Majlis Konvokesyen Abg Faris Zakwan


Assalamualaikum

Hari Jumaat lepas, ada majlis penyampaian hadiah dan sijil di Tadika abg Faris. Senang cakap majlis konvokesyen la.. hehe.. dah 4 tahun berturut2 Dilah pegi konvo anak2 ni sejak kakak diyana 4 tahun. Every year mesti pegi. Tapi ingat tahun ni tak dapat pegi tengok sbb cuti dah tinggal sikit sangat. So minta la Ayah Wan jer yg cuti teman anak2. Tapi paham2 la anak2 ni kan, mesti nak ibunya ada jugak.. sudahnya pagi tu terpaksa wassap bos bgtau nak half day.. hahha…

Alhamdulillah.. cuaca hari tu elok jer.. tak panas sangat.. so selesa la sikit kan.. Cuma seperti yg dah diduga, si kecik Fattah Anas tu mesti tak boleh duduk diam.. lagi-lagi dia pun memang duk kat taska tu kan.. so memang dah biasa la.. tak reti duduk diam.. merayau sana sini.. Dilah memang minta Ayah Wan la yang pantau adik tu.. Ibu tak larat nak mengejar adik.. haha..
Makin tembam pulak adik ni sekarang..


Kalau korang nak tau, Faris Zakwan ni memang lain dari adik-beradik yg lain. Sebab dia sorang yg cerah dan sepet sikit matanya.. pastu ada lesung pipit tp nampak bila dia menguap jer la.. bila senyum mata pun hampir2 hilang. Nak dijadikan cerita, malam sebelum tu asyik la menangis jer bergaduh ngan kakak la, berebut nak tido ngan ibu la. Sudahnya mata pun bengkak.. Bila mata dah bengkak, bila dia senyum hilang la terus mata tu.. haha.. nasib la abg..


Majlis dimulakan dengan bacaan Al-quran dari anak-anak transit yg telah Khatam Al-Quran. Kemudian ada persembahan dari anak-anak 6 tahun dan juga pelajar transit. Akhir sekali baru la penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar tadika umur 4thn, 5thn dan 6thn. Acara penyampaian haadiah dan sijil ini diselang-selikan dengan cabutan bertuah. Tahun ni takde rezeki kami untuk menag cabutan bertuah. kalau tak setiap tahun no naik.. hhehhe..



Selesai majlis dalam pukul 10.45 pagi. Memang cepat. Terdapat agihan makanan untuk ibubapa dan juga pelajar sebelum majlis bersurai. Sebelum balik tu ambil la gambar anak bujang ibu ni.. Sempat jumpa dan berborak juga dengan blogger Mama Maszull. Mama datang meraikan konvo cucu beliau Darwisy yg juga kawan abg Faris.



SIMILAR POSTS

FEMILAC MILKBOOSTER UNTUK IBU MENYUSU




ASSALAMUALAIKUM

FEMILAC MILKBOOSTER UNTUK IBU MENYUSU – Dilah ada 3 orang anak.. Alhamdulillah, ketiga-tiga anak Dilah kesemuanya menyusu badan sepenuhnya sekurang-kurangnya sehingga 18 bulan. Pengalaman Dilah sendiri dalam menyusukan ketiga-tiga anak ni sangat mencabar.. Ye, jangan ingat nak menyusukan anak ni mudah jer ye.. banyak perkara yang perlu kita pelajari dan ambil tahu agar kita mampu mengharungi cabaran dalam penyusuan. Mujur kedua-dua belah keluarga Dilah dan mertua sangat menyokong Dilah dalam menyusukan anak. So Dilah tiada masalah dari segi sokongan keluarga.

Dilah ni jenis susu cukup-cukup jer.. takde la sekali pam tu dapat sampai 12 – 18 oz.. memang tak la dapat banyak tu sekali pam.. nak dapat amaun tu pun kira 2 or 3 kali pam.. senang cakap sehari punya pam kat ofis la baru boleh dapat banyak tu.. So Dilah kena banyak minum air dan makan untuk memastikan susu badan tetap cukup untuk anak.. walaupun kadang-kadang rasa nak nangis bila tak dapat capai target untuk bekalan anak bila musim-musim susu merudum tu datang.. huhu..

Tapi zaman sekarang ni dah tak perlu risau sangat. Banyak dah milkbooster yang dijual untuk membantu memperbanyakkan susu ibu.. tak macam masa zaman Dilah menyusukan kakak diyana 7 tahun lepas.. time tu memang struggle giler la bila susu merudum.. makin stress makin la terganggu penghasilan susu tu kan..

FEMILAC MILKBOOSTER


Sekarang ni kalau korang ada masalah dalam penghasilan susu ibu, korang boleh try Femilac Milkbooster ni.. Di samping teruskan rutin mengepam sekerapnya, minum air masak sekurang-kurangnya 3liter sehari dan makan makanan yg berkhasiat secukupnya, korang juga boleh mengambil Femilac Milkbooster ni untuk membantu memperbanyakkan susu badan.



Kandungan Femilac Milkbooster



Femilac Milkbooster dihasilkan dari beberapa jenis makanan Sunnah (habbatussawda, kurma, madu dan susu kambing) dan juga beberapa jenis bahan tradisional seperti Alfalfa, Fenugreek, Spirulina dan Aquamin bagi melancarkan pengeluaran susu badan dan menghasilkan susu badan yg lebih pekat dan berkualiti.



FEMILAC SILICONE BREASTPUMP & MILK COLLECTOR





Disamping Femilac Milkbooster #tibetibebengkak , Feedmilk juga turut mengeluarkan satu lagi produk yg bagus iaitu Femilac Silicon Breastpump & Milk Collector. Dilah memang teruja sangat ni.. Biasanya bila susu tengah meriah sangat, belum sempat nak pam susu dah mengalir jer..


Dengan adanya Femilac Silicone breastpump ni, sangat mudah.. sementara nak setup pam tu, korang boleh guna Femilac Silicone ni dulu untuk tadah susu yg mengalir tu.. kalau nak lagi senang, terus je pam guna silicone ni, dah tak payah nak cuci banyak2 corong kan.. hehe.. Yang paling penting, Silicone Breastpump ni lembut sahaja dan tak menyakitkan cik B kita.. tu yg penting kan…
 

 
Femilac Milkbooster dan Femilac Silicone Breastpump Milk Collector ini dikeluarkan oleh Syarikat Bumiputra FEEDMILK. Yang pastinya produk yang halal kan.. so tak perlu la nak risau kan.. Kalau korang nak beli kedua-dua produk ni, korang boleh lawati website dan facebook FEEDMILK ye..

Untuk maklumat lanjut, sila layari website dan facebook berikut ya;

Facebook : Femilac HQ

Atau walk-in di butik FEEDMILK di alamat berikut;

H50-1, JALAN SERAI WANGI M16/M, 
ALAM AVENUE 2, SEKSYEN 16,
40200, SHAH ALAM,
SELANGOR





SIMILAR POSTS

Lagu Ost Titian Cinta :: Sungguh Mencinta - Asfan Shah ft Qanda


Assalamualaikum

Arini Dilah nak share lagu fav Dilah sekarang ni.. maklum la tengah demam Aisy dan Haris #titiancinta kan.. dalam 3 lagu hit OST untuk drama ni, lagu ni paling Dilah suka.. tapi of cos la 2 lagi tu pun Dilah suka jugak. tp yg ni sangat suka.. fefeeling gituuu.. hahaha #dramasangat kannn.. 



Sungguh Mencinta
Asfan Shah ft Qanda

Tak Ku sedari
Hatimu Telah ku sakiti
Sesungguhnya
Ku Salah erti
Perih Di jiwa

Saat Kau tak disampingku
Terasa Cinta tlah pergi
Kembali Ke pelukan ku

Dengarkan
Berikan Ku kesempatan
Akan Ku buktikan

Tak Ku mengalah
Biar Bulan bintang
Ditelan Gelita
Biar Laut

Perih Di jiwa
Saat Kau tak disampingku
Terasa Cinta tlah pergi

Kembali Ke pelukan ku
Dengarkanlah
Berikan Ku kesempatan
Akan Ku buktikan

Tak Ku mengalah
Biar Bulan bintang
Ditelan Gelita
Biar Laut bergelora
Biar Musnah kasih teguh
Akan Tetap ada bersamamu

Dah Ku berjanji
Ku Berdoa untuk sehidup semati
Hingga Akhir nyawa
Aku Tetap pasti
Akan Selalu sungguh sungguh
Mencintai Kamu

Tak Ku mengalah
Biar Bulan bintang
Ditelan Gelita
Biar Laut bergelora
Biar Musnah kasih teguh
Akan Tetap ada bersamamu

Dah Ku berjanji
Ku Berdoa untuk sehidup semati
Hingga Akhir nyawa
Aku Tetap pasti
Akan Selalu sungguh sungguh
Mencintai Kamu

SIMILAR POSTS

Happy 5th Birthday Faris Zakwan & Happy 60th Birthday Bunda


Assaalamualaikum

Alhamdulillah, hari Sabtu lepas 7 Okt 2017, genaplah usia anka bujang Dilah si Faris Zakwan tu 5 tahun. Rasa cepat jer anak bujang ni dah besar.. haha.. (ayat cliché kan) Tapi kan, abg Faris ni walaupun dah 5 tahun, dia punya manja mengalahkan adik Fattah Anas tu tau… memang manja sangat anak bujang ni..


Anak no 2 ni kan perangai dia lain machiam sikit kan.. banyak songel dan ragamnya. Macam tu la jugak dengan si Faris ni.. sejak dari baby lagi sampai skrg ni ragamnya memang lain sangat. Dia punya akal.. fuhhhh.. berganda2 kreatif.. manja, notty.. mcm2 la.. kalau tido malam pulak, kadang2 tido bilik asing, nanti tengah malam mesti bangun nangis merengek2 cari ibu.. padahal dia tau je ibu kat mana, selagi kita tak panggil dia akan nangis merengek2.. nak jugak ibu panggil datang tido kat ibu baru senyap.. haha.. berbeza ngan adik yg baru 2thn stgh tu, kalau tido bilik asing terjaga tengah malam.. ekk ekk sikit je.. tak pun datang cari ibu sendiri.. berbezakan…. Haha

Ibu memang kena urut dada banyak2 melayan anak abg ni.. kadang tengok tak padan ngan ganas dia tapi manja.. haha.. pastu ngan kakak asyik bergaduh jer.. biasa lah anak laki kan nak tunjuk hero.. hehe.. ehh banyak pulak ibu bebel pasal perangai abg ni, Nampak nau dah lama tak update perkembangan anak kan..



Sabtu lepas sempat la celebrate kecil2an kat rumah Tok Ma sbb tok ma pun baru balik haji kan.. so ziarah sekali la.. sebulan lebih tak jumpa, masing2 rindu tokma.. so sempat la potong kek rainbow request dari besday boy jugak.. sori.. gambar gelap pulak.


Buat anak ibu Faris Zakwan bin Md Aswan,
SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..
Semoga abang sentiasa berada dalam keredhaan Allah.
Dipanjangkan usia abang.. diberikan kesihatan yg baik..
Semoga abang menjadi anak yg soleh, berbudi pekerti mulia…
Semoga abang Berjaya di dunia dan akhirat.

Ibu, ayah, kakak dan aadik sayang sangat kata abang tau..

Semalam jugak birthday Bunda Dilah yg ke 60tahun.

Selamat Hari Lahir Bunda..
Terima kasih kerana menjadi emak dan nenek yg terbaik buat kami semua..
Semoga Allah panjangkan usia BUNDA dan diberikan kesihatan yg baik buat Bunda selalu..
Semoga Allah murahkan rezeki Bunda selalu..
I LOVE U BUNDA…


SIMILAR POSTS