Salam Merdeka!!

September 01, 2012

Assalamualaikum.. Salam Merdeka untuk semua..

              Merdeka! Merdeka! Merdeka! Selamat Hari Merdeka.. mesti ramai yg kuar g sambut merdeka & tgk perbarisan kan hari ni.. Kitorg sambut merdeka kat umah jer.. x larat la nak kuar g tempat yg bersesak2 dgn perut yg dah sarat ni.. ngan kakak kecik tu lagi.. sure dia sibuk nak berlari sana sini nanti.. better duk kat umah jer.. tgk bunga api dari umah jer.. 

             Lately ni saye mmg x larat sgt nak keje ke nak g jalan2 ke.. bila ptg jer mula la badan sakit2 sume.. especially kat belakang badan ni... duduk kat kusi pun serba x kena jer.. pusing kiri.. pusing kanan.. kalau dapat baring mmg best sgt.. dah la balik keje kena amik si kakak kecik tu lagi.. nak melayan kerenah dia yg xnak balik lagi.. boleh le pulak kakak kecik ni xnak masuk kete.. siap acah2 ibu die lagi.. main kejar2 ler pulak ngan dia.. sabo je la.. x tau gak nye ibu die ni dah x larat nak berjalan, boleh lak ajak ibu main kejar2 kan.. bila dpt tangkap dia masukkan dlm kete, cepat je die g tempat driver.. bistu ibu ni nak duk kat ne lak?? uhh.. mmg naik darah ibu nak melayan kamu nak.. tu yg sampai umah jer terus melepek jer kat sofa.. dah x larat sgt dah.. ngan si adik dlm perut ni asyik mengeras jer.. rasa cam nak nangis menahan rasa sakit & penat tu.. (pdhal mmg dah nanges gak..huhuhu)

          Nak di jadikan cite, tghari tu hubby x sempat nak lunch lak.. so, sampai umah jer dia pun tanye la nak makan ape mlm ni.. saye mmg x terpk nak makan pape pun sbb tgh tahan sakit.. saye suh hubby je yg pk nak mkn apa.. i follow..huhu.. pk punye pk last2 dia cakap order pizza jer la.. up 2 u la darling, i mmg x larat nak masak..huhu..  

          So, saye call la dominos pizza tuk order.. ni yg kitorg pilih tuk mkn dinner mlm tadi..


 Kakak Diyana ngan pizza yg yg baru sampai.. Kiotrg order set tuk 2 regular pizza .. harganya RM31.80.. normally kitorg order RM30 jer.. tp kali ni operator tu ckp ada gov tax lak.. before this xde pun.. sejak bila ntah diorg charge gov tax tu..


Pizza extravaganza..


 Ni pulak BBQ Pizza.. 


Hah.. yg ni kitorg confuse..rasanye kitorg xde tambah side order.. x prasan la pulak kalau operator tu ada ckp yg roti ni free.. tp kitorg mkn jer.. hihi..


tu dia aksi kakak kecik lepas mkn pizza.. comot betul dak sorg ni makan..

ok.. ni je la apdet kali ni..bye..

~ ibu diyana ~

You Might Also Like

0 komen