Breastfeeding : Mimpi yang best!!

September 26, 2012

            Hai.. pagi ni aku xleh tido gara2 si kakak diyana asyik terjaga jer tadi.. pastu pulak time tdo tadi dapat mimpi best.. terus x leh tdo balik sebab asyik terbayangkan mimpi tadi jer.. mula verangan minta2 mimpi tu jadi kenyataan..

            Korang nak tau ape mimpi yang best sgt tu? em.. camni citer nye.. mlm tadi aku duk kemas2 barang2 tuk baby.. pastu cek la skali bottle storage tuk simpan EBM baby nanti.. duk kira2 dah botol je ada dalam 50 pcs + plastic storage lak dalam 100 pcs ada kot.. 

 Ni bottle storage + plastic bag storage yg dah terkumpul stakat arini.. ada brand MLO, Jingle Jungle, Autumnz & SafetyPlus.. Kali ni aku lom ada beli brand Bumble Bee lagi.. kalau time kakak dulu mmg byk botol Bumble Bee..

 Seperti biasa, assistant aku si kakak xkan ketinggalan untuk enterprem muke dia.. hahaha.. penat tau kakak tolong ibu susun botol2 ni sumer.. excited betul kakak.. ko hingat ni iklan gigi ke hape? hahaha..kakak..kakak..

Ni barang2 tu sebelum dikeluarkan & disusun.. siap ada breastpump baru aku skali, medela swing.. pam spectra 3 aku yg lama still kat kakak aku lagi.. kena pesan kat Bunda ni minta dia bwk kan bile nak dtg jb nanti..

               Ok2.. aku tau.. aku tau..dah pjg sgt intro aku ni, aku lom citer lagi bab mimpi yg aku cakap nak citer kan tadi.. paham2 jer la, aku ni kan kuat membebel.. x sah kalau x citer panjang2, nanti org x paham.. hahaha.. tapi yg intro tu mmg kisah benar tau bukan mimpi..

              Macam ni kesahnye.. tadi aku mimpi yang aku tgh kemas2 barang2 kat atas ni la.. sambil tu duk borak2 ngan hubby sambil try pasang pam medela tu.. aku bgtau kat hubby yg aku tak sabar nak guna pam ni.. aku nak try jugak.. so aku pasang la sumer parts yg ada and try.. try punye try.. skali.. wahh!! susu aku dah keluar la.. mula2 sikit jer, pastu makin lama makin byk.. penuh 1 botol.. then, tukar botol ke-2 lak.. and ke-3.. botol ke-3 tu dpt la separuh jer tp yg 2 botol tu mmg penuh.. mcm x pecaye jer aku leh dpt byk ni skali pam aje.. x penah dapat byk ni tau time kakak dulu.. suke giler la aku.. lagi bertambah suke sbb time tu kan baby lom lahir lagi.. tp susu dah byk dah.. rejeki..rejeki.. syukur alhamdulillah.. aku siap bagi kakak minum lagi susu tu tau..

           Alangkah seronoknye kalau mimpi ni menjadi kenyataan kan.. memang niat aku nak fully bf 2nd baby ni.. mudah2an diizinkan Allah kan.. Amin..

          Ok, tu jer la mimpi yg aku nak citerkan.. pasni verangan nak beli stroller baru lak untuk baby.. ingat nak let go stroller kakak yg dulu.. tp tu baru verangan jer la, lom sebey lagi pun.. huhu.. kla, aku nak solat dulu pastu nak sambung tdo balik.. minta2 boleh la lena nanti sbb pagi nanti ada appointment ngan doc pakar kat HSA.. da...

Nota kaki ~ mudah2an ada good news tuk aku arini.. lg best en hubby leh temankan aku gi spital nanti..

 

You Might Also Like

0 komen