Breastfeeding

Shopping online..

November 02, 2012 Ibu Dilah 0 Comments

          Hai.. malam ni rasa cam rajin lak nak apdet blog lagi.. time2 faris tgh tido ni la masa aku nak beronline kan.. sambil2 berpesbuk aku apdet la belog ni lagi.. kali ni aku nak citer pasal aku dah "ter" shopping online last week.. hehe.. mcm x sengaja jer kan..

         Citer nye gini.. last week time aku tgh pesbuk pastu aku duk baca2 la post kat group KIM (Kumpulan Ibu2 Menyusukan - susu ibu) ni.. skali ada 1 post tu cite pasal LittleWhiz ada wat warehouse sale weken tu, ada jual bottle storage 20pcs = RM50 jer.. so, aku ape lagi, teruja ler dibuatnya.. aku pun usha2 la kat website LittleWhiz ni kot2 ada pape yg boleh aku rembat kan.. huhu.. (ganaz betul ayat aku kan..hahaha..) tambahan lagi botol yg aku bawak balik kampung ni dah nak habis aku gunakan untuk simpan ebm..

 Ni la hasil rembatan ku kali ni..
 
 Nursing pillow.. harga asal RM89.90, sale RM49.90
 
 BF faris guna nursing pillow..
 
           Memang selesa sgt.. kedudukan badan kita pun selesa, xdela tertunduk2 sikit.. memang berbaloi2 la beli benda alah ni.. dah la dpt hampir separuh harga kan.. dulu bila nampak benda alah ni kat internet slalu terpikir wat pe la nak guna benda ni, kat umah kan byk bantal, guna jer la kan.. so time kakak dulu mmg guna bantal je la.. tp bezanya bila kita guna bantal biasa kedudukan baby tu kdg2 x selesa dan aku sendiri pun rasa x selesa, sakit2 badan bila bf anak.. tapi skrg tidak lagi dgn adanya nursing pillow ni.. hihihi.. kedudukan baby pun terletak jer.. aku taip entri ni pun sambil bf faris..
 
 Breast milk storage bag - 5bags 7oz harganya RM45 jer.. kira 1 bag RM5 jer..
murah kan...
 
Breastmilk bottle storage Bumble Bee..
10pcs x 2 set = RM50 jer.. memang murah kan..
 
 
So, total shopping aritu RM144.90
Plus kos penghantaran RM10..
 
          Memang dapat jimat banyak bila beli time warehouse sale ni.. nasib baik aku kuat iman, kalau x lagi byk yg aku rembat.. kihkihkih..rambang mata dibuatnye bila tgk byk yg murah2.. kena pikir beli ikut keperluan jgn ikut kehendak.. mau nipis poket kalau ikut kehendak sendiri tu.. huhu..
 
           Okla, anak2 dah bangun lak ni.. patut time hujan2 cam ni korang tdo la lama2 sikit.. baru syok ibu nak online.. hahaha...daaa...

You Might Also Like

0 comments: