Jamuan akhir tahun 2012

December 28, 2012

             Hai all.. arini merupakan hari terakhir aku bekerja dalam tahun 2012 sebab ari isnin nanti aku cuti.. syok nak balik kampung woo.. hehehe.. x sabar nak balik ari sabtu ni..

           Seperti tahun lepas tempat keje aku ada wat makan2 sempena akhir tahun.. kali ni lebih ramai yg join makan2 ni dan dah tentu makanan pun lebih banyak.. menu potluck.. masing2 bawak makanan sorang sikit..

 Antara menu yg ada: pulut kuning, kari ayam, rendang ayam, sambal goreng jawa, murtabak megi..

 Kuih mueh pun ada.. karipap, kueh cara, kueh kasui, lepat, puding kacang merah (yg ni aku buat)

 Roti canai dan jemput2 pun ada..

 Meehoon dan mee goreng ada jugak..

 Sate adalah menu wajib..

 Jejaka2 hid bersama sebahagian makanan yg ada..

 Sebelum makan kita baca doa dulu.. tuan haji baca doa makan (ni bos aku)

 Sila2.. self service..

Makan time.. ber"round2" diorg amik makanan..

             Ada satu lagi menu wajib yg x nampak dalam gambar2 kat atas ni.. menu yg semua org nantikan adalah tulang kambing gear box.. berebut2 diorg makan.. aku jer yg x makan sbb x minat makan kambing.. tapi mmg sedap la dia masak kambing ni.. memang superb!!! walla.. kalau nak tau, memang hantu kambing diorg kat opis ni semua.. aku jer yg x berhantu.. hikhikhik..

           Lepas abis makan ada makanan yg balance2 tu masing2 tapau untuk bawak balik.. iye la, yg makan dalam 40 org tapi makanan masyaAllah, banyak sgt.. biasanya yg kaum2 hawa ni la yg rajin menapau2 makanan ni.. termasuk la aku.. lepas la untuk wat makan dinner malam ni.. hehehe.. malas betul nak masak kan..

          Lepas makan masing2 kekenyangan.. sampai ptg ni ada yg masih makan lagi balance2 makanan yg ada.. apa lagi, makan la lagi kan.. makan roti ngan kuah kambing tu pun sodappp!! hehehe..

         Okla, sat lagi dah nak balik ni.. nanti aku share resepi puding red bean tu yer.. tata...

 Nota kakiku : aku xde dalam gambar yer..  x leh letak gambar sendiri.. nanti korang nampak aku makan banyak.. hahaha..       

You Might Also Like

0 komen