DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS

Assalamualaikum

Hai korang.. kat sini sape suka kucing?? Dilah ni bukan tak suka kucing, suka sangat tengok kucing yg comel2 tu.. tapi Dilah agak geli nak pegang kucing sebab bulu kucing tu lembut sangat... Apa lagi kalau tetiba kucing datang bergesel kat Dilah.. memang terkejut2 la.. cepat2 lari.. hahaha.. tapi ada masa Dilah nak jugak pegang kucing.. pegang slow2 jer.. Dilah yg pegang dulu takpe, jangan kucing tu yg datang kat Dilah, memang Dilah angkat kaki nanti.. hahaha

Dilah nak share sedikit info dari Didi the Cat Charity untuk mendapatkan food donation for stray cat. Sekiranya ada rakan rakan yang sudi panjangkan informasi ini, dipersilakan share di blog masing masing. Semoga Allah membalas jasa kalian.



Didi The Cat Charity is a small organization to help out stray cats in Malaysia. Its a platform to give a chance to cat's lovers to spread their love. We are currently based in Penang as we are helping out all the free Cat's Sanctuary here cause most of this sanctuary need help from the society.

We dont accept any money, but we are welcoming Cat's food donation . They need help with this as cat's food is very expensive and lots amount of cats here need lots of food too. We dont have any specific requirement for the cat's food, we even accept the balance of your cat's food as long as you sincere to donate! Here got hundreds of cats that will tell God how generous you are.

Any question you may call me at 016 8228854 and if you want to know more about this new organization you can go to www.didithecatcharity.blogspot.com
****************************************



SIMILAR POSTS

WW70 :: Menang Tempat Ke-2 Pertandingan Anyam Ketupat


Assalamualaikum



Semalam Dilah join Jamuan Terlajak Raya anjuran kelas centre JB. Sebelum tamat majlis ada pertandingan anyam ketupat. So Dilah saje je la join.. Anyam ketupat guna reben ni boleh tahan mencabar jugak. sebabnya reben tu licin dan bila kite nebes tangan berpeluh memang susah nak anyam dgn reben yg licin tu.. hahaha.. Tapi alhamdulillah.. rezeki dapat juga tempat kedua drpd 7 org peserta..

 

SIMILAR POSTS

Dapatkan Huggies Dry Pants Murah di Lazada Big Baby Fair

Assalamualaikum

Hai koranggggg… Ada berita baik Dilah nak bagitau ni.. Sape kat sini suka SALE??? Mesti semua orang sukan kannn.. Hahhh.. nak tau tak?? Kempen Lazada Baby Fair dah datang lagiiii.. Hahhh.. mak-mak msti suka dengar ni kan…hehe.. "BigBaby Fair" ni akan bermula 26 Julai sehingga 30 Julai 2017 ni tau… Promosi diskaun sehingga 80% untuk perlbagai barangan termasuk lampin pakai buang, fesyen kanak-kanak dan juga kelengkapan bayi.... wowwww… best sangat ni… 

http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/?offer_id=7856&affiliate_id=153085&offer_name=MY+Baby+Fair+D-Day+2017_162881&affiliate_name=http%3A%2F%2Fwww.ceriteraibu.com%2F&transaction_id=10264e88e4bd508b05887ad8d36686&offer_ref=_xxmpa002co0at1800

Antara jenama terkemuka yang terlibat sepanjang kempen “Big Baby Fair” ni seperti Mamypoko, Huggies, Nestle, Sweet Cherry, Pediasure, Goo.N, Wyeth, Anakku, Fisher Price dan banyak lagiiiii tau.. Kebanyakkan barang baby memang ada diskaun yg hebat.


Apa barang utama yg ibu-ibu akan survey bila ada baby dair macam ni?? Dah tentu pampers dan juga susu untuk anak kannn.. 2 item ni memang keperluan yg akan digunakan setiap hari.. So mari kita survey pampers untuk anak-anak kita.. Kebetulan la pulak pampers si Fattah anas tu dah nak habis.. Cukup untuk guna minggu ni je rasanya tu.. nak pergi beli kat pasaraya luar takut tak sempat pulak.. lagi pulak sekarang ni Fattah anas dah pandai request nak pakai yg jenis pants tu. So memang elok sangat la tu.. boleh la beli diapers dari Lazada ni nanti..  

Pampers Huggies ni antara pampers yg Dilah yakin untuk digunakan oleh anak-anak. Sebab apa?? Sebab macam faris zakwan dulu dia masalah ruam lampin bila pakai pampers sebarangan.. Dilah dah try 3, 4 jenis pampers, hanya pampers huggies jer yg tidak mendatangkan ruam lampin.. so start dari tu memang Dilah pakaikan huggies jer untuk Faris Zakwan..


Antara kelebihan pampers Huggies ni ia mempuanyai lilitan pinggang yang sangat selesa dan Huggies Pants ini juga sesuai untuk dipakai ketika malam. Selain itu, Huggies pants ini juga mempunyai lapisan biru yang membolehkan ia menyerap lebih cepat bagi memastikan pampers sentiasa kering. Ini salah satu penyelesaian bagi mengatasi ruam lampin pada baby.

http://www.lazada.com.my/huggies-official-store/

Sempena kempen “Big Baby Fair” ni Lazada Malaysia menawarkan harga yang sangat murah untuk 3 pack Huggies Dry Pants ni.. Hanya RM79.90 untuk 3 pack.. murah kannn… harga ni hanya untuk tawaran sepanjang 26-30hb Julai ni sahaja tau.. so korang jangan lepaskan peluang untuk beli masa “Big Baby Fair” ni nanti..




Korang nak tau tak, korang bukan sahaja boleh menikmati diskaun yg hebat sehingga 80% ni  tapi ada juga penghantaran percuma untuk  produk-produk yang terpilih tau... memang jimat sangat la kannn… 


Ehhh.. ada lagi yang lagi best dari tu.. korang jugak berpeluang untuk memenangi hadiah hebat dengan menyertai peraduan di social media Lazada Malaysia  terutamanya di LINE Lazada.. ni dah triple best niii.. hahaha..

So apa tunggu lagi, korang dah boleh mula survey sekarang.. esok dah mula dah kempen " BIG BABY FAIR" ni..

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari website Lazada Malaysia di www.lazada.com.my

http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/?offer_id=7777&affiliate_id=153085&offer_name=MY+Baby+Fair+Teaser+2017_161738&affiliate_name=http%3A%2F%2Fwww.ceriteraibu.com%2F&transaction_id=10279d8ff6f5048c845a4dc4fa4c64&offer_ref=_xxmpa002co0at1800





SIMILAR POSTS

Resepi :: Nasi Goreng Noxxa Mudah dan Sedap!!


Assalamualaikum

Ok.. hari ni Dilah nak share satu lagi resepi mudah dengan menggunakan periuk pressure cooker noxxa iaitu Nasi Goreng Noxxa.. Jangan tak caye, nasi goreng pun boleh dimasak menggunakan pressure cooker noxxa ni tau.. mudah sangat.. tak payah nak masak nasi dulu.. masak terus guna BERAS tau.. kalau tetiba tetamu datang boleh terus masak.. boleh hidang panas2 lagi tau.. yummy... :)

Tapi harus la ada PRESSURE COOKER NOXXA dulu tau.. pressure cooker lain Dilah tak pasti boleh buat.. sbb kebanyakan PC di pasaran tak ada fungsi stir fry ni..  Fungsi STIR FRY ni adalah untuk menggoreng dan menumis.. senang cakap apa yg kuali boleh buat STIR FRY ni pun boleh buat la.. hehe

Ok.. jom kite tengok resepi nasi goreng basic ni.. ni kira resepi nasi goreng paling basic la sbb tak letak bahan2 ayam ke sayur ke.. memang tak letak. just tambah telur jer.. tapi ni la nasi goreng yg  anak2 Dilah suka makan.. kakak panggil 'Nasi Goreng Telur'. hehe.. tapi kalau korang nak letak bahan2 lain pun boleh..

NASI GORENG NOXXA

Bahan-bahannya
- 3 ulas bawang putih **
- 3 biji bawang merah**
- ikan bilis**
- 3 biji telur
- garam secukup rasa
- cili padi (tak letak)
- 2 pot nasi
- 3.5 pot air (guna pot beras yg sama-bergantung kpd jenis beras)
 - udang/ayam/sayur-sayuran (optional)

Cara memasak

- Set STIR FRY pada pc noxxa & masukkan minyak utk menumis.
- Tumiskan bahan2 bawang putih + bawang kecik + ikan bilis sampai naik bau. Then masukkan garam secukup rasa.
- Pecahkan telur dan gaul2 telur..
- Masukkan beras yg telah dibasuh dan gaul rata.
- Masukkan air dan kacau rata.
- Set HIGH PRESSURE HP08 (8min) utk masak nasi.
- Siap.. sedia untuk di makan.

Boleh tengok gambar utk lebih detail.


Set STIR-FRY utk menumis.. masuk kan minyak utk menumis secukupnya..

Tumis bawang putih + bawang merah + ikan bilis yg telah ditumbuk.. dah naik baru masuk kan garam secukupnya..

Then pecahkan 3 biji telur.. hancur2kan telur sehingga garing..

Masukkan beras.. gaul rata..

Masukkan air secukupnya (bergantung kepada jenis beras).

Then set HIGH PRESSURE HP08 dan on.. masak nasi utk 8 min..

Tadaaa.. nasi goreng noxxa dah siap ��
 
SELAMAT MENCUBA 😉


Nak beli pressure cooker noxxa?
Bulan ni ada offer tau boleh 5 kali bayar.
 dan lagi best ada free gift Knife with attached cutting board.
Nak tau lebih detail, boleh whatsapp Dilah. Kalau nak join group kutu pun boleh jugak..
Roger2 jer Dilah ok..

Whatsapp 012-7275531 (dilah)


SIMILAR POSTS