Bila anak ngences, rambut ibu gugur..

February 25, 2013


Hai.. selamat pagi semua.. kejap je dah ari isnin balik kan.. korang monday blues ke? aku x dan nak ber'monday blues sbb byk nau keje nak buat.. hehe.. dan dalam masa lebih kurang 2 minggu ni opis aku akan berpindah ke kulai pulak.. tu yg bizi nak mempacking barang dan nak settle kan project yg sedia ada..

Kakak yg tengah kemaruk nak pangku adik..
Skrg ni adik faris dah makin kerap ngences.. habis basah baju dia.. kadang2 kena tukar sampai 2,3 kali.. nak kurang kan salin baju kadang2 aku pakaikan adik faris bip.. jenuh ler aku selongkar almari nak cari bip kakak diyana dulu tp yg jumpa sikit jer.. nampaknya kena la beli bip baru.. *ada alasan ibu nak shopping* hehe..

Tengok tu.. ngences x abes2 adik ni tau..

Bila anak dah start ngences, ibu pun mula la risau.. risau sbb ape?? sebab rambut ibu mesti gugur..  mula2 aku x ingat pasal benda ni.. aku cuma prasan rambut aku asyik gugur jer.. apsal la kan.. sana sini bersepah2 rambut aku.. rimas tul.. skali mak aku tegur, dia cakap sbb adik faris dah ngences tu yg rambut aku gugur.. pastu baru la aku teringat time kakak dulu pun mcm tu jugak..

Disebabkan x tahan dgn rambut yg asyik gugur.. maka nya wekend lepas time balik umah MIL kat sedenak  aku pun g la gunting rambut.. pendek terus.. fuhh.. lega beb.. walaupun still ada gugur lagi, tp kira ok la dari aku berambut panjang dulu.. kepala pun rasa ringan jer..

Jarang tengok mata adik bulat camni kan..


Harap2 cepat la adik benti ngences ni.. anak sedara aku kat kampung tu sampai dah dekat setahun setengah ni still ngences lagi tau.. rimas dan kesian aku tengok bila budak2 kecik ni ngences x abes2.. baju pun nanti banyak yg bertahi lalat kan..


Ada hati nak pangku adik.. adik pun dah sama besau ngan kakak.. hahaha..


Bulan Mac ni ada baby expo kat JB kan.. agak2 ada tak jual bip murah2 ek?? boleh beli banyak2.. **opsss.. ibu dah pikir nak sopping lagi pulak** huhu.. bulan ni kena stanby duit lebih sikit kalau nak bersopping kat expo tu.. hahaha..

Anak korang camne?? ada yg ngences gak tak??
okla.. nak sambung wat kije balik..
tata.. titi.. tutu..

Notakakiku : aku x tau apsal tulisan ni semua x teratur.. puas dok setting n adjust2 tp still x sama gak.. lantak la.. janji korang paham kan bila baca..

You Might Also Like

2 komen

  1. Rambut sy pun gugur banyaakkk giler.potong pendek eh?err,tengok la nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..sy potong pendek je senang.. bila rambut pjg yg gugur byk giler kan.. kalau pendek kurang sikit rasanya..

      Delete