Faris Zakwan

Baby Faris dah pandai isap susu guna botol

November 23, 2012 Ibu Dilah 2 Comments

            Sebenarnya banyak benda yg aku nak share dalam seminggu ni.. tapi tak dan nak menaip lagi.. bz memanjang la konon2 nyer.. so, berderet la entri yg menanti untuk ditaip.. hihi.. kena q dulu ye, satu2 aku citer nanti.. kali ni aku citer pasal faris yg dah pandai isap susu guna botol dulu yer..

1st time isap susu guna botol..

            Skrg ni baby Faris dah sebulan setengah.. lagi 2 weeks aku dah nak start naik keje balik.. so bermula minggu lepas aku dah start ajar baby faris minum susu guna botol.. alhamdulillah.. anak ibu ni memang bijak & baik.. faris pandai isap susu guna botol.. dan yg bagusnya faris x memilih puting.. aku juz guna botol & puting biasa jer.. baby KIKO.. tu pun botol hadiah org bagi..

            Aku memang berharap sgt yg faris boleh isap guna puting biasa sbb aku cadang kat umah bs nanti nak bagi faris minum susu guna botol storage tu jer.. so x yah la bs tu nanti susah2 nak tukar2 botol.. leceh kan nanti.. aku akan bagi puting lebih skali nanti.. sebolehnye aku x nak menyusahkan dia sbb dia kena jaga dua org anak aku.. kalau dia rasa leceh nanti kang lebih kurang jer dia jaga budak2 tu.. pastu aku akan bagi dia warmer skali..

Ayah menyusukan baby faris.. as usual, kakak diyana sibuk nak inteprem sekali..

           Bagi memudahkan proses pembelajaran.. (ayat x tahan skema..haha) aku suh ayah faris yg bagi susu tu kat faris.. reasonnye adalah baby dah biasa ngan bau ibu dia kan, so kalau ibu yang bagi susu tu sure baby xnak isap.. mesti dia pikir baik aku minum susu ibu dari isap susu botol kan.. haha.. pandai pulak aku leh baca pikiran diorg ni kan.. hihi..

           Pada masa skrg ni aku baru bagi faris minum sikit2 jer dlm 2oz skali minum jer dah abis.. tu bagi time ayah dia dah balik keje.. lom sempat lagi nak bagi minum guna botol untuk full day.. so, kira aku lom dpt estimate lagi la 1 hari bape byk yg perlu dibekalkan kat rumah bs nanti.. weekend ni kena try jugak sementara hubby ada kat umah kan..
 

Isap jangan tak isap ye adik..

          Tu jer citer arini.. nak tidokan faris lak ni.. ok, bye..

You Might Also Like

2 comments:

  1. gud boy faris..kejap jer dah naek keje kann..tak puas sebenarnya cuti 2 bulan tuh kan..huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. cuti 2bln jer memang x puas.. baru habis pantang x lama pastu dah nak naik keje balik kan..

      Delete