Jalan-jalan shopping hujung minggu

December 04, 2012

             Hai.. hai.. selamat jumpe lagi.. lama betul x apdet belog ni.. bz memanjang weken lepas dan hari2 berikutnya.. biasa la awal bulan kan, kena gi shopping barang2 umah.. pastu terus kan pencarian stoller adik..

            Hari sabtu tu kitorg keluar lagi.. target terus pegi jusco taman U sebab nak beli stroller adik jer.. barang2 lain shopping kat tesco sbb kalau kat jusco sure mahal kan.. dalam kul 12 lebih kitorg pun kuar rumah.. singgah makan kat kedai PAK ALI dulu kat taman U.. sape yg duk area utm & taman U mesti tau kedai ni.. memang tempat tumpuan ramai sbb diorg menyediakan lauk2 yg banyak, sedap dan murah.. student lagi la suka kan.. aku tau kedai ni masa study kat utm dulu.. memang rajin makan kat situ..

          Then, lepas makan kitorg pun terus gi jusco.. terus ke tempat stroller.. ada 2 stroller pilihan kitorg.. memang susah nak wat pilihan benonya.. harga x jauh beza, design dua2 cantik.. setelah hampir sejam setengah kot kat situ, kitorg pun decided beli stroller yg kat bawah ni.. harganya RM319.. kalau yg satu lagi tu harganya RM369.. bila dah tau nak design yg mana, kena pilih warna lak.. ada kaler merah dan biru2 hijau petronas tu.. dua2 cantik.. dah kompius lagi.. hehehe.. last2 kitorg pilih kaler merah sbb sesuai untuk boy and girl.. 

Stroller brand sweet cheery model SCR2. 
as usual, kakak yg merasmikan stroller adik.. suke sgt inteprem kakak ni tau.. hihi..

            Next kitorg gi TESCO Bukit Indah pulak.. memang seronok betul bila dapat shopping2 ni.. maklum ler, dah 2 bulan x dpt shopping gini kan.. so, main amik jer apa yg nak masuk dlm troli.. sampai penuh troli, kakak diyana pun sampai x nampak duduk dalam troli tu..  hahaha.. dah tertutup ngan barang2..

            Sekarang ni kalau gi shopping dah kena tolak stroller lak.. hubby lak tolak troli.. jap2 bertukar2 dua budak kenit ni duk dalam stroller.. bila adik xnak baring kakak lak duduk dlm tu.. kadang2 aku tolak stroller tu sambil dukung baby guna carrier tu.. korang bayangkan la mcmana beratnya nak menolak si kakak ngan dukung si adik.. hah.. cuba cuba korang bayangkan.. mau x lenguh tangan aku ni.. timbul muscle2 sumer.. hahaha.. tipu jer.. tapi memang lenguh giler la..
 
           Time syok shopping2 ni faris sempat bf sampai 3 kali kalau x silap aku.. dia menanges nak susu.. pastu kat tesco tu pulak mana ada tempat nak bf dia.. berpusing2 aku cari tempat katne leh duduk kejap nak bf faris.. lastly aku tumpang duduk kat tempat yg ada jual2 makanan cam roti2 & nasi2 gitu.. kat situ je ada kerusi meja.. tu pun semua meja penuh.. aku cuma tumpang amik kerusi jer kat sorg minah cina yg tgh makan2 ngan anak dia.. so, NIP la aku kat situ sampai faris puas.. pastu sambung shopping lagi.. hihi
 
           Pas shopping2 kat dlm tesco, kitorg jalan2 kat shop lot kat bahagian bawah lak.. time ni faris memang dah merengek2 lagi.. tido kejap bila letak dlm stroller dia nanges.. bila aku dukung dia benti nanges.. aiiyakk.. apa budak tenit ni nak pulak?? bila jumpe kerusi aku pun duduk jap untuk bf faris lagi.. dia benti nanges dah.. lepak la kat situ jap..
 
 Tu dia.. penuh troli bila shopping awal bulan.. perabih duit la tu.. hahaha..

 NIP di tesco..

 Kakak inteprem lagi.. suke betul dia duk dalam stroller.. time kecik2 dulu xnak dulu dalam stroller.. dah besar baru nak ye..
 
               Korang nak tau ape yg terjadi lepas tu? lps bf faris, aku pun check la pampers dia sbb mcm ada bau2 sikit.. skali tgk dia poo poo pulak.. banyak giler.. patut la dia asyik merengek jer.. rupanya dia x selesa sbb dah poo poo.. aku pun bawak la faris nursing/ changing room untuk baby dekat ngan toilet.. skali pintu dia kunci lak.. ingatkan ada org dlm tu, punye la aku tunggu2 xde org kuar.. skali ada cleaner kat situ ckp mmg bilik tu berkunci.. aiyakk.. wat pe ko wat bilik tu kalau ko kunci.. 
 
              Kat ner nak salin pampers faris ni?? aku pun salinkan dia kat stroller tu jer.. aku cabut tray yg kat depan tu, nasib baik boleh cabutkan, senang la sikit aku nak salinkan pampers.. kebetulan kat tempat yg aku duduk tu ada la kertas kat kerusi tu, aku pun alas la kat stroller tu takut2 kang kena taik faris.. siap cuci poo poo dia aku nak pakaikan la pampers yg baru.. lom sempat aku letak pampers tu, faris kencing pulok.. alahai anak.. abis basah sume sampai blkg badan dia pun basah skali.. so kena la tukar kan baju skali.. ingatkan dah selamat la stroller tu kan sbb dah alas paper, skali kena jugak air kencing faris.. nasib la, stroller baru skali guna dah kena kencing adik.. hihi.. sib baik adik fully bf kan..

              Dah siap salin pampers kitorg jalan2 lagi.. ada beli barang perhiasan rumah sikit.. cermin ngan frame Allah & Muhammad.. nanti aku citer len kali ye sbb x amik gambar lagi.. yg aku nak citer pasal stroller adik terbalik.. semuanye terjadi sbb si kakak sibuk2 nak tolak stroller adik la kunun2nye.. padahal awak tu kecit lagi, x sampai nak pegang.. dgn dia sendiri pun sandang beg berat.. maka nye bila dia dapat capai tempat pemegang stroller tu, dia tarik la sekuat hati dannn.... stroller pun terbalik ke belakang.. nasib baik aku sempat sambut.. dah la faris tgh tido dalam tu.. sib baik adik x nanges, tapi kakak lak yg nanges sbb kena marah ngan ayah dia.. hahaha..
 
           Pas beli barang tu kitorg pun balik.. singgah makan malam jap kat area taman u.. sempat la tgk harimau malaya lawan indon jap kan.. pas makan terus balik umah.. penat giler berjalan 1 hari suntuk.. 
 
          Ok..tu jer citer pasal jalan2 shopping ari sabtu lepas.. pasni byk entry yg menanti untuk di up kan.. tunggu masa jer.. bye..
 
nota kaki : tiap kali kuar jalan2 faris mesti poo poo sakan.. nape ek??
 

You Might Also Like

2 komen

  1. Sy x pernah pegi tesco sejak ada baby sbb xde nursing room..jgnkan nursing room..kerusi pun susah nak cari..laz week kalo sy x silap ari jumaat tu ada aeon member day tau..melepas akak.kalo x..mesti dpt diskaun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalau bahagian dlm tesco mmg xde nursing room langsung.. kusi pun xde.. tp kalau bhgian shop lot tu kusi ada la jugak.. la, yeke ada eon member sale last week? tunggu2 gak tp xdpt info pun.. tu yg beli jer..

      Delete