Jalan-jalan ke Zoo Melaka

January 17, 2013


       Selamat malam semua.. sambil2 tengok citer RUBY kat TV3 ni saje2 nak apdet belog ni.. suke giler tgk citer RUBY ni.. sweet sgt tgk Ruby ngan Ben ni.. masing2 jual mahal.. dua2 perangai ikut suka hati diorg jer.. lawak betul tgk perangai diorg.. hehe.. korang suke x tgk citer tu?? mesti suke kan... kan.. hehehe..

Okla, actually ni saje je nak citer pasal kitorg bawak kakak diyana gi Zoo Melaka time balik melaka awal tahun aritu... kitorg gi pada hari isnin, hujung tahun lepas.. cehhh.. macam dah lama sgt jer kan.. hahaha..

Saje jer kitorg bawak kakak & adik jalan2 kat melaka.. slalunya kalau kitorg balik kampung mesti duk kat rumah jer sebab malas nak kuar.. maklum ler, kat melaka tu kalau time cuti jer jammed mengalahkan hari bekerja.. sana sini jammed.. tu yg malas nak kuar tu.. kadang2 kesian gak kat hubby, dia nak gi jalan2 tapi jalan jammed dah x jadi berjalan.. iskk.. banyak tul perkataan 'jalan' ni la.. hehehe..

Jom kite layan sikit gambar2 yg sempat di snap aritu.. sikit jer gambar yg ada sebab x dan nak tangkap banyak2..

 Bergambar di pintu masuk Zoo Melaka..

 Kuda kecik.. time ni kitorg bukan main pujuk si kakak diyana suruh dia pegang kuda tu.. meronta2 dia x nak.. sampai nak nanges dibuatnya.. tp bila kitorg start jalan balik mata dia x lepas tengok kuda tu.. kuda.. kuda.. asyik sebut kuda jer..

 Adik faris yg sporting.. x meragam pun time pegi Zoo.. faris memang suka bila diajak berjalan..

 Merasa jugak aku naik kuda.. actually hubby aku yg nak naik dulu, nak ajak si kakak naik skali.. konon2nya dia suruh aku naik dulu supaya bila kakak nampak aku naik kuda tu kakak pun teruja la nak naik sama.. tp sampai ke sudah dia xnak naik jugak.. kuda ni bawak aku 1 round jer.. ingatkan dapat ler jejalan 2, 3 round kan..ni 1 round jer, x berbaloi betul... huhhh..

 Abaikan muka aku yg berkilat tu.. cuaca time tu memang panas sgt, tu yg berkilat muka..

 Kakak tolong ibu jaga adik sementara ibu naik kuda..


 Actually kitorg bukan pegi berempat jer, tapi aku bawak adik aku skali.. kebetulan dia pun amik cuti hari isnin tu, tu yg ajak dia skali..




 Nursing in public (NIP). Sempat lagi benti rehat jap sambil breastfeed adik faris.. dah menangis kehausan adik faris..

 Buruk betul rupa aku time ni.. hehe.. kesian faris kepanasan dalam nursing cover tu.. tu yg aku selak jer.. nasib baik la pakai baju nursing, so xde masalah la kalau x pakai nursing cover tu..

 Leopard.. ade ke patut kakak panggil rimau ni monyet.. hishhh.. wat malu ibu je kalau orang lain dengar.. padahal slalu jer dia tengok monyet tu.. boleh pulak disamakan leopard ngan monyet.. apa la kakak ni..


Banyak lagi binatang yg kakak dapat kenal masa gi zoo tu.. memang tu tujuan kitorg bawak dia gi zoo.. supaya dia dapat kenal binatang2 yg lain.. sebelum balik sempat aku belikan survenir untuk kakak iaitu patung monyet.. hihi..
 

You Might Also Like

0 komen