Check Up Fattah Anas @ 2y4m


Assalamualaikum



Dah lama rasanya tak cerita perkembangan anak-anak Dilah kan.. semalam Dilah bawak si kecik Fattah Anas ke klinik untuk check up 2y4m. actually, check up tu untuk 2thn 3bulan, tapi Dilah ni asyik la lupa jer nak check appointment tu bila.. sudahnya dah terlepas tarikh.. haha..

Actually last week dah datang dah.. tapi sebab sampai dah 3.45ptg, nurse dah tak terima lagi sbb ramai sangat org hari tu.. hahaha.. padan muka ibu, sape suruh datang lambat kannn.. so semalam datang awai sikit la. 2.15 dah sampai.. tapi nombor tetap banyak jugak.. agak lambat jugak smlm sbb mungkin ramai yg baru bukak buku baru, so amik masa yg lama..

 Untuk check up kali ni, nurse bagi ubat cacing pulak. Sebelum ni ubat cacing dalam bentuk cecair kan.. tapi kali ni dah bentuk pil pulak.. yang pasti mesti la chewable. hisap-hisap jer.. budak-budak mana pandai telan kannn.. hehe.. dan skrg ni pemberian ubat cacing oleh klinik kerajaan adalah setahun sekali berbanding 6 bulan sekali sebelum ni.. mungkin kerana bajet dah kurang skrg ni kan... hmmm...

Masa awal-awal sampai klinik tengok fattah anas senyap jer.. elok jer dia duduk diam.. mengantuk sangat rasanya sbb pagi tu bermain sakan dia dgn abg faris. Ingat kan kejap lagi tidur la tu.. sangkaan ibu jauh meleset.. kejap jer dia duduk diam ngan mata layu.. lepas tu berjalan sana sini. kebetulan pulak kat luar klinik tu ada taman permainan.. sibuk nak ke sana.. dengan panas terik tu memang tak Dilah bagi dia main kat situ.. Sudahnya asyik berkejaran la ibu dgn budak kecik ni.. hahaha..
Lagi 3 bulan check up lagi.. yg tu check up biasa jer.. nanti masa umur 3 tahun ada check up lagi untuk ujian autism. ni info terbaru yg Dilah tau.. biasanya anak lepas 2 tahun dah tak bawak check up lagi.. tu yg tak tau ada ujian autism ni.. haha...

So far perkembangan Fattah Anas sangat baik.. dah pandai bercakap petah.. dah pandai buat ayat.. tapi pelat sikit2 tu biasa la kan.. makan dan pakai baju pun dah boleh buat sendiri.. bab makan memang takde masalah. kuat makan budak ni.. tak padan berat cuma 10.5kg jer bila timbang smlm.. haha.. memang betul2 ikut genetik ayah wan ni.. ok.. tu jer la perkembangan budak kecik ni..


SIMILAR POSTS

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com


Assalamualaikum


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor

  • Like Fanpage




  • Add To Circle Sponsor
  • Follow Instagram Sponsor

  • Follow Twitter Sponsor
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI







17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada
1 September 2017





Sekian , terima kasih










SIMILAR POSTS

GIVEAWAY BY LZ


Assalamualaikum

Hai korangggg.. jom join giveaway dari LZ ni..

http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/08/jom-sertai-giveaway-by-lz.html
Klik banner untuk join.

Blog LZ ni simple sangat tapi cantik.. sedap mata memandang sebab tak serabut. Dilah suka yg simple macam ni,..

SIMILAR POSTS

Promosi Pressure Cooker Noxxa Bulan Ogos


Assalamualaikum

Hai korangggggggggggg... Dilah nak bagitau ni, bulan ni Pressure Cooker NOXXA ada offer tauuuu...  kalau korang yg follow FB Dilah mesti dah tau kannn..Dilah dah share mengenai promosi periuk noxxa  ni untuk Bulan Ogos.




Promosi Bulan Ogos
> Ansuran 5 kali bayar (limited kuota)
> Free Gift Knife attached with cutting board (worth RM200++ tau)


Dannnnn... special buat mereka yang membeli dengan Dilah bulan ni.. Dilah akan berikan hadiah tambahan iaitu  Buku Resepi Istimewa Pressure Cooker eleh Chef Hanieliza secara percuma tau.... 

Best takkkkk?? Untung tau korang boleh dapat extra free gift lagi..

Kelebihan Pressure Cooker Noxxa berbanding pressure cooker brand lain. 

- Size periuk yang lebih besar. boleh masak sehingga 10pot nasi.
- boleh masak 3 ekor ayam atau 3kg daging.
- ada fungsi STIR FRY yang pressure cooker lain tiada.
- warranty 1 tahun. jika spare part lain rosak jugak boleh beli dari kami.
- boleh beli inner periuk secara berasingan.
- Service selepas jualan. Boleh bertanya apa sahaja berkaitan pressure cooker Noxxa. (jika beli di website online tiada service ini).

Nak bagitau ni, jika kuota 5 kali bayar tu habis, korang still boleh dapat free gift tu lagi sehingga bulan ni dengan pembelian cash.. so kalau nak 5x bayar cepat-cepat roger Dilah ok.

Kalau nak join kutu pun boleh.. Dilah ada buat group kutu noxxa dgn 8 bulan bayaran.

Nak tau lebih detail boleh whatsapp Dilah ye..
Dilah 012-7275531 

Resepi masakan yang Dilah pernah share menggunakan Pressure Cooker Noxxa ;




SIMILAR POSTS