Faris Zakwan

Faris kembung perut

December 17, 2012 Ibu Dilah 4 Comments

            Hi.. morning all.. ari isnin datang lagi.. monday blues?? oh no.. sejak naik keje ni x sempat nak rasa blues2 ni.. hihi.. sbb byk sgt keje + nak blaja sistem baru.. kalau blur blur pun ape lagi, aku blogwalking la kejap kan.. hihi..

         Ok, arini nak citer pasal adik faris.. smlm kitorg ada pegi kenduri kawen umah kawan hubby kat kempas.. balik tu singgah Skudai Parade sbb nak beli susu kakak dah nak abis.. pastu jalan2 jap then balik..

         Sampai umah pun dah magrib time tu.. seperti yg telah aku jangkakan, as usual faris ni kalau balik dari berjalan2 mesti dia poo poo dgn byknye.. huhu.. so aku pun bersih2kan semua dan siap2kan faris dulu sblm nak bf & tdokan dia.. mula2 lepas bf tu dia ok jer bole tdo dan x meragam.. cuma kejap2 terbangun bila kakak bising & kacau dia..

        Lepas isyak aku pun start nak prepare barang anak2 untuk dibawa ke umah bs arini.. suddenly si adik menangis dgn kuatnye.. mcm terkejut gitu.. pastu susah nak benti.. aku rasa mula2 tu mmg dia terkejut tp biasanya kalau terkejut bila aku bf dia terus benti nanges.. tapi ni x, menanges x benti2.. so aku suspect dia mesti kembung perut ni.. sbb bila aku dukung dia dengan rapatkan badan dia kat dada, dia benti nanges kejap..
 

Anak ayah.. ayah dukung baru benti nanges ye..

         So, aku pun bukak la baju dia dan sapukan minyak kat perut dia dan urut2 sikit perut dia.. pastu ayah dia pulak yg dukung faris.. lama2 baru la faris benti nanges.. tu pun kalau hubby nak tukar posisi dukung dia, dia menanges balik.. so, terpaksa la hubby dukung cam tu jugak..

 Adik faris nak bermanja ngan ayah ey..

Anak bujang ayah..

            Aku rasa faris kena kembung perut sbb aku ada makan pulut time pegi kenduri kawen siang tu.. cian anak ibu ye.. len kali aku xnak makan pulut2 lagi la.. kecian kat anak kalau dah kena kembung perut kan..

          okla, tu je, nak apdet pasal legoland x dan lagi..

p/s : arini besday aku.. dah tua dah rupanya.. hihi

You Might Also Like

4 comments:

  1. Oh..kalau baby nak dukung gitu..maknanya kembung perut ye.camtula rissa smlm..sbb sy makan kacang panjang kot..happy birthday!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fifi.. faris mmg suke dukung mcm tu.. kalau dia nanges kite terus dukung mcm tu biasanya dia akan terus diam sbb dia rasa selesa kan.. rasa hangat badan kite tu yg wat baby selesa..

      Delete
  2. sapu minyak apa? yu yi cap limau tu memang berkesan...

    p/s: selamat ari lahir yang ke..... berapa yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sapu minyak yu yi cap limau la..tp kalau bs suka sapu minyak TYT..dia ckp yg tu lagi bagus, baby cepat kentut2 je nanti.. hihi.. tq kak..dah tua dah sy, thn ni 29thn.. next year dah masuk 30 series dah..huhu

      Delete