Breastfeeding,

Faris dah 1 bulan..

November 06, 2012 Ibu Dilah 4 Comments


     Hai auntie2 semua... Faris dah 1 bulan dah skrg.. 
Smlm Faris gi check up kat klinik dengan ibu, bunda dan kakak.. 
auntie nak tau x, berat Faris skrg dah 4.2kg tau.. 
last week time nurse datang umah untuk check up faris, nurse ada timbang berat faris gak.. time tu faris baru 22 hari dan berat faris baru 3.6kg.. 
dalam masa seminggu jer berat faris dah naik 800gram kan.. 
 sebab faris minum susu ibu jer tau.. 
SUSU IBU BESSTTT!!! 


Tgk tu, pipi faris pun dah tembam dah skrg sbb faris asyik nak nenen jer..
Iye la.. apa yg faris leh wat lagi selain nenen tdo nenen tdo..
tu je la keje faris..

Oh ye.. ada 1 perkara lagi yg faris suke buat.. 
nak tau ape die??
faris suke berak.. hahaha..
lepas nenen je faris berak.. 
kesian ibu faris tau asyik nak salinkan pampers faris je.. 
ada 1 kali tu masa ibu tgh nak bersihkan taik faris kan, faris kencing.. 
abis meleleh air kencing faris kena baju yg baru jer ibu pakaikan..

Pastu ibu pun bersih kan montot faris lagi.. 
skali.. alamakkk!!
Brooooooottttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!
kuat sgt bunyi nye..
faris berak lagik.. abis kena baju & kain ibu.. cadar katil & baju faris pun kena skali..
dah la tu yg paling banyak skali faris berak..
kecian ibu kan..
sowi ibu.. faris x sengaja..
tiba2 je faris rasa nak terberak lagi..
hehehe..
trima kaseh ye ibu.. 
faris syg sgt2 kat ibu..
muaahhhhhhhh...

emm.. auntie layan la dulu gambar2 latest dari faris ye.. 
kakak pun ada skali tu.. sebok jer kakak tau.. 
time ibu nak amik gambar faris dia pun cepat2 baring sebelah faris.. 
nak inteprem skali la tu kan.. hehehe..
walaupun kakak suke ckp kuat2 kat muka faris..
walaupun kakak suke pok muke faris..
suke dengki kat faris, cabut sarung tgn & kaki faris..
suke cubit pipi & kaki faris..
tapi..
faris tetap sayangkan kakak..








Hwaaaaa...

Okla.. faris nak nenen lagi la.. 
ibu.. faris nak tek lagi ni..
bye auntie2 sume..

-Baby Faris-

You Might Also Like

4 comments:

  1. Rissa pun dah sebulan..x terasa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu fifi.. rasa cepat sgt kan.. time nak tunggu baby kluar aritu rasa lama sgt kan..

      Delete