Celebration of hubby's birthday

January 21, 2013


           Hai semua.. Hari Isnin datang lagi.. Selamat tinggal weekend yg indah.. Hihi.. Nape weekend lepas indah bagi kami sekeluarga ye?? Nak tau sebab apa?? Sebab hari Sabtu lepas adalah besday hubby.. Besday kitorg dekat2 jer, aku 17 dec hubby lak 19 Jan.. Start dari bulan Oktober ada je peritiwa penting dalam family kitorg.. 7 Oct besday baby faris, 1nov besday kakak diyana pulak dan 5 dec anniversary kitorg.. berderet tarikh2 penting tiap bulan kan..

So last weekend kitorg celebrate besday hubby bersama family hubby kat kulai.. Kebetulan pulak SIL balik kg time tu, memang cun sgt la.. Ari sabtu tu kitorg balik umah MIL kat Felda Bukit Batu, Sedenak.. Ptg tu kitorg kuar gi ioi mall kejap then terus pegi makan dekat area Indrapura.

Restoren Lapan Kati
Kami dinner di Restoren Lapan Kati.. Lokasinya di Indrapura, bersebelahan dengan tapak pembinaan Jusco / Aeon yg dalam pembinaan, x jauh dari Giant ioi mall, hospital Kulai dan jalan menghala ke JPO.. Kedudukan restoren ni agak ke dalam sikit, bukan tepi jalan besar.. agak tersorok sikit ke dalam.. so kena cari betul2 la.. x susah benonye nak mencari kalau x salah masuk lorong la.. hihi
Besday boy.. hihihi
Me with MIL

Apa yg menariknya makan kat restoren ni?? Banyak yg menarik.. konsep restoren ni adalah makanan masakan cina dan seafood.. yg penting halal.. masakan nya memang sedap sgt.. wallahh.. terangkat beb.. Memandangkan kitorg datang 1 family yg ramai, dalam 8org dewasa dan 4org kanak2 dan baby, so kitorg memilih untuk ambik pakej untuk 10pax. Harganya boleh tahan jugak la dalam RM238 untuk pakej tu kalau x silap aku..

Waiter akan hidangkan semuanya untuk customer..

Makanan pertama yg sampai, nasi goreng cina.. memang sedap sangat.. hubby siap minta tambah 1 pinggan lagi.. hahaha..

Antara menu yg dihidangkan dalam set yg kami pilih, sayur kailan, udang goreng nestum (aku x sure nama masakan dia ni betul ke x.. huhu) dan ayam masak blackpapper..

 
Tomyam pun ada.. ada tomyam ni ada fillet ikan apa ntah.. sedap jugak..

Menu seterusnya, ikan siakap masak tak tau.. hahaha.. aku x tau dia masak apa, tp yg pasti atas ikan tu mcm ada kerabu mangga.. ikan tu digoreng dengan tepung.. sedap jugak menu ni..

Last skali, ayam masak jus lemon (ni pun aku x sure nama masakan dia yg betul2) tp aku memang suke giler masakan ni.. walaupun rasa jus lemon tu manis sgt tp ada rasa masam2 lemon tu jadi sedap.. 1st aku rasa masakan ni masa keje kat company yg lepas dekat desa cemerlang.. ada 1 kedai ni nama dia kedai kuning.. kat cni la aku mula2 jatuh cinta ngan masakan ni.. hihi..

Masa yg ditunggu2 adalah besday boy potong kek.. konon2nya SIL nak wat terkejut la bagi kek besday, padahal tuan punye badan dah tau dah.. huhu.. sebab kitorg gi 2 kete, tp kete diorg lambat sikit sampai sbb menyinggah beli kek ni la.. hahaha.. x surprise dah..

Cheese cake from secret recipe..

Alolo.. cuapkan hubby kek.. romatik ler teww... hehehe..

My turn pulak disuapkan oleh hubby..

Suapan penuh kasih sayang untuk insan yg melahirkan.. MIL..

Hah.. ada pun gamba budak tecik ni.. ingatkan ibu ayah tinggal dia.. huhu
 
 Alololo.. suke betul dia bila dapat tengok sekeliling.. kalau x ibu asyik letak adik dalam stroller jer kan.. mentang2 la adik x pandai makan lagi yer.. hihi..

As usual.. kakak diyana mesti nak inteprem jugak.. huhu.. bolat mata adik..

Budak tomei.. guamm sgt..

Seronok sgt bila dapat berkumpul 1 family mcm ni.. semua family hubby ada.. tp x sempat nak snap sorg2.. tu pun ada je yg berbunyi.. mentang2 hp baru.. huhu (nanti aku cite pasal hp baru ni..) dah ada hp baru kan, mesti la nak amik gambar kan.. dah sibuk amik gambar sampai org lain dah banyak makan tp aku x makan2.. hihi..

Okla, tu jer citer weekend kami yg indah.. puas makan.. kenyang sgt.. tp la ni time rehat x makan lagi.. apa cer?? huhu

Nota kakiku: aku x tau ape dah jadi kat font ni.. kejap besar kejap kecik.. lantak la.. pandai2 la korang baca ye..huhu..

You Might Also Like

0 komen