Check up 36 weeks ++

September 20, 2012

Hi..assalamualaikum..

       Pagi tadi ada check up kat KK. Before kul 8 aku dah terpacak kat depan klinik tu.. konon2nye nak jadi org yg terawal ler dtg klinik.. skali tgk.. YaALLH, ramai nye umat kat klinik ni.. dah nak penuh seat kat ctu.. planning asal nak g beli breakfast dulu, terus cancel.. better aku ambik nombor dulu.. skali dapat no giliran.. hah, amekaww!!! nombor 1029.. time tu baru nombor 1010.. tu pun dia panggil x ikut nombor sgt.. Last 2 weeks time dtg klinik ni masa yg sama xde org pun.. cepat giler la.. arini ramai ler pulak.. dengan yg nak check up anak lagi.. yang baru nak bukak buku merah tu pun ramai.. mana x lama kan..

       So, nak tunggu lama lagi, aku g la beli kuih dulu, pastu terus masuk kat kete, makan dalam kete jer, sejuk sikit bila pasang aircond.. sambil2 tu bole ler baca majalah PA&MA bulan 10 punye.. jap2 aku tgk jam, takut ler lama sgt duk dlm kete tu.. kang nurse dah panggil nombor aku xde pulak.. ada ler dlm setengah jam duk dlm kete tu, pastu aku kuar g masuk klinik balik.. mak aii.. mcm x gerak2 lak nombor tu, 1020 pun lom lagi.. so menunggu la lagi  kat dlm klinik tu..

         Tunggu punye tunggu punye tunggu.. nombor x sampai2 lagi.. dah la kepanasan ni.. kipas ada pun x rasa.. naik berpeluh2 aku dibuatnye.. nak baca majalah pun dah x senang.. mata asyik melilau tgk org lalu lalang la, tgk nurse tgh check patient la.. kul 9 lebih baru nombor dipanggil.. nurse check la mcm biasa, tp arini x yah ambik darah sbb last week hb aku dah ok, dpt 13.9.. berat lak skrg dah 71.5kg.. naik 1 kg dalam 2weeks.. ok la tu kan..

          Pastu dapat nombor baru pulak utk jumpe nurse yg check perut.. tunggu la lagi skali.. nasib baik x lama sgt.. nurse check perut, check jantung baby.. alhamdulillah, baby ok.. pastu dia terangkan tanda2 bersalin ada 3, kuar darah + lendir, pecah air ketuban dan baby mengeras.. ok, yg tu mmg aku dah tau.. last skali nurse tu bagi surat rujukan tuk jumpe doctor pakar next week kat HSA..

            Appointment ngan doctor tu hari rabu, 26 sept. Jumpe doctor tu nanti aku mesti heret hubby aku skali.. saje jer nak tunjuk kat dia mana tempat nak antar aku bile dah nak bersalin nanti.. xdela blur2 nanti kan.. lagi2 time tu aku tgh sakit, x dan nak tolong usha2 tempat nanti... hihi..

        Ok, tu je apdet check up kali ni.. gamba2 pun xde.. g klinik nak ambik gambar apa kan.. hehehe..ok, da....

You Might Also Like

0 komen