Bila rumah blackout...

November 07, 2012

             Apa perkara pertama yg korang pikirkan bila tetiba umah blackout?? Aku?? Anak2 kompem la aku pikirkan jugak.. tp selain dari anak2, perkara pertama yg aku pikirkan adalah stok ebm aku.. 

             Risau beb kalau blackout lama2 sure rosak sume stok ebm yg selama ni aku kumpulkan.. walaupun xdela banyak mana, tapi kita kan dah berusaha keras untuk wat stok tu kan.. bukannye senang nak kumpul semua tu.. kena berkorban masa dan keringat dan tulang empat kerat ni tau..  haha.. fuhhh.. lap peluh jap.. hihi..

             Nak dijadikan citer semalam umah mak aku ni blackout.. punyer la aku risau.. aku berdoa cepat2 la ada api balik.. dah la time tu malam kan.. dengan panasnye, dengan nyamuknye, dengan gelapnye lagi.. aku xleh wat pape selain dari berdoa semoga cepatla ada api balik.. 

             Nasib baik lepas 2 jam ada api balik.. aku pun cepat2 la check ebm aku tu kot2 la ada yg dah cair kan.. syukur alhamdulillah.. semuanya masih beku lagi..

Stok ebm stakat arini yang berjaya dikumpulkan selama 2minggu sebanyak 83 oz.. 

           Gambar kat atas ni adalah stok yg berjaya dikumpulkan selama 2 minggu berpantang di umah Bunda ni.. kat umah sendiri ada lagi 60 oz kot kalau x silap aku.. target aku untuk kumpul 100 oz sepanjang ada kat umah bunda ni.. hope termakbul la impian aku tu.. hihi.. ada lagi 3 ari jer ni..

             Aku nak bagi tips sikit ni.. kalau umah korang blackout, jangan la asyik gatai tangan tu nak bukak freezer.. kalau risau sgt pun sabo kan hati dan tangan korang tu ye.. kalau asyik duk bukak tutup bukak tutup freezer tu nanti lagi cepat la ebm tu cair nanti.. hah.. banyak sgt kalau nye kan..hihi.. ingat tau.. JANGAN BUKAK FREEZER!!

           Okla, tu jer la.. dah malam baru sempat apdet belog ni.. pasni leh tdo dah.. huhu..

k.. bye..
            

You Might Also Like

2 komen

  1. hi..singgah sini serang balas.

    dah tggal jejak

    selamat berkenalan di alam maya

    jgn luper singgah umh kite lagi tau


    >_<

    ReplyDelete
  2. hi..tq.. nanti kite usha2 lagi umah awak yer.. hihi

    ReplyDelete