Pregnancy,

Weekend yang memenatkan..

September 18, 2012 Ibu Dilah 0 Comments

Hai..assalamualaikum..

         Best nye dapat cuti 3 ari kan.. mcm malas jer nak g keje arini kan.. tuesday blues.. hahaha.. (ada ke tuesday blues?) Em..cuti weekend 3 hari ni saye gunakan sepenuhnye utk kemas rumah & kemas barang2 baby.. last preparation la katakan.. kot2 la pas ni termeletopp awal ke kan.. hehehe.. Sepanjang ari mengemas je sampai mlm.. Basuh baju baby yg org bagi, basuh tilam baby, transfer baju kakak & baby dalam almari baru & mcm2 lagi la..

         Alhamdulillah, rezeki adik baby, ramai yang bagi baju kat dia, walaupun semuanye bukan baju baru, tapi ada yg baru skali guna, yg langsung belum guna pun ada gak.. maklum ler, baby skrg kan ramai yg lahir besar, x pun kejap jer yg besar.. so kalau org bagi baju newborn tu mmg kejap jer la boleh guna, silap2 ada yg langsung x leh guna.. thats why la tuk 2nd baby ni saye xde beli baju newborn..saye beli 6-9 bulan terus.. huhu..biar dapat pakai lama, puas hati sikit kan..

Basuh tilam kakak diyana dulu..
tu pun nasib baik teringat yg tilam baby ni lom basuh lagi.. kalau x, agaknye baby dah lahir baru basuh.. haha.. naye jer kan..


Yang ni lak basuh baju yg anak babysitter kakak diyana bagi..
dia bagi byk, siap stokin & barut lagi.. tapi saye basuh sikit jer.. yg agak2 nak pakai je dulu..


Hah, ni dia baju yg dah siap basuh.. cantik2 kan baju ni sume.. baru2 lagi.. murah rezeki adik kan.. ni pun ada yang size newborn yg kecik & besar sikit.. kena selalu pakai, kalau x sayang jer kan..

              Hari ahad lak kitorg balik umah MIL kat sedenak.. ada wat mkn2 sikit last day raya.. penat memang penat gak walaupun saye xdela wat keje sgt.. majlis tu sampai mlm, kawan2 SIL ramai la datang.. nak di jadikan citer, makanan sampai dah nak abis tp masih ramai lagi yg dtg.. so, kitorg laki bini ni turun la dapur.. masak ler pape yg ada.. apa yg ade?? mihun jer yg ada.. masak sampai 3x lak tu.. en. hubby ku pun tunjuk la skill masak memasak die.. aku juz sediakan bahan jer.. x larat nak angkat sudip nak mengoreng byk2 tu.. wat 1 trip abis.. wat lagi.. dan lagi.. wahh!! chef wan la katakan kan.. hahaha..  mlm tu memang tdo lena la sbb dah penat sgt kan..


Beli PETPET size S jer..


              Hari isnin lak, dlm tghari tu kitorg pun gerak balik JB.. balik awal sikit sbb nak singgah Tesco Kulai.. nak beli susu kakak diyana & pampers baby.. susah tul nak cari pampers PET PET Newborn pek kecik.. dah byk minggu kitorg cari tp x jumpe gak..kat Tesco tu pun sama.. kebetulan lak nampak ada PET PET size S yg pek kecik 32pcs.. so, saye amik je la, nak tunggu jumpe newborn silap2 anak aku dah kuar dulu lak.. naye jer nanti kan.. hahaha.. pastu kitorg beli susu kakak diyana Dutch Lady 1,2,3 perisa coklat 3 pack.. promosi ni dpt la harga RMM18.95/pack, kalau x mau sampai 24~25 hinggit 1 pack..

            Sampai jer rumah, terus masukkan baju kotor dlm mesin basuh.. basuh baju lagi.. pastu masak nasi, lauk dah siap2 beli.. sementara nasi masak & baju siap basuh, saye wat la pape yg patut, lipat baju la, kemas umah la.. tetiba teringat nak tgk hp, tgk2 ada msg & miskol dari my cousin, jemput dtg umah dia mlm tu, ada wat kenduri akikah anak dia.. rezeki lagi.. huhu.. tp disebabkan dah non-stop wat keje dari blk kg tadi, magrib tu dah sakit pinggang.. sakit2 pun sempat lagi sidai baju & kemas2 almari baby lagi.. iyela, saye takut kang kalau dah termeletop awal kang kelam kabut hubby ku tu nak cari barang.. maklum ler, biasanye wife dia ni yg amik kan & tunjuk kat ne tmpt2 brg tu disimpan..

           Nak dijadikan citer lagi, disebabkan dah rasa sakit pinggang sangat, saye pun sms la cousin ckp x jadi nak dtg umah dia.. x larat dah.. baring jer jap.. pas solat isyak dah rasa lapar, sempat lagi wat roti telur tuk kitorg mkn mlm tu.. pastu ingat nak apdet blog, x dan dah sebab kakak kecik tu sebok mengacau jer.. x dapek ibu nak wat keje.. Last2 tutup lappy & tdo jer.. tu pun bkn nye boleh tdo.. pusing kanan, pusing kiri.. sakitnye Tuhan jer yang tau.. ntah kul bape dpt tdo betul2 pun x tau..

          Em..OKla... ni jer apdet arini.. ni pun still sakit2 pinggang lagi ni..

Nota kaki : bangun pagi tadi nak solat subuh, masuk toilet tetiba perasan cam ada tompok coklat cam time mula2 nak period.. adakah tu tanda2 nak bersalin? mungkin kah??? oh tidak.. rasenye juz bleeding sikit jer kot.. sedapkan hati sendiri..huhu.. lambat lagi kot..




You Might Also Like

0 comments: