Aksi Kakak Diyana..

September 18, 2012

Hai.. assalamualaikum semua..

         Jumpe lagi.. tetiba mcm rajin lak arini nak apdet blog sampai 2x kan.. bukan apa, lepas apdet blog tadi duk tgk2 la picture2 dalam pendrive ni.. nampak la banyak gambar si kakak tu.. mcm2 gaya ada.. tu yg rasa nak share la ngan korang sumer kan.. asyik nak apdet pasal baby & ibu peknen jer ape kes kan... hahaha...

          Kalau korang nak tau, skrg ni Diyana dah nak masuk 1thn 11bulan dah.. so, sure la mcm2 ragam dia skrg ni kan.. dengan sibuk blaja cakapnye la.. riuh satu rumah tau.. kalau cakap pelan2 tu xpela jugak, ni kalau cakap mcm pakai loud speeker la pulak.. dah x payah pasang radio bagai.. dengor je la mulut dia tu berceloteh.. kadang2 bila dah byk sgt cakapnye dah x tau dah ape bunyinye, dah x paham dah.. tp kebanyakan apa yg dia ckp dah jelas dah.. kakak mmg cepat belajar.. cepat jer dia boleh ikut apa yg kita cakap..

        Selain dari kuat bercakap, dalam sebulan dua ni dia suke sangat main baby2.. abis semua teddy bear jadi baby dia.. siap menyusukan lagi.. tula, duk slalu tgk ibu breastfeed dia, la ni dia dah pandai apply kat baby2 dia lak.. pantang jer pegang baby dia tu, mesti nak bf baby.. huhu..

Jom kiter tgk baby2 yg kakak Diyana ada..


1) Baby stoberi.. beli kat Cameron Highland awal tahun aritu.. tp baru 2 bulan ni dia nak main.. tgk tu, siap pakaikan pampers lagi.. time ni kat dlm kete time g berjalan raye..

2) Baby Ming Ming.. gambar aritu ada, tp bila cari2 x jumpe lak.. next time la kalau jumpe nanti saye upload ek.. Baby Ming Ming ni ayah belikan kat Japan time dia g training 2 minggu kat sana tahun lepas.. ibu namakan baby Ming Ming sbb dia adalah seekor itik yg comel, sama sebijik cam Ming Ming dalam citer Wonderpet tu..


3) Baby yg x bernama.. huhu.. baby ni mmg kitorg xde bagi nama kat die.. actualy ni ibu punyer teddy bear.. tp skrg dah jadi baby kakak diyana pulak..

Ok, next jom kiter tgk aksi2 kakak diyana dgn baby2 nyer..

 Ni aksi kakak diyana yg nak pakaikan baby pampers.. abis pampers kakak sumer jadi pampers baby die.. huhu..

 Ni lak gaya kakak tgh breasfeed baby.. bagus anak ibu, semoga cucu2 ibu nanti pun dpt merasa mcm ni gak.. (hahaha.. jauh no ibu verangan kan..)

 Sayang baby.. la ni pantang nampak ibu pegang kamera jer, time dia tgh nak nyusukan baby pun dia leh cepat2 angkat baby dia, peluk & tersengeh2.. haha.. dah pandai nak berposing2 skrg ni ye, anak dara ibu sorg ni..

 Ni gambar kakak salinkan pampers baby.. kadang2 baru lepas siap pakai pampers jer dia nak bukak balik pampers tu.. alasannye, "baby yak.. nak cebok.." hahaha.. sabo jer la ibu..

 Kakak ngan baby lagi..

 Yang ni gambar time lain, kakak tgh nak bg ubat kat baby..

 Kakak ngan baby yg bogel.. hahaha.. perasan x ada anak patung itik kat sebelah tu kaler kuning.. tu la baby Ming Ming.. comel jer..

Yang ni lak gambar 2 minggu lepas, kitorg g breakfast kat luar makan roti canai.. pastu bawak kakak g taman permainan skali.. dah lama x wat aktiviti cam ni tau..


 Suke betul dia dapat main kat taman..

Bersantai bersama ibu dan kakak.. tgk la, ibu yg dah chubby sgt.. besau dah perut ibu kan.. hahaha.. dah x larat benau nak jalan tu...

Okla, ni la aksi kakak diyana yg terkini.. nanti kalau ada gambar baru leh apdet lagi kan.. bye.. wassalam..

You Might Also Like

0 komen