1 October : Baby lom nak keluar lagi..

October 01, 2012

            Assalamualaikum.. arini 1st day dalam bulan October.. konon2nye aku harap baby dapat kluar arini sebabnye besday kakak 1 Nov kan, so saje je la verangan kalau adik kuar 1 Oct kira sama2 awal bulan kan.. tapi arini pun dah separuh hari berlalu.. baby pun xde tanda2 nak keluar arini.. so, harapan cuma tinggal harapan jer la kan.. hehehe..

          Next target adalah 11 oct sempena hari lahir Bunda a.k.a mak aku.. kira kalo baby keluar date ni kira hadiah besday Bunda la kan.. cucu ngan nenek sama besday.. boleh celebrate sama2 nanti kan..

          Ok, kalau baby tak nak keluar jugak mcmana? Due date 13 oct ni.. Doktor bagi aku masa 7 hari lagi lepas due date.. maknanye 20hb la kan.. tak pun kalo keluar 21hb sama besday ngan abg Adam Maliq pulak.. adam ni anak kakak aku yg sulong & merupakan cucu sulong dalam family aku..

        Kalo baby 20hb pun baby still nak bermain2 dlm perut ibu lagi mcm mana? tak kan nak tunggu sampai 1 nov lak kan.. tu dah tersangat la over due lak.. mana boleh over sgt.. kompem la kena paksa bersalin gak kan..

       Apa2 pun aku x kesah sebenarnya bila baby nak keluar.. Janji ibu ngan baby sihat & selamat.. tarikh tu juz suke2 jer.. nak share hari lahir dgn org2 yg terdekat kan.. kalo boleh, aku nak lagi cepat bersalin sebab kalo lagi lambat nanti berat baby lagi bertambah.. kalo berat baby more than 3.5kg, harapan aku untuk try normal terpaksa la dilupakan.. sob..sob..

       Okla, tu jer bebelan aku hari ni.. hope baby cepat2 keluar dgn sihat dan selamat.. amin..

Nota kaki ~ entry yg sgt pendek & xde gambar..

You Might Also Like

0 komen