Tok Mak dan Burger Bakar

November 26, 2012

            Hari minggu kitorg anak beranak keluar jalan2 lagi.. destinasi pertama yg kami pegi adalah rumah baby sitter kakak diyana yg dulu.. hampir sebulan dah kakak diyana x dijaga lagi oleh tok mak.. kakak pun dah rindu sgt dengan tok mak dia tu.. tok mak pun sama la jugak.. Rindu..rindu serindu rindu nya... ceh.. jiwang lak kejap.. hihi

           Kitorg kat umah tok mak adala dalam 3 jam gitu.. seronok betul kakak dapat jumpa ngan tok mak lagi.. ngan abg2, kakak2, ibu thirah.. bukan main manja lagi dia.. siap duk kat pangku tok mak lagi.. sebelum balik tu tok mak siap cakap lagi, kalau boleh dia nak jaga si kakak lagi, bayar RM100 sebulan jer pun boleh.. baik betul la tok mak ni.. sayang betul kat kakak diyana tu.. tok mak cakap lagi, budak yg dia jaga skrg ni susah sikit, lebih baik dia jaga 10x diyana pun lagi senang.. hehehe.. sayang punye pasal kan.. time nak balik tu kakak wat hal lak.. dia xnak balik.. suh masuk kete pun xnak.. dia cakap nak tido buai kat umah tok mak.. terpaksa la wat adegan pujuk memujuk.. hahaha.. tu pun time kitorg gerak kakak still nanges lagi.. sayu aku tgk muka tok mak lambai si kakak.. sedih betul muke dia..

           Lepas gi umah tok mak, kitorg gi jalan2 kat jusco tebrau lak.. saje jalan2 nak survey stroller adik la konin nyer.. hihi.. jalan2 cuci mata pun iye jugak sbb nye x beli pun stroller tu lagi.. 

           Pas jalan2 kat jusco konon2nye nak terus balik la.. skali lalu depan kitmart en somi tanye nak durian tak? aku cakap aku x kesah, aku bukan nye nak makan sgt.. kalau dia nak, beli jer la.. so, kitorg pun singgah la.. tapi last2 x beli pon durian nye.. en somi gi pasar lak beli lauk.. pastu aku kirim beli pampers adik faris skali..

          Then kitorg pun cadang nak terus balik umah.. dalam kete aku tanye en somi nak makan apa malam ni? dalam hati aku memang malas nak masak dah sebab dah penat sgt dari pagi kuar berjalan kan.. tetiba dia cakap nak makan burger bakar ke? aku ok jer sebab nya dah bape kali sebelum ni cakap nak makan burger bakar asyik x jadi jer.. teringin gak nak rasa sedap sangat ker burger tu? masa pun cun2 jer dalam kul 6 lebih.. so, kitorg pun singgah la beli burger bakar tu kat tmn U, gerainya dekat2 ngan restoren Mama Chop Papa Grill.. eh.. betul ke gitu nama kedai nya ke terbalik ek.. hihi.. lupe lak aku..

         Nasib baik time kitorg sampai tu orang x ramai lagi, kalau x mau lama kena tunggu.. dalam x ramai org pun dekat 15 minit gak la menunggu baru dapat.. pastu terus pecut balik umah.. haha.. x sabau dah nak makan.. lapo pun iye jugak.. hihihi.. sampai umah cepat2 angkat barang masuk umah.. pastu masing2 duduk mengadap burger tu.. apa lagi.. makan la... hihihi

 Ni burger bakar daging untuk hubby.. 
perghh.. daging burger dia memang tebal gila.. 
bukan takat 2 kali ganda tebalnya, 3x ganda ada kot tebal dari yg biasa..

 Burger bakar ayam untuk daku.. hihi.. 
yang ayam ni nipis sikit dari yg daging tu.. tapi still lagi tebal dari biasa..

 Ni la gerai burger bakar tu.. time ni x ramai orang lagi..

              Kesimpulan yang aku dapat wat pasal burger bakar ni, burgernya memang sedap dan mengenyangkan.. maklum ler tebal kan.. harganya pulak, sebijik RM6.50 tapi sebab kitorang tambah cheese tambah lagi RM1 untuk cheese.. ayam ngan daging sama jer harganya.. tapi aku nak komplen sikit, sos nye banyak sangat la.. dah la banyak, pedas lak tu.. aku rasa x perlu kot letak banyak sgt sos tu sebab last2 meleleh2 jugak sos nye.. wat membazir jer.. hihi..

            Okla, tu jer apdet tentang citer kami di hari minggu.. nak apdet ni pun sampai ke tengah malam dah sementara tunggu si kakak kenit tu nak tido.. la ni dia baru tido, so aku pun nak tido dah.. byee.. gud nite.. 

              ZZZZzzzzzzzzzzzzzz.....

You Might Also Like

4 komen

  1. Sy sekali je makan burger bakar tp tu beli kat pasar pandan..daging tebal btl kan kak?sedap

    ReplyDelete
  2. tula.. tebal betul daging dia.. nganga mulut besar2 baru muat masuk mulut.. hahaha.. tp memang berbaloi la sbb sedap kann..

    ReplyDelete
  3. myra pon penah makan beger bakar ...masa tu beli kat tmn impian emas...patty dia memang tebal...rege dlm 5 hengget lebey kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..kira murah la jugak yg kat impian emas tu ek.. kat area mana ye?

      Delete