3rd Anniversary (5 dec 2012)

December 06, 2012

        Hai.. semalam merupakan our 3rd anniversary.. sekejap jer dah 3 tahun.. mcm x pecaye lak.. anak pun dah 2 org dah.. wahh.. dah tua pulak rasanye.. hehehe..

        Kebetulan pulak semalam ari last maternity leave aku.. so sempat la masak sikit.. padahal ptg baru start masak.. pagi tu sibuk duk melayan anak2.. ingatkan nak hantar diorg gi umah baby sitter pagi2 tapi si kakak lak lambat bangun.. maka nye terpaksa la hantar tghari..

        Actually bukan masak apa pun, yg simple2 jer.. tapi kalau budak2 ada mmg susah nak masak gak.. hehe.. yg penting aku masak masakan fav hubby iaitu speghetti cabonara dan yg terbaru pavlova.. ekceli ni 1st time aku wat pavlova, so tu yg start membaking awal sikit.. kalau dah expert kejap jer leh siap kan.. hehe..

 Ni dia 2 layer pavlova sempena our anniversary.. chewahhh..

 Makanan fav hubby - speghetti cabonara

Crepe Durian

             Nak dijadikan citer kebetulan pulak smlm babysitter anak2 ada wat crepe durian ni.. aritu aku mmg dah order kat dia bila2 dia ada wat lagi aku nak sebungkus.. cun2 pulak semalam dia wat.. emmm.. mmg sedang elok jer la.. dpt la kitorg pekena crepe durian ni.. mmg sedap giler.. hubby suke giler.. paham2 la kan, maknanya aku kena la blaja wat crepe ni kan.. hehehe..

          Aku memang seronok sgt smlm sbb dapat sediakan semua makanan fav hubby.. pavlova tu walaupun 1st time buat tapi hubby dah puji ckp sedap sgt.. kira puas hati la kan kita wat hubby puji.. bagus la, len kali kena la wat lagi.. tapi ada citer disebalik pembikinan pavlova tu tau yg wat aku sakit hati.. next time aku share siap ngan resepi skali hokey..

          Tapi sayang dah ada makanan sedap2 tapi aku x dapat nak deco dinner baik2.. so kitorg just dinner with light without candle jer la kan.. hihi.. xpela, next time kita plan awal2, so xdela serabut cam semalam kan.. hihi..

        Okla, ucapan wat hubby,

 "Thanks darling sebab telah memberikan sepenuh kasih sayang dan kebahagiaan kepada dilah dan anak2.. semoga ikatan ini kekal sehingga akhir hayat kita.. semoga Allah murahkan rezeki kita.. i love u so much darling.. muaahh.. muaahh.. muahhh.."

You Might Also Like

2 komen

  1. selalu masak sedap2 masa kat jb jerrrrr. kalau balik melaka xpenah nak wat!!!! huh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ingat kalau ko dtg ritu aku nak wat pavlova.. tp ko x dtg x jadi la aku wat.. masalahnye time balik kg tu ada je aktiviti lain, so x dan la nak main masak2..

      Delete