Parcel..oo parcel.. bila mau sampai da..

September 04, 2012

Hai all..

           Dah lama x order barang secara online.. (chewahh..mcm slalu jer kan order online..) Saye ni mmg jarang sgt online shopping ni.. adala 3,4 kali jer kot.. tp kali ni saye order online sbb dah x larat nak g survey2 kat kedai.. tu pun before decide nak beli online saya dah survey2 dulu.. kalau x silap dari bulan 5 kot dah usha2 barang tu..

           Apa ke benda nye yg saya beli tu? huhu.. emm.. sebenarnye saya beli breastpump baru.. dah lama mengidam nak pakai breastpump ni.. tambahan pulak breastpump (bp) yg ada tu cam dah kurang efisyen + berat.. so saya decide yg lama tu saya pakai kat umah & yg baru ni saya guna kat opis.. sbb yg baru ni small & ringan.. breastpump apa yg saya beli tu? tungguuuuuuuuuu... hehehe.. dah sampai barang tu nanti saya bgtau ye.. maybe arini or esok sampai la.. x sabar dah ni..

           Selain dari tu, saya ada beli barang tuk breastfeeding baby sekali cam bottle storage, icepack & others.. For 2nd baby ni saya memang dah tekad nak fully breastfeed baby sampai 2years.. insyaAllah.. time kakak diyana dulu pun niat yg sama gak.. tp apakan daya, kakak diyana juz dpt fully bf sampai 1thn 3bln jer sbb susu saya drop giler2 time tu.. sume tu terjadi bila saya pregnant 2nd baby ni la.. susu merudum dgn dahsyat nye.. but, sampai skrg kakak diyana still "ngempeng" ngan ibu dia ni.. tp saye rasa dah xde susu pun, dia juz nak ngempeng je.. rasa syg & sedih lak nak pisahkan kakak diyana ngan cik B ni..huhu... lagi2 bila dia ada masalah bila minum fm.. kejap ok kejap x..cian anak ibu.. kalau rajin nanti saye share ye apa prob kakak diyana ngan fm tu..

         Oh ye.. sok saye ada check up kat klinik kesihatan tuk 34W.. jumpe doctor skali tuk tentukan date tuk jumpe doctor pakar kat HSA masa 36W nanti.. sebab ape kena jumpa pakar lak ni?? sbb nak tentukan samada saya boleh try bersalin normal or czer.. nanti saya cite nape lak kena czer & nape x leh normal...

        Okla.. nanti saye update pasal check up esok  & pasal parcel yg dah sampai nanti ye.. ok, bye...

You Might Also Like

0 komen