Kakak Diyana

Bila anak dara dah pandai nak melawa..

January 04, 2013 Ibu Dilah 2 Comments

Hai.. salam jumaat semua..

          Arini nak citer pasal anak dara sorang ni lagi.. asyik citer dia jer awal tahun baru ni kan.. nak wat cam ne, dah dia ni jer yg banyak ragam nye skrg ni.. kalau smlm entry aku pasal dia pakai bedak mcm tepung gomak, malam tadi dia pakai lipice aku lak..

           Time tu aku, adik faris & hubby kat hall tgh tengok tv.. si kakak ni pulak kat dalam bilik kitorg.. senyap jer x dengar suare dia main2 ke hape.. aku mula la x sedap ati bila prasan dia senyap jer.. mesti ada keje yg dia tgh buat tu..


           Aku pun pegi tgk dia kat bilik.. tengok2 dia tengah tenyeh lipice tu kat bibir dia.. Ya Allah.. comot betul ghupe dia pakai lipice tu.. dah mcm maskot mcd tu pulak.. hahaha.. bila dia perasan aku tengah usha dia, dia terkezut.. cepat2 dia dok kemas2 beg aku ngan lipice aku.. kekonon nak sembunyikan ler.. xde makne nyer nak oiii.. ibu dah nampak dah apa yg kakak buat tu..

          Bila aku datang dekat dia.. makk aiii.. lipice aku dah patah dah abis dikejekan dek anak dara sorang ni.. dah ler tu ler satu2nye lipice aku yg ade.. lipstik pun mak xde.. (huhu.. tipu jer.. baru 2 minggu lepas aku beli lipstik baru setelah hampir 2 thn x pakai lipstik..huhu) nasib baik ler ibu ko ni x pandai pakai & xde barang makeup2 bagai.. kalau x, x tau ler camner ghupenye muke kamu tu kakak.. mesti lagi cuunnnnnnnn agaknye kan.. hahaha..

        Xpela.. sebelum ni dia x pandai nak cantik2kan diri kan.. asal nak ikatkan rambut jer kejap jer dia dah cabut.. last2 kalau gi jalan muke comot gitu jer la mcm ibu ko jugak.. hahaha.. muka dah mcm mayat idup dah.. pucat jer x pakai pape make up.. hahaha.. blajo2 ler pakai2 make up sikit.. xpe.. i kan natural beauty.. hahaha.. beauty ler sgt kan.. tapi hubby aku lagi suke.. dia cakap selamat duit die.. x yah tiap2 bulan kena spend duit untuk beli barang2 make up bagai.. hahaha.. sabau jer la yek..

          Ok la, jom kite layan kan gambau2 si kakak yg sibuk nak pakai gincu.. 




Cantik x kakak pakai gincu?? hohoho

You Might Also Like

2 comments: