Aktiviti bersama family,

Weekend yg happening..

September 30, 2012 Ibu Dilah 0 Comments

          Assalamualaikum semua.. weekend kali ni terasa sekejap jer.. mana tak nye, banyak perkara yg perlu disetelkan sebelum bersalin.. kemas2 umah..gi  shopping barang2 groceries.. dan survey barang2 adik baby.. maklum ler, dah bila dah start pantang dah xleh kuar ruamah.. pastu hubby pun x yah pening2 nak gi cari barang2 yg x cukup kan.. 

         Macam biasa hari sabtu adalah hari mengemas rumah dan basuh baju yg dah bertimbun seminggu. Sekurang2nye mesti basuh 2 trip or 3 trip.. lepas basuh baju sure aku dah terlepak.. part nak jemur baju paling aku x tahan sebab kena berdiri.. time pregnant ni memang aku xleh berdiri lama2.. kejap2 mesti terbongkok2 menahan sakit pinggang, sakit perut dan sakit kaki.. tu yg lepas sidai baju jer mesti aku terbaring kepenatan..

        Petang lak dalam kul 5.30 kitorg keluar gi Tesco Bukit Indah.. jauh gak la berjalan.. sampai Tesco kitorg makan dulu sbb lom makan lagi.. pastu terus solat magrib.. then baru start shopping.. mcm biasa aku mmg x larat nak jalan byk2.. kejap2 aku terbongkok2 melepaskan rasa lenguh dan sakit.. kadang2 akung mencangkung kat celah2 barang bila org x perasan.. memang x tahan sangat.. dengan nak melayan kerenah si kakak yg kadang nak berjalan sendiri, kejap2 lari ke sana sini.. memang x larat..

 Kakak diyana suke dapat kuar jalan2..

 Kakak dah pandai berposing skrg ni tau.. pantang ckp nak amik gambar terus wat aksi.. hihi

            Balik dari Tesco kitorg singgah kat kedai baby kat area Nusa Bestari.. baru aku prasan area tu mmg byk kedai baby.. maklum ler kitorg jarang berjalan2 sampai ke Bukit Indah tu.. tujuan gi kedai baby tu sebab aku nak survey stroller baby.. entry sebelum ni kan aku ada ckp yg aku teringin nak beli stroller baru untuk adik & let go stroller lama kakak..  aku dah sampaikan keinginan aku tu kat en hubby.. pada mulanya dia mcm pelik nape aku nak beli stroller baru.. padahal yg kakak punye tu elok lagi.. guna pun jarang2 je dulu.. tu yg dia x puas hati tu.. tp bila aku explain nape aku nak beli yg baru baru dia setuju.. sebab apa aku nak beli yg baru tu?? sebab bila dah ada 2 org anak ni nanti x larat la aku asyik nak berdukung jer diorg ni.. lagi2 kalau kitorg ada gi berjalan2 kan.. pastu kali ni aku nak cari stroller yg solid sikit sbbnye kalau adik x duk dalam tu mungkin si kakak yg duduk pulak kan.. at least kalau dapat yg solid sikit best la dia nak duduk dalam tu kan.. ok, balik cite asal, kat Twin baby tu juz survey2 jer dulu, lom nak beli lagi..

           Hari ni pulak kitorg gi Jusco Taman U pulak.. juz nak survey stroller lagi.. xde usha benda lain pun.. bajet untuk stroller tu below RM400.. xde ler aku nak spend byk2 semata2 untuk beli stroller jer.. lain la kalau laki aku keje menteri ke or gaji  aku beriban2 sampai x abis pakai 5 bulan, boleh la nak beli yg mahal2 kan.. baik duit tu wat beli makan2, 1 family dapat rasa kan.. haha.. emm.. target aku nak beli stroller yg roda 3 tu.. pada aku design dia smart & cantik.. dan yg pasti mesti solid.. 

          Jom kite layan gambar model baby stroller ni.. hihi..

 Ni stroller Sweet Cherry model apa dah lupa.. smart jugak.. sesuai jugak untuk kakak..

 Yang ni pun stroller Sweet Chery jugak.. yg ni mahal sikit dari yg atas tu.. RM369 kalau x silap aku..

            Lepas jalan2 survey stroller, kitorg pun nak balik.. skali perasan ada Secret Recipe la pulak kat situ.. aku juz ckp je kat hubby.. x sangka lak dia ajak singgah.. Kitorg order la cheese kek 1 slice and minum ice blended chocolate..

x sangka lak si kakak ni suke makan cheese cake.. nanti lepas ibu habis pantang ibu try wat cheese cake ye untuk kakak ngan ayah..

 Ni lak si jejaka yg malu2 bila org amik gambar dia.. ingat kite ni nak ngorat dia agak nye.. hahaha..


Ok, berakhir la aktiviti weekend kali ni.. on the way balik umah kitorg gi survey2 cari babysitter pulak kat area umah kitorg tapi x jumpe.. 

Nota kaki ~ penat2 berjalan weekend ni dengan harapan senang ler nak bersalin nanti.. mintak2 baby keluar besok bersamaan 1 Oct.. kakak diyana 1 Nov.. kan cantik tu kalau dua2 1 haribulan kan.. hehehe

You Might Also Like

0 comments: