Faris Zakwan dah 3 bulan

January 07, 2013


          Hai.. hai.. hari isnin datang lagi.. dah nak masuk ari selasa pun kan..lambat betul aku apdet..  hehe.. arini aku halfday sbb bawak baby faris pegi klinik check up 3 bulan.. kejap jer dah 3 bulan kan baby bambam tu.. arini baby faris kena injet lagi.. faris nanges sikit jer time kena injet tu.. good boy la anak ibu ni..


         Aku sampai klinik pagi tadi dalam kul 9.15 pagi.. kira lambat la jugak.. tu nasib baik si kakak hubby dah hantar dia g umah babysitter pagi2 lagi, kalau x mau lagi lambat aku gi klinik.. hehe..

         Lepas amik no giliran, aku masuk dlm kete balik.. layan2 faris dalam kete jer sambil main game & dengar radio.. so xdela rasa lama sangat nak menunggu kan.. sempat lagi faris bf dan tido..

        Ada la 2,3 kali aku menjengah kat dalam klinik tu sbb nak tengok giliran sampai mana kan.. yg lagi senang sbb aku parking betul2 sebelah pintu klinik tu.. tu yg main jengah2 jer.. hihi.. around 10.30am aku decided untuk masuk dalam klinik terus.. betul2 aku cecah pintu klinik tu aku dengar nama Faris Zakwan dipanggil.. wahh.. timing baik punye la.. pandai aku bajet kan.. haha.. perasan sendiri.. (dalam hati cakap nasib baik aku x terlepas, kalau x mau menunggu lagi lama..

        Bila nama dah dipanggil, aku pun cepat2 la berjalan ke kaunter.. nurse suh buka baju & pampers baby untuk timbang berat ngan ukur panjang.. emm.. berat faris naik lagi.. skrg dah 5.9kg.. aku memang dah agak berat dia x naik banyak sgt.. tp kira ok la tu kan.. panjang lak dah 64cm..

       Lepas tu nurse check mcm biasa, tanye itu ini.. then baru enjet faris.. alhamdulillah.. arini semua urusan cepat.. x perlu menunggu lama sangat.. dekat kul 11 aku dah boleh balik umah.. tapi aku terus gi hantar faris kat umah babysitter dulu..

      Sampai umah bs aku bf faris dulu.. ubat demam tu memang aku x bagi kat faris.. tu yg kena cepat2 bf dia.. untuk elakkan demam.. alhamdulillah, so far faris lom penah demam lagi.. berkat susu ibu kan..

       Semoga baby faris terus membesar dengan sihat.. sayang anak ibu.. mmuuaaaahhhh...

You Might Also Like

2 komen