Splash Time @ Waterpark Legoland Malaysia

Assalamualaikum


Hari Sabtu 9 Sept yg lepas Dilah bawak anak-anak ke LEGOLAND Malaysia. Bermula 15 Aug- 30 Sept 2017 ni, Legoland Malaysia kan menyambut anniversary mereka yg ke 5 tahun. Bersempena 5th- Brick-versary ni,  terdapat pelbagai aktiviti menarik sepanjang bulan September ni di Legoland Malaysia. Korang boleh tengok entry Dilah yg lepas di SINI ye.


Seperti yg semua sedia maklum, Legoland Malaysia ni terdiri daripada Legoland Theme Park dan Legoland Waterpark. Ni first time kitorg pegi ke Legoland waterpark semenjak ia dibuka. So anak-anak pun teruja bukan main la kan.. budak-budak dengan air kan memang tak dapat dipisahkan.. so kita layankan la anak-anak nak bergumbira dulu kan.. hehe..



Sebelum masuk dalam, jom kita bergambar dulu di pintu masuk Waterpark. Anak-anak dah tak sabar dah tu.. teruja bukan main lagi masing-masing..

Di laluan masuk seperti biasa staff yg bertugas di situ akan check beg dulu.. tapi jangan risau, diorg tak check strict sangat pun.. then masuk nak scan  tiket tu, staff bagitau untuk Fattah Anas kena beli tiket lain utk anak-anak bawah 3 thn. Harga tiket hanya RM11 dan kita akan diberi 2 keping pampers untuk pakai masa mandi.

Naik jer tangga nanti korang akan terus jumpa locker dan tempat menyalin pakaian dan tandas. Terpulang kalau korang nak letak barang kat locker tu boleh atau nak jaga sendiri pun boleh. Macam Dilah sebab semua nak main air so lebih selamat kitorg simpan barang di locker sbb takde orang yg jaga barang kan.. 

Locker di situ ada 2 jenis, saiz kecil harganya RM20 dan size besar RM40. Cara menggunakan locker ni agak canggih. Bayar di machine automatik yg disediakan di situ. Locker ni tiada kunci tau.. memang canggih la. kita kena simpan password di machine tu. bila nak bukak locker tu pun guna machine tu jugak.. sangat la canggih... jakun pulak mak tengok aritu.. hahaha.. tapi sayang lupa nak amik gambar pulak.. kalau tak senang la korang nak paham kannn..




Next dah siap salin baju... masa yg ditunggu-tunggu telah tibaaaaa... masa untuk bersuka ria di waterparkkkkkk.. yeayyyyy... Tempat pertama yg kitorg pergi adalah tempat yg ala-ala pantai buatan ni.. tempat yg paling besar sekaliii... kat sini anak-anak dah Ayah Wan jer yg masuk.. Dilah time ni malu2 lagi nak cecah air.. hahaha.. takdela... saje nak tengok2 tempat dulu..sambil ambil2 gambar...



Oh ya.. sebelum masuk dalam air ni pastikan anak-anak pakai jaket keselamatan ya.. kat sini korang tak perlu risau kalau tak bawak pelampung. kat sini semua free bila kita guna pelampung dan safety jacket. Ada 3 size utk safety jacket ni. untuk anak2 ni pakai size paling kecil just nice jer..



Ni pula area waterpark yg ada playground. Memang nampak menarik sangatkan dengan colourful nya.. kakak ngan abg tu pun dah berani naik atas sendiri untuk main slide sendiri.. adik jer la yg tak berani nak masuk situ sbb dia trauma.. hahaha


Bergambar atas jambatan pulak..

Actually gambar atas ni bukan family kitorg. Dilah just amik gambar jer secara random.. sbb Dilah teringin nak masuk dalam sungai buatan tu.. haha.. tu jer pun tempat yg Dilah masuk air. yg lain bagi chance kat anak-anak & ayah wan teroka.. tapi sungai buatan ni memang best tau.. kitorang pusing 3 kali tau.. anak-anak pun suka sangat. lagi diorg suka sbb diorg tak perlu guna pelampung. diorang kan pakai safety jacket tu, so diorg boleh terapung la.. diorg bukan main bangga lagi cakap diorg dah pandai berenang tau.. hakikatnya diorg pakai safety jacket tu, tu yg tak tenggelam.. hahaha



Next kitorg pegi area slide yg tinggi-tinggi tu.. tapi tak dapat main.. sbb diorg dah ternampak lego ni pulak.. tapi memang menarik tau kat sini, anak-anak boleh bina kapal mereka sendiri mengikut kreativiti mereka. Bila dah siap boleh lepaskan dalam tempat air tu..

happy sgt dapat buat kapal lego.. hehe



Dah siap kapal tu, anak-anak akan lepaskan kapal kat port atas tu.. bukan main happy lagi bila tengok kapal yg dibina selamat belayar.. haha.. leka betul anak2 main kat sini..

Jam 1 lebih siap2 ajak anak2 salin baju. kitorg nak pegi makan dulu sebelum masuk ke Themepark pulak.. bagi perut kenyang dulu sebelum berjalan2.. kalau tak abis meragam anak-anak nanti.. hahaha

Bersambung.....


SIMILAR POSTS

WW73 :: Fattah Anas Warded @KPJ Johor


Assalamualaikum




Bersiaran pagi ni dari KPJ Jalan Abdul Samad JB. Fattah Anas demam panas on off sejak last week. So smlm bawak gi hospital ni.. dan result blood test ada jangkitan kuman.. InsyaAllah nanti Dilah share lebih detail ye..




SIMILAR POSTS

Promosi September Steam Iron Philips


Assalamualaikum

Baru hari ni sempat nak update Promosi Bulan September ni..

Bulan ni ada promosi istimewa untuk Steam Iron Phillips a.k.a Iron Magic. Kenapa orang panggil IRON MAGIK? 



KEISTIMEWAAN PHLILIPS CARE AQUA IRON

● Tiada pelaras suhu - auto detect jenis fabrik, dari linen, kapas, sutera dan pelbagai lagi jenis fabrik. 
- tiada lagi masalah baju terbakar, tudung terbakar. Nak gosok baju batik, tudung/baju berbatu tiada lagi masalah.. 

● Tekanan stim sehingga 5.8bar membolehkan pakaian digosok dgn pantas. 
- menggosok baju menjadi lebih cepat, menjimatkan masa dan elektrik. Boleh gosok 2,3 lapis sekali gosok. 

● Sistem anti kerak yg mudah dikesan. 
- tidak meninggalkan kerak pada tapak iron. 

● Auto off sekiranya iron terlupa untuk di'off' kan. 
- Jika terlupa untuk off iron pun tiada masalah. Safety dan menjimatkan elektrik.

Bersaiz XXL, tangki air 2.5L
- antara saiz iron yg terbesar dipasaran. mudah, jimat dan selamat. 


Nak tau promosi untuk bulan September ni??

- Boleh 5x bayar secara ansuran. 
(1st payment terus dapat iron.)
- FREE Iron board
- FREE Iron board cover
- FREE Postage

Hahhh.. best takkk?? 1st payment dah boleh dapat iron terus. tak payah tunggu habis bayar baru dapat iron.. lagi best sebab ada banyak FREE gift tuuuu.. best kannn...

Tapiiii.. kalau korang masih rasa berat lagi nak bayar 5 kali, korang boleh jer join kutu iron philips ni, boleh 10x bayar.. Dilah ada buat group jugak.. tapi kalau join kutu ni dapat iron ikut turn la.. cepat masuk nama dapat la turn awal-awal. kalau lambat masuk nama dapat la hujung2. First come first serve gituuu..

Next Dilah nak tunjuk video masa demo pada customer. 



video

Iron uniform kerja yg tebal mcm baju technician/nurse. Sekali iron depan belakang licin.

video

video

Iron tudung dan baju kurung yg berbatu. Tak perlu terbalikkan baju untuk iron pada side yg takde batu tau.. korang iron jer tempat berbatu tu xde masalah.. rasa smooth jer..

Hebat kannnn.. tu sebab la orang yg dah guna iron ni rasa berbaloi sangat2 walaupun beli harga mahal. Senang, cepat dan menjimat kan.. 

Kini, suami pun rajin iron baju sendiri.. anak-anak sekolah pun boleh iron sendiri. secara tak langsung dah mengurangkan beban kerja isteri / ibu kannnn... hehe..

So kalau korang nak jugak boleh whatsapp Dilah terus ya..

Whatsapp : 012-7275531 (DILAH)

SIMILAR POSTS

Aktiviti Menarik Sempena 5th Brick-versary Legoland Malaysia


Assalamualaikum



Tahun ini genap 5tahun penubuhan Legoland Malaysia.  Oleh itu bermula 15 Aug- 30 Sept 2017 ni, Legoland Malaysia menyambut anniversary mereka yg ke 5 tahun. Bersempena 5th- Brick-versary ni,  terdapat pelbagai aktiviti menarik sepanjang bulan September ni di Legoland Malaysia. Anak-anak pun teruja dengan aktiviti yg diadakan.. Nanti Dilah cerita lebih detail aktiviti yg ada ye..


Pelbagai aktiviti menarik menanti pengunjung Legoland sepanjang bulan September ini. Kalau korang pergi Legoland ni, jangan lepaskan peluang untuk join aktiviti2 mereka ni nanti.. Pasti anak-anak pun enjoy kan..

Power Dance Tutorial [The Beginning]
Daily: 9.50 am - 10.00 am

Building Our Giant Birthday Cake [The Beginning]
Daily: 10.00 am - 6.00 pm

Speed Building Challenge [LEGO City Stage Holding Area]
Daily: 11.30 am, 1.30 pm, 4.30 pm
Weekend, Public and School Holiday: 5.30 pm

Jumbo Minifigure Trade [The Beginning]
Daily: 10.00 am - 10.30 am, 12.00 pm - 12.30 pm, 2.00 pm - 2.30 pm, 4.00 pm - 4.30 pm
Weekend, Public & School Holidays: 5.30 pm - 6.30 pm

Spot The Minifigure - I Love Legoland [Park Wide]
Daily: 10.00 am - 6.00 pm

Brick-Dance Parade [LEGO City]
Daily: 3.45 pm

Character Dance Show [LEGO Star Wars Miniland]
Weekend, Public & School Holidays: 4.00 pm

Awesome Parade [The Beginning]
Weekend, Public & School Holidays: 6.30 pm

THE BIG PARTY [The Beginning]
15, 16, 17 Sept: 6.00 pm - 6.45 pm

Selain daripada aktiviti yg diadakan di Legoland, sempena 5th Brick-versary ni juga Legoland Malaysia mengadakan promosi untuk pembelian tiket Legoland Themepark dan Legoland Waterpark.



1- PROMOSI DI MATTA FAIR dengan DISKAUN SEHINGGA 50%
-Nikmati 12 bulan kemasukkan tanpa had ke LEGOLAND theme park dengan harga RM195
-Beli tiket sehari serendah RM 115
-Pakej keluarga di Hotel Legoland dengan penjimatan sebanyak 30 % .Nikmati satu malam penginapan di Hotel LEGOLAND termasuk sarapan pagi dan dapatkan dua hari  kombo tiket untuk 5 orang.

2 SUPER DUPER DEAL
-Semua penduduk Johor boleh mendapatkan special pass untuk tiket sehari seperti di bawah ini

Awesome pass
Super duper Flash Deal untuk kanak-kanak dan dewasa -RM 195

Premium Annual Pass
Super duper Flash Deal untuk kanak-kanak dan dewasa -RM 295
mengikut terma dan syarat ye.
 
 Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai aktiviti dan apa-apa yang berkaitan dengan Legoland ni korang boleh rujuk link di bawah ye..


  Instagram: @legolandmalaysia

SIMILAR POSTS