Hari pertama bersama baysitter baru

February 04, 2013


 Hai ouls.. good morning.. 1st entri di bulan februari.. kejap je dah abis bulan Januari kan.. last friday merupakan last day kakak ngan adik faris kat umah babysitter lama.. bye-bye ummi.. bye2 abg.. bye2 atok.. no more ummi.. no more atok ye kakak..

Hari ni merupakan hari pertama kakak diyana dan adik faris di rumah babysitter baru.. pagi2 lagi kakak dah bangun.. mcm tau2 jer arini dia nak pegi umah lain.. boleh lak dia bangun awal arini kan.. kalau x memngangkut jer dia ke rumah babysitter tu..

Actually ari rabu lepas kami dah pegi berjumpa dgn babysitter baru ni.. nama dia kak su.. sebelum tu nak jumpa org lain tp org tu bgtau yg kak su ni pun nak jaga budak jugak sbbnya sebelum ni dia memang ada jaga budak.. tp lepas dia eksiden last year, budak yg dia jaga tu dijaga oleh makcik depan rumah dia pulak.. so bila dia dah sembuh dari eksiden tu kononnye dia nak ammik balik la budak yg dia jaga tu, tapi budak tu x nak sbb dia dah start kenal org.. dan yg lagi sedih, semasa eksiden tu, anak bongsu dia yg ketika tu berusia 10 bulan telah meninggal dunia.. so, dia memang nak  jaga budak  sebab nak mengubat kesunyian dia.. kak su ni ada 2 org anak je, so yg tinggal sekarang ni anak 1st dia lelaki berumur 5thn..

So, sekarang ni kakak dan adik ada mama pulak.. memang kak su bahasa kan diri dia mama.. aku pun x kisah.. biar kakak selesa dengan mama dia.. aku tengok kak su ni jenis yg penyanyang sgt.. rumah dia pun bersih.. hubby aku pun suka dgn babysitter ni.. hope kakak dan adik cepat serasi dengan mama, abg dan ayah.. hai.. kakak ni asyik dpt abg jer.. suke la kakak kan ada abg lagi.. hihi..

Malam tadi aku dah siap2 sediakan semua barang keperluan budak berdua ni untuk dibawa ke rumah babysitter.. aku sediakan baju untuk seminggu terus.. huwawaa.. tengah rajin gitu, aku siapkan le seminggu terus.. kalau x, time tempat lama tiap2 ari duk kena bawak baju.. tu yg mula terkejar2 time malam sbb byk keje nak siapkan... hope lepas dah bwk baju seminggu skali ni xde la masalah cam tu lagi..

Tu dia.. bukan main banyak lagi barang2 diorang..

Pastu disebabkan arini 1st day diorg maka nya banyak la barang keperluan yg perlu dibawa.. pampers kakak ngan adik jer dah sorang 1 pack.. pampers ni nanti akan ditinggalkan di rumah kak su.. pastu toiletories, bantal kakak ngan adik, dan barang2 keperluan yg lain seperti bedak, minyak2, ubat2 dll.. dan yg paling penting adalah susu adik.. yg ni pagi tadi la aku sediakan.. masuk dalam cooler box merah tu.. tengok tu, bukan main banyak lain barang aku nak angkut pagi tadi.. sib baik banyak yg boleh tinggalkan kat umah kak su tu.. kalau x mau patah tulang aku tiap2 ari duk angkat barang banyak tu.. hahaha.. tipu jer.. pahala tu.. ikhlas tau.. hihi..


Pagi tadi masa hantar diorg, si kakak mula2 xnak lepas ngan ibu, nak ibu.. nak ibu.. tu la ayat peberet dia.. huhu..biasa la kakak ni lambat sikit nak start engine.. kena bagi warm up sikit  tapi bila dah kena umpan ngan menan abg jer terus dia duduk.. start nak punggah2 barang menan tu.. amboi.. amboi.. amboi.. sat gi dah x ingat la tu bila dah nampak menan banyak2.. Emm.. kakak mcm tu la, 5-10 minit jer, pastu bila dia dah start bersuara, lupa dah yg dia tu kat umah org.. pastu mcm org dah kenal lama gayanye, dah x hirau dah kat ibu ayah dia.. kakak ni pun jenis cepat mesra.. sama gak mcm ibu dia ni.. hehe..



Adik faris pulak suke jer.. dia biasa la time pagi2 cam tu memang masa dia berjaga.. tp adik memang xde  masalah sebab dia lom kenal org sgt kan dan yg paling penting dia memang x takut dengan org.. mudah mesra mcm ibu dia ni.. hihihi..  (angkat bakul lagik.. hihi)

Aku berharap lepas ni xde masalah lagi ngan babysitter.. bukan senang nak cari babysitter skrg ni.. nasib baik aku ni bukan jenis yg cerewet, kalau x lagi parah.. mau aku yg benti keje nanti.. hihi.. okla, hope anak2 cepat serasi dan ceria dibawah jagaan kak su.. aku percayakan dia walaupun baru kenal.. naluri keibuan aku boleh rasakan nya.. sama2 la kita berdoa ye semoga anak2 aku dan korang2 semua dilindungi oleh Nya.. amin..

You Might Also Like

0 komen