Faris check up 2 bulan

December 04, 2012

            Hai.. entri kedua untuk hari ni.. curi2 menaip sambil pam susu ni.. kalau x memang x dan nak apdet belog ni.. bz memanjang.. tambahan lagi tenet skrg ni cam hampeh.. tetiba jer slow kan.. hihi.. (entri schedule)

            Ok.. kali ni nak citer pasal semalam gi bawak baby faris check up 2bulan.. actually ari jumaat ni baru 2 bulan.. tp nurse dah schedule kan untuk check up smlm.. kira ok la,  jimat la cuti ibu nanti.. Oh ye.. fyi, 6hb ni aku dah start naik keje dah.. jap je kan.. cepat beno masa berlalu, rasa x puas nak main2 ngan bambam ibu tu lagi.. tapi nak wat camne kan, dah aku ni keje swasta kan, so dapat cuti 2 bulan jer la kan..

          Back to citer pasal faris k, alhamdulillah, baby faris sihat2 jer.. juz ada ruam2 sikit kat belakang telinga ngan bawah dagu.. leher pun merah2 sbb chubby sgt kan.. leher tu berlipat jer x dpt angin.. tu yg merah2 tu..

 Ni dia budak bam bam.. tangan ketak2 dah macam michelin dah.. hihi

           Sekarang ni berat faris dah 5.4kg.. wahhh.. dah semangat anak ibu ni.. patut pun lenguh dah tangan aku bila dukung faris lama2.. aku memang dah agak dah berat faris mesti dah 5 kg ++.. time sebulan aritu 4.2kg jer.. kira 1.2kg la naik bulan ni.. smlm faris kena enjet kat paha kiri.. dia nanges sikit jer time kena cucuk tu.. pastu x nanges lagi.. bagus anak ibu ni, anak laki2 mana boleh nanges kan.. hihi.. alhamdulillah, faris pun x demam..

 Huwaaa.. ngantuk sgt la tu..

 Peha pun sama naik ngan tangan..

 Tawa sikit..

          Perkembangan faris skrg ni dia dah pandai senyum2 ketawa bila di agah.. dah pandai bagi respon.. bunyi2 mulut dia bila diagah.. lagi2 kalau kakak yg agah dia, tersenyum2 faris.. mana x ye, rasa lawak kot tgk gelagat kakak agah dia.. hahaha..

 Mata cam sepet sikit kan.. x bolat cam kakak diyana..

         Rasanya mata sepet ni ikut ayah kot.. bila ketawa hilang mata.. hehe.. geram nye kat budak tomei ni.. grrrrr... ok la, tu jer..

Nota kaki : aku dah start hantar anak2 kat baby sitter baru smlm.. arini pun sama jugak, tu yg sempat apdet belog ni.. hihi.. nanti aku citer pasal ni ye..

You Might Also Like

4 komen

  1. Eh..tu drypers saiz l kan?bambam nya dia...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. drypers tu saiz S.. Rissa dah gi check up 2 bulan lom fifi?

      Delete
  2. bambamnye kau adik farissss!!! gerrraaammmmmmmm!!!! bile adik nak balik umah bunda???

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau lagi la bila nak balik.. nanti balik kg silap2 faris dah 6kg.. hoho..

      Delete