Homestay

Lavender Homestay

September 12, 2012 Ibu Dilah 4 Comments

Hai.. assalamualaikum..

            Sebelum ni asyik citer pasal pregnant jer kan.. tapi kali ni nak citer pasal homestay lak.. lagi2 dah dekat hujung2 tahun ni kan byk public holiday & dah nak cuti sekolah kan.. so nak promote la sikit homestay mak saye..

           Kepada sesiapa yg nak g holiday kat Melaka tp x dapat tmpt penginapan lagi, meh la try duk kat Lavender HS.. Maklum la, kalau time cuti sekolah or public holiday, hotel2 kat Melaka ni sure fully booked.. lagi2 bg yg plan last minute nak g melaka kan, sure x dpt tempat tdo nanti..

             Yang bestnye, kalau korang planning nak mkn ikan bakar yg glamer kat Melaka ni, ikan bakar Umbai, tempat tu dekat jer ngan Lavender Homestay ni.. dlm 10 minutes je from our homestay.. org luar kalau dtg Melaka mesti xnak lepaskan peluang mkn ikan bakar kat Umbai kan..kan..


Ni la Lavender Homestay..

             Lavender HS ni terletak di Kg Paya Dalam Melaka.. berdekatan dengan Pekan Umbai & hanya 2 minit dari Lebuh AMJ (di Simpang empat traffic light Umbai - Tiang Dua..) Destinasi berdekatan seperti di bawah ni;

1) 5-10 minit ke Medan Ikan Bakar Umbai
2) 15-20 minit dari Tol Ayer Keroh / MITC / Mydin
3) 15 minit ke Melaka Central / Tesco Melaka / Jusco Bandaraya..
4) 20 minit ke Bandar Hilir

             Bagi pengunjung yg ingin kan rasa suasana kampung, menginap di Lavender HS adalah pilihan yg tepat.. Di kelilingi dengan pokok2 hutan dan buah2an, rasai lah suasana hidup di kampung dengan bunyi2an serangga serta kesejukan tdo di homestay ini.. (Chewahh.. baik punye promote kan.. ayat x tahan kan..hahaha..)

             Ok, Lavender HS mempunyai 3 buah bilik tidur dan setiap bilik mempunyai sebuah bilik air, almari, sejadah dan cermin.


Ni bilik no1..


Bilik no 2.. boleh memuatkan sehelai toto lagi..

Bilik no 3.. boleh memuatkan 4 org (2 tilam queen size) dan boleh tambah toto lagi kalau nak..


Setiap bilik mempunyai bilik air seperti ini, tandas duduk, shower, sinki..

Kemudahan asas.. ada toaster, coffee maker, microwave, peti sejuk, iron.. gula dan tea pun ada.. ni gambar lama.. hehe..


Set sofa, coffee table dan tv.. terbaru Lavender HS menyediakan perkhidmatan internet wireless.. so, sambil2 bercuti tu still leh apdet status kat fb or blog kan.. huhu..

         Ok, dah citer panjang2 lupe lak nak bgtau harganya bape kan... 

1 Malam - hanya RM200 sahaja

             Bagi yg nak bercuti ramai2 bersama family or kawan2 ke, boleh la menginap kat sini.. homestay ni boleh memuatkan dlm 8-14 org dalam satu2 masa.. kan jimat tu.. kalau nak duk kat hotel dah bape byk kena byr kan.. kan.. huhu..

            Ok, utk booking dan maklumat lanjut, boleh la telefon mak saya, Puan Siti a.k.a Bunda.. ni nombor tel nye : 017-6297715

            Kalau planning nak g jalan2 kat Melaka tu, boleh la booking awal2.. kalau lambat2 sure full lagi2 time cuti sekolah and public holiday..

okla, ni je untuk entry arini..
Selamat bercuti2 Malaysia..
Selamat Datang  ke Melaka Bandaraya Bersejarah..




You Might Also Like

4 comments:

  1. GPS coordinate xdela.. tp encik boleh try search Medan ikan bakar umbai.. dalam 4km jer dari homestay ni.. sori ye, map pun sy x sempat nak apdet lagi..

    ReplyDelete
  2. saya dh pernah stay di lavender homestay...dh dua kali.mmg sgt2 puas hati..owner pun ramah sangat. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. terima kasih tuan/puan kerana sudi menginap di lavender homestay,, InsyaAllah, kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami.. bunda saya mmg peramah orgnya..

      Delete