Legoland Part 1

December 21, 2012

            Hai.. salam jumaat semua.. kejap jer kan dah ari jumaat balik.. bestnye esok cuti.. yahoooo.. boleh rehat kat umah.. haha.. rehat ler sgt kan.. mana ada istilah rehat untuk supermak ni.. time duk rehat tu la time nak menyusukan anak2 kan.. hehehe..

         Okla, arini aku nak citer pasal hari sabtu lepas kitorg pegi legoland.. Actually kitorg pegi sbb ada family day.. Company hubby aku, Epson buat family day dekat situ.. mula2 aku ingatkan bdk2 department dia je yg wat family day ni sbb last year diorg ada wat jugak.. time tu pegi desaru.. tp rupa2nya family day kali ni untuk 1 company..

"Wahh.. banyak betul duit Epson ek wat family day kat legoland.. "

          Sume org cakap mcm tu kat aku bila aku citer Epson wat family day kat Legoland ni.. emm.. actually family day ni xdelah fully sponsored by Epson.. kitorg kena bayar jugak.. untuk dewasa kena byr RM100.. Untuk kanak2 aku x sure pulak sbb anak2 aku semua bawah 3 yo so mmg dah free dah.. tp kalau diikut kan RM 100 tu kira jauh lebih murah lagi kalau nak dibandingkan dgn harga asal tiket nak masuk legoland ni.. Lagipun kitorg siap dapat cupon RM10 x 3 untuk lunch dan dapat roti, air kotak & air mineral untuk lunch.. kira ok la tu kan..

           Kitorg sampai legoland dalam kul 9.30am.. tu pun dah ramai sgt org kat depan pintu masuk tu.. lepas register, amik cupon dan tiket masuk, kitorg lepak2 kejap kat luar tu.. tunggu dah lengang sikit baru kitorg masuk dalam.. oh ye, kitorg siap dapat topi epson lagi sorang satu..

         Malas nak citer panjang2, jom kita layan gambar2 yg aku sempat amik aritu..

 Depan pintu masuk..


 Tiket masuk legoland..

 Apsal la anak aku ni asyik pegang hidung jer ni.. nak wat peace ke tu? huhu


 Kakak mcm pelik jer tgk org lego tu.. hahaha..



 Itu unta pun ada lah.. huhu..



 Dinosour lego pun ada..

Kakak kecoh ngan payung dia..

Burung lego pun ada jugak..

             Cuaca memang panas time tu.. tapi xdela panas sgt2 cuma bahang tu terasa sgt2.. maklum ler, tempat baru kan.. pokok pun x banyak lagi.. dia punya bahang sgt2 terasa.. sampaikan kalau tgk tangan kita nampak air peluh boleh mengalir.. so korang bayangkan la betapa bahangnya tempat ni..

           Emm.. banyak lagi nak citer ni.. tapi aku citer len kali la.. karang panjang lak entri ni kalau aku nak citer semua.. dah la gambau pun banyak.. ok, tunggu citer seterusnya ok.. bye..

You Might Also Like

0 komen