Legoland Part 3

January 05, 2013


Hai.. aku hampir2 terlupa nak sambung citer pasal family day kat legoland bulan lepas.. tetiba tengok gambar legoland ni baru teringat nak sambung balik.. huhu.. pelupa betul aku ni kan.. hahaha.. ok, kalau nak tengok entry yg lepas kat sini Legoland Part 1 & Legoland Part 2.

Nak tau x apa tempat yg betul2 aku teringin nak tengok sgt bila gi legoland ni?? Tempatnya adala MINILAND.. tempat ni menempatkan bangunan2 yg terkenal kat asia ni.. aku teruja sangat nak tengok bila 1st time tgk kat Majalah 3 dulu.. rasa kagum bila tengok bangunan2 yg terbentuk dari kepingan2 lego.. bape juta lego nak digunakan untuk wat bangunan ni semua kan.. jom kita tengok gambar2 yg aku sempat snap..

 Bas tu bergerak.. mcm real jer..

 Ketapi ni bergerak tau.. dia bergerak sampai KLIA.. jauh tu.. huhu..

 Sempat lagi NIP faris.. x sempat nak carik tempat duduk.. faris dah haus sgt.. terus sarung nursing cover.. sambil berdiri pun boleh bf lagi.. huhu..




 Ni kat pelabuhan..

 Kat singapore..





 Kat China..


 Brunei..

 KLIA


 Rehat jap.. kita minum dulu..

Lepas berjalan2 kat Miniland kitorg cadang nak gi makan sebelum balik.. time tu dah pukul 1 lebih kalau x silap aku.. malas dah nak jalan2 lagi sbb dah penat sgt dan panas.. kat dalam legoland ni rasanya cuma ada la 2,3 restoren jer.. kalau area luar pintu masuk tu ada byk la.. tapi disebabkan kitorg dah ada kupon RM30, kena la makan kat dalam jugak.. sayang la kalau x guna kupon ni kan.. tapi MasyaAllah.. ramai giler org kat restoren2 tu.. sampai kena tunggu nak dapat tempat duduk.. penuh giler..

Kitorg terpaksa masuk sampai 2 restoren sebab restoren yg 1st tu penuh sgt & xde tempat duduk.. kebetulan pulak hubby aku x bape suke menu kat situ.. kat restoren yg 2nd ni ada nasi ayam, ayam panggang dan macam2 lagi.. tapi harga dia mak aiii.. mahai giler.. nasi ayam jer dah RM16.50.. mahal kan.. nasib baik kitorg guna kupon, kalau x dah lama aku blah dah.. baik makan kfc ke kat luar tu..

Ooo.. lupa lak, kalau korang nak datang legoland ni, better bawak air siap2.. sebab air kat dalam legoland ni mahal giler.. air coke jer sebotol dah RM5.00 tau, biasanya baru RM2.50 kan.. tu baru air coke, kalau air ice blended leh cecah RM10 untuk 1 cup.. nasib baik aku memang dah bawak bekal air dari umah, kalau x mau berpuluh2 berhabis untuk minum air jer..

Lepas makan kitorg pun siap2 nak balik umah.. sebelum tu singgah kat Guess service untuk buat anual pass.. kalau ikut harga asal untuk adult anual pass adalah RM335.. tapi kalau kitorg wat pass tu that day kitorg leh dapat harga RM135 ajer... murah kan.. sgt murah.. tu sebab kitorg amik peluang ni untuk buat anual pass.. lepas wat anual pass tu terus kitorang balik umah..

Sementara tunggu hubby wat anual pass, kakak main lego dulu..
 

Mula2 takut2 nak main kat situ, lama2 dia sorg nak konker main lego tu.. huhu
 

 Tada.. ni la anual pass kitorg.. siap ada gambar lagi.. kalau tau kena amik gambar kitorg wat awal2 lagi.. ni muka dah penat dan berpeluh time tangkap gambar kan dah x cun pass tu.. hahaha.. (perasan cun ler tuh)

Bye..bye legoland.. next time kitorg datang lagi yer..

Notakaki : la ni hubby asyik tanye jer bila nak gi legoland lagi??? huhu

You Might Also Like

3 komen

  1. ok. aku impress giler tgk miniland tuuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. sbb tu la aku teruja sgt nak tgk miniland tu..

      Delete
  2. myra tggu syahmi besor sikit baru nak wat annual pass...skrg dia tak reti nak main menda2 tu lagi...heheh..apapon best tgk miniland tu..

    ReplyDelete