Check up 34 weeks..

September 08, 2012

Hai..

Saye nak citer pasal check up utk 34weeks last wednesday.. check up kali ni wat kat Klinik Kesihatan Taman U pulak sbb kena jumpa doctor.. mcm biasa menunggu giliran mmg lama.. check up ngan nurse dulu, timbang berat, check tekanan darah, check urine.. berat naik 0.5kg jer dlm 2 weeks..  

Then, check hb lak.. kali ni kena amik darah 2x sbb mula2 check tu nurse tu ckp hb low sgt.. dia tanye saye mkn obimin x? saye ckp la mkn..walaupun kadang2 miss jugak..huhu.. 
pastu nurse tu amik lagi skali.. kali ni tinggi lak bacaan hb, 13.9.. biar betul?? ni 1st time saye dpt hb tinggi cam ni.. biasa 11 lebih jer.. kalau 12 pun time awal2 pregnant dulu.. x penah lebih 13 la.. kira pecah rekod gak la ni.. huhuhu..

OK, next tunggu turn tuk jumpe doctor lak.. bila jumpe doctor, cam biasa mula2 doctor check tinggi perut.. then scan baby.. tgk keadaan baby.. so far baby sihat & semuanya ok.. alhamdulillah.. anak ibu sihat.. 
pastu saye tanye doctor berat baby dah bape skrg? maklum la kakak diyana dulu lahir besar, so saya sgt risau tentang berat baby ni.. menurut doctor, berat baby skrg 2.2kg.. ok la berat tu ngan usia kandungan 34w..

Alhamdulillah.. pregnant kali ni saye x kena kencing manis.. 2x minum air gula, dua2 lepas.. 
selamat.. huhu.. 

Selain dari jumpe doctor tuk scan baby, kali ni kena check up kat klinik kesihatan sbb nak tentukan date tuk jumpe doctor pakar kat HSA.. Sebab apa saye kena jumpe doctor pakar??? nanti saye citer ye.. unfortunately, diorg xleh tentukan date time tu gak.. so, nanti nurse akan call balik tuk bgtau appointment date tu.. tp sampai arini nurse tu lom call lagi.. maybe next week kot.. tunggu jer la kan..

okla... ni je la apdet saye tuk hari ni.. nanti saye apdate lagi perkembangan baby saye ye.. da..
 Wassalam..

You Might Also Like

0 komen