikum

Ni nak cerita kisah 2 bulan lepas. Ye, dah hamper 2 bulan baru nak story kat sini.. hahaha….. teruk betul kan.. boleh la dari takde cerita kan…

Kisahnya, masa balik Melaka sempena Hari Merdeka dan juga Raya Haji yang lepas.. Masa tu kan musim aiskrim durian D4 McFlurry tu.. actually time tu takde la rasa nak makan sangat tp sana sini org cakap sedap sangat.. tapi Dilah tak sempat pun nak rasa sebab dah sold out. Haha..

So kebetulan pulak time tu adik Dilah asyik share pasal aiskrim Durian D24 The Scoops yg tengah viral kat Melaka tu.. dia dah rasa dah.. sedap katanya.. tempat tu pun dekat dengan rumah kan.. so mmg plan balik kampong tu memang terus cari aiskrim tu dulu.. hahha..

Aiskrim Durian Viral ni pun bermusim ikut musim durian jugak kan.. so tak sure la skrg ni masih ada lagi ke tidak.. yang pasti kalau nak beli memang kena pegi awal. Gerai tu bukak pukul 12 tapi sebelum pukul 12 dah kena datang dan beratur. Bukak kul 12, kul 1 dah habis.. dahsyat kan..

Lokasi The Scoops ni terletak dekat Jalan Duyong menghala ke Semabok. Boleh waze Asam Pedas Kak Su. Kat restoren tu.Gerai tu berada kat kedai Asam Pedas tu.. Korang kena pandai cari parking sebab parking terhad.. 

Nak tahu rasanya macamana??  Bak kate Ayah Wan yg agak cerewet bab makanan ni, ni mmg betul2 durian jer..  apa maksudnya tu? Sedap sangat la tu, betul2 rasa durian sebenar.. Memang betul-betul ssedap la tu.. tu sebab cepat habis..

Aiskrim ni ada dua size, cup size kecil dan besar. Untuk size kecil ada penutupnya sekali. si besar tak de.. so kalau nak tapau better ambil yg saiz kecil. mcm kitorg aritu ambil yg saiz besar tu 2 cup utk share 5 org.. puas hati la makan sebab banyak dan kakak   diyana tu tak berapa suka durian kan so dia makan sikit jer..

Korang boleh try call dulu owner tu untuk pastikan ada lagi tak bukak sekarang ni.. maklum la, makanan bermusim ni kan.. habis musim durian payah la nak buat aiskrim tu kan..
 

SIMILAR POSTS

2ND GIVEAWAY ATIEHILMI.COM ft. 1ST DENTAL CLINIC


Assalamualaikum

Hai korang.. jom join 2nd Giveaway dari Atiehelmi.com ni..

http://www.atiehilmi.com/2017/10/2nd-giveaway-atiehilmicom-ft-1st-dental.html

Klik banner untuk join.

SIMILAR POSTS

WW76 :: Sup Pasta Spiral for Lunch

Assalamualaikum

Hari cuti ni masak menu simple jer untuk lunch.. sebab ayah wan outstation.. masak untuk anak-anak yg mudah2 dan menu yg diorg suka..





SIMILAR POSTS

Majlis Konvokesyen Abg Faris Zakwan


Assalamualaikum

Hari Jumaat lepas, ada majlis penyampaian hadiah dan sijil di Tadika abg Faris. Senang cakap majlis konvokesyen la.. hehe.. dah 4 tahun berturut2 Dilah pegi konvo anak2 ni sejak kakak diyana 4 tahun. Every year mesti pegi. Tapi ingat tahun ni tak dapat pegi tengok sbb cuti dah tinggal sikit sangat. So minta la Ayah Wan jer yg cuti teman anak2. Tapi paham2 la anak2 ni kan, mesti nak ibunya ada jugak.. sudahnya pagi tu terpaksa wassap bos bgtau nak half day.. hahha…

Alhamdulillah.. cuaca hari tu elok jer.. tak panas sangat.. so selesa la sikit kan.. Cuma seperti yg dah diduga, si kecik Fattah Anas tu mesti tak boleh duduk diam.. lagi-lagi dia pun memang duk kat taska tu kan.. so memang dah biasa la.. tak reti duduk diam.. merayau sana sini.. Dilah memang minta Ayah Wan la yang pantau adik tu.. Ibu tak larat nak mengejar adik.. haha..
Makin tembam pulak adik ni sekarang..


Kalau korang nak tau, Faris Zakwan ni memang lain dari adik-beradik yg lain. Sebab dia sorang yg cerah dan sepet sikit matanya.. pastu ada lesung pipit tp nampak bila dia menguap jer la.. bila senyum mata pun hampir2 hilang. Nak dijadikan cerita, malam sebelum tu asyik la menangis jer bergaduh ngan kakak la, berebut nak tido ngan ibu la. Sudahnya mata pun bengkak.. Bila mata dah bengkak, bila dia senyum hilang la terus mata tu.. haha.. nasib la abg..


Majlis dimulakan dengan bacaan Al-quran dari anak-anak transit yg telah Khatam Al-Quran. Kemudian ada persembahan dari anak-anak 6 tahun dan juga pelajar transit. Akhir sekali baru la penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar tadika umur 4thn, 5thn dan 6thn. Acara penyampaian haadiah dan sijil ini diselang-selikan dengan cabutan bertuah. Tahun ni takde rezeki kami untuk menag cabutan bertuah. kalau tak setiap tahun no naik.. hhehhe..



Selesai majlis dalam pukul 10.45 pagi. Memang cepat. Terdapat agihan makanan untuk ibubapa dan juga pelajar sebelum majlis bersurai. Sebelum balik tu ambil la gambar anak bujang ibu ni.. Sempat jumpa dan berborak juga dengan blogger Mama Maszull. Mama datang meraikan konvo cucu beliau Darwisy yg juga kawan abg Faris.



SIMILAR POSTS