Arini start keje..

December 06, 2012 Ibu Dilah 0 Comments

           Hai.. arini aku dah start naik keje.. kejap je dah abis cuti 2 bulan kan.. rasa x puas lagi nak bermain2 ngan bam bam aku tu kat umah.. tup tup.. dah kena naik keje balik.. adoiii.. tu yang malas tu.. rasa lemau jer arini..

          Pagi tadi nak gi keje pun dah kelam kabut.. planning nak kuar umah kul 7.30pg x berjaya.. semuanya gara2 si kakak dah bangun awal.. adoiii.. apasal la pulak kakak ni bangun awal arini? abisla lambat aku nak bersiap sbb dia duk mengekor jer aku gi sana sini.. kalau takat mengekor je x pe, ni dia pot pet pot pet tanye itu ini.. nasib baik beg baju budak2 aku dah siapkan mlm tadi.. tinggal nak sediakan susu adik jer la yg kelam kabut..

         Akhirnya kul 8pg baru dpt kuar umah.. anta anak2 gi umah babysitter lak.. skali bila aku nak gi kete balik kakak nak ikut pulak.. nak ikut ibu.. nak ibu.. puas la aku pujuk dia cakap nak gi work.. tp x jalan jugak.. last2 time dia tgh pusing mengadap tempat lain cepat2 aku lari kuar umah.. fuhh.. nasib baik dia x nampak & x menjerit panggil aku.. kalau x mau lagi lambat aku gi keje arini..

          Nasib baik la tmpt keje aku ni masuk flexi hour kul 8 sampai 9, kalau x mau merah arini.. hihi.. tu pun sampai tadi dah pukul 8.43am.. naik opis nak bukak laptop password lupa pulak.. aiyakk.. tiap kali lps bersalin mcm ni la keadaan nye.. mesti lupe semua.. hahaha

         Arini keje aku cuma bace email yg berlambak2 dan refresh balik keje2 yg sebelum ni.. byk lupa lor.. lama beno cutinye.. x tau la korang yg cuti 3 bulan tu camne kan.. aku yg cuti 2 bulan ni pun byk yg dah lupa.. hahaha..

        okla, aku nak gi solat dulu pastu pam susu skali.. jgn culas ye untuk pam ok!! hehe.. pam tetap pam..

You Might Also Like

0 comments: