Hari Raya,

Hari Raya 2012

August 30, 2012 Ibu Dilah 0 Comments

                                Assalamualaikum..

          Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh umat islam.. pejam celik..pejam celik.. sekejap je dah masuk raya ke 12 hari ni kan.. Weekend ni lagi la, mesti ramai yg wat open house kan.. Kalau tahun lepas saya ada gak wat open house skali ngan wat aqiqah tuk Diyana tp tahun ni xde la wat open house.. sape nak dtg, datang jer la.. sbb dah x larat sgt skrg ni.. dah sarat dah..

        Oh ye, actually nak bgtau yg saya skrg ni tgh pregnant 2nd baby.. dah 33weeks dah.. tu yg dari awal tahun aritu konon2nye nak aktif ber"blogging" last2 senyap jer.. rupenye sbb ada dak kecit dlm perut ni la.. tu yg x ter"update" blog ku ni.. hihi.. walaupun byk perkara yg nak di kongsi bersama saat2 pregnant kali ni.. xpela, next entry kite cite pasal pregnant lak ye.. x sabar sebenarnye nak cite pasal pregnant kali ni sbb rasanye kali ni lebih teruk dari si kakak dulu..

        Selain nak share pasal pregnant, saya nak share cite pasal si kakak diyana ni jugak.. nak update perkembangan dia yg semakin bijak.. x lama lagi dah nak jadi kakak dah.. tu yg nampak cam dah besau jer.. huhu.. nanti saye update cite pasal kakak kecik ni jugak ye..

         Berbalik cite pasal raya, tahun ni giliran beraya belah hubby dulu kat sedenak, Felda Bukit Batu.. kalau 1st time raye dulu belah hubby kami beraya di Air Itam, Muar.. Air Itam ni rumah nenek hubby.. kitorg panggil Mak Tok.. tapi kali ni wat pertama kalinye kitorg beraya kat Sedenak.. actually Ma (panggilan tuk mak hubby) pun baru 1st time beraya kat Sedenak ni.. maklum la anak menantu & cucu dah semakin ramai.. tu yg nak beraya kat umah sendiri dulu kan..Before ni mmg beraya kat Air Itam jer..

          Lepas raya Sedenak baru kitorg balik umah Mak Tok mlm tu.. kali ni 1st raya mmg x ramai kat umah Mak Tok.. masing2 raya ke2 baru balik umah Mak Tok.. sbb ada x dapat cuti 1st day raya & ada makcik yg blk umrah 2nd day raya.. thats why la sunyi jer umah Mak Tok raya kali ni.. Ari ke2 tu baru la riuh sikit sbb masing2 baru balik kg kan..

       Mlm raya ke-2 baru kitorg balik beraya kat kg saya kat Paya Dalam Melaka.. dlm sejam jer perjalanan dari umah Mak Tok.. kitorg sampai pun dah kul 11.30 mlm.. Hari raye ke-3 baru la kitorg start berjalan raya ke umah pakcik makcik & atok2 sedara belah mak.. kat melaka ni mmg sedara mara belah mak je yg ramai.. Abah asal org johor..

          Hari raye ke-4 lak dah nak blk jb balik.. rase kejap je beraya kali ni kat melaka.. lgpun cuti kali ni pun kejap je.. hubby raye ke-5 dah start keje dah.. saya lak sambung cuti lagi sbb ada check up ari khamis tu.. tp yg bestnye kitorg blk jb sekali ngan family.. diorg sume nak beraye kat umah sedara belah abah lak..

            Jom kite layan sikit gammbar2 yg ada ni.. tahun ni mmg x bergambar sgt.. ntah la, xde mood lak nak bergambar time dah sarat2 cam ni.. huhu

 Ni la family sebelah my hubby.. semua ada.. kak long & family (3org anak) pakai baju tema pink.. Ma pakai tudung hijau, kami pulak tema maroon, yg pakai baju biru tu adik2 hubby, Aziee & Azlee & yg pakai baju bunga2 tu adik hubby jugak & anak dia Zara..

 My small family, hubby, saya & kakak Diyana..

 Lagi gambar 1 family..

 Ayah & kakak kecik lagi..

Ni lak gambar yg pompuan2 jer.. tapi terselit lak si Adam anak kak long ni.. hihi

oKla, sampai cni jer dulu.. nanti saye update lagi ye..

 ~ Ibu Diyana ~

You Might Also Like

0 comments: