Aktiviti bersama family

Karnival Nusajaya

September 23, 2012 Ibu Dilah 2 Comments

 Hi.. Selamat petang semua..

           Mesti ramai dah tau semalam & hari ni ada karnival Nusajaya kan kat JB.. sure tau kan, kat TV3 kan asyik kuar iklan pasal karnival ni.. lagi2 lepas Legoland baru bukak last week kan.. Actually kitorg tak planning pun nak g karnival ni.. al maklum la, aku kan dah sarat sgt, nak berjalan pun tak larat, ini kan pulak nak gi tempat2 camtu yg sure ramai org dan panas kan...tetiba smlm lepas hubby balik keje dia tanye nak gi jalan mana2 ke hari ahad ni? boleh lak mulut aku ni gatal cakap nak gi karnival nusajaya.. opss..dah terlajak kata, badan aku yg rasa penatnye hari ni.. amekaww!! hahaha.. padan muka aku..

           So, hari ni dalam kul 11.45 am gitu kitorg pun bergerak la ke Nusajaya.. before keluar tu sempat la google map Dataran Mahkota Nusajaya tu kat ne.. maklum la, kitorg x penah sampai area nusajaya tu lagi.. kalau tgk dari map tu xdela jauh dari pekan Gelang Patah.. nak dijadikan citer, dah sampai Gelang Patah tadi kitorg dah tersalah jalan.. lagi jauh jalan sampai dah nak sampai PTP dah.. ape kes jauh sangat ni?? last2 tanye orang kat kedai makan tepi jalan, dia suh ikut highway jer, lagi dekat.. nasib baik xde tol, selamat duit aku dah hujung2 bulan ni..hahaha.. 

          Sampai area Nusajaya kitorg dah x tau nak gi mana.. xde signboard or tunjuk arah nak gi Dataran Mahkota pun.. apalah diorg ni kan, wat event besar cam ni, wat la tunjuk arah skali.. dah la tempat tu baru, org jarang pegi, mana la org tau nak tuju kan.. aku tgk kete2 lain pun mcm blur2 jer.. ada signboard pun tunjuk Legoland.. kitorg pun follow jer la signboard tu.. sampai la kat Legoland... Jangan x caye aku dah gi Legoland.. tapi aku lalu jer la kat situ, pastu pusing.. x kuase aku nak masuk, panas giler.. pokok2 yg ada pun kecik2 lagi.. 

           Lepas pusing kat Legoland tu, kitorg pun jalan terus lagi.. follow jer kete2 yg kat depan tu, aku cakap ngan hubby, "sure diorg pun nak gi karnival.. kite follow jer la.." memang betul pun, akhirnye sampai gak kat tempat karnival tu.. perghhh.. banyak betul kete, jauh betul diorg parking, boleh terberanak aku nak jalan jauh2 gini.. haha.. nasib baik kitorg x terus parking, jalan jer lagi sampai dapat parking x jauh sgt dari tapak karnival, kite dah dlm kawasan bangunan kerajaan tu la.. tu pun dah sakit kaki jalan nak berjalan tau..

            Jom kite layan sikit gambar2 yg sempat aku snap.. x banyak pun.. malas nak kuarkan kamera ngan panas2 tu..

 Kakak Diyana sebok ngan payungnye..


 Sempat bergambar kat taman lagi tu.. ni masa baru datang.. tengah semangat lagi..


 Ibu nagan kakak diyana berlatar belakang kan bangunan pentadbiran kerajaan..

 kakak diyana takut betul ngan belon angin kat belakang tu yg kaler kuning & merah tu... hahaha.. nak ambik gambar ni pun susah tau..

 Dah nak balik.. xdela ramai sgt org.. booth pun x banyak sgt..

 Ayah ngan kakak pulak..

             Fuhh!! memang penat giler la berjalan hari ni.. ngan panas teriknyer lagi.. kawasan baru kan, pokok pun xdak.. ada pun kecik2 baru nak naik.. kitorg sempat masuk kat karnival kerjaya jugak tadi.. emm.. indah kabar dari rupe.. ingatkan besar la & banyak la boothnye.. ni sikit je, tu pun ada booth yg xde org nye.. dah la penat kitorg menapak naik tangga, jauh dalam bangunan tempat expo kerjaya tu.. x berbaloi betul kitorg gi tadi.. 

              Dalam sejarah hari ni gi jalan kuar duit RM3.50 jer tadi.. tu pun sebab beli air 2 kali.. ingat nak la gak beli mister potato ke, air yogurt ke kan, ala..yg 1 bag rm10 yg cam kat jom heboh tu.. nak beli time dah nak balik jer.. aiyakk!! skali bile nak balik mister potato dah habis lak.. (dalam hati selamat duit aku.. hahaha..dah hujung2 bulan ni 10sen pun berkira tau.. lagi2 lom gaji lagi.. hikhikhik) On the way balik rumah kitorg juz singgah makan jer kat Taman U.. tu pun hubby aku ckp nak habiskan air pun x larat sbb dah penat & ngantuk sgt.. hahaha.. amboi.. kalah wife dia yang dah sarat ni..


 Ni on OTW balik rumah.. dah nak sampai rumah pun..

 bukan main suke si gigi rabbit ni..hikhikhikk..

satu lagi..

Okla, sampai sini je apdet hari ni.. sampai rumah tadi tepat kul 4 ptg.. la ni anak beranak tu dah terbongkang dah.. aku je yg sebok duk apdet belog ni sbb xleh nak tdo la pulak.. kalau ikut hati ni nak jer aku follow diorg, tp mata ni lak degil xnak tdo.. xpela, lagi pun dah petang kan x baik tdo petang kan.. (hahaha.. ayat sedap kan hati sendiri sbb dah xleh nak lelap, padahal jeles giler ngan 2 beranak yg dah tdo tu..huhu)

Nota kaki ~ mana tau, dah banyak jalan hari ni, silap2 sok baby kuar kan.. ni pun kira exercise nak mudah kan bersalin gak kan.. ;)

You Might Also Like

2 comments:

  1. waahh..myra yg nak pergi tak dapat..asben bgau dia dpt info sana jamed giler..so dia tak nak hadap jammed...geram taww..last2 bawak si hero kecik tu jenjalan kat Danga Bay jerr....huhu..larat betol mak yong jalan time tu yerr...heheh..nasib tak teberanak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg jem giler myra.. nasib kitorg baik main terjah jer masuk sampai dlm ada parking.. kalau x jenuh gak makyong ni nak berjalan jauh2..alamat masuk kete balik la kalau cam tu.. haha..

      Delete