Cerita ibu

Bila ibu sakit sapa yg nak jaga??

March 01, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


 
Salam jumaat semua.. arini aku x keje.. MC.. eh bukan MC sbb x pi klinik pun.. aku minta cuti kat bos aku sbb sakit kepala.. pening dari petang semalam x baik2 lagi.. rasanya jarang sgt aku cuti sbb aku sakit.. slalunya cuti sebab hal anak2..
 
Actually bukan dari petang smlm jer, tp dah beberapa ari ni mmg bila ptg dan mlm jer aku pening kepala dan letih sangat.. bila bangun pagi ok.. tp cuma arini jer yg x ok lagi.. tu yg aku minta cuti..
 
 
Semalam bos aku cakap, "ntah2 dah 'ada' lagi..". aik.. bos aku ni cam dah boleh tahu lak perubahan kat diri aku bila aku mula peknen.. maklum ler dua kali aku peknen semua depan dia kan.. tu yg dia dah leh perasan kot.. hehehe.. walaupun bos aku ni laki.. 
 
Aku risau gak.. lagi2 memang lately ni asyik letih jer.. tiap2 ari time drive balik umah dah mengantuk.. kadang2 sampai terlelap time tgh drive.. haha.. bahaya ko..
 
Kalau boleh malam memang nak tido awal.. hubby pun suh tido awal.. tp tau la kan.. bila dah jadi ibu ni mana la boleh tido awal.. last2 aku org terakhir tido.. hah..camner tu? org yg suh aku tido awal pun dah tido dulu..
 
Aku slalu pikir kalau anak sakit x sihat, ibu boleh jaga dia.. kalau husband sakit pun isteri boleh jaga.. suami leh rehat jer, keje lain semua wife boleh buat.. tapi kalau isteri sakit macamana pulak??
 
Walaupun tengah sakit2, ibu akan tetap tunggu anak-anak tido dulu baru dia boleh tido.. selagi anak tak tdo ibu xleh nak lelap mata walaupun dah baring2 konon2nye nak tido..
 
Tengah malam anak nanges nak susu pun ibu yg bangun gi wat kan dia susu.. tak lama lepas tu anak kecik pulak nanges nak susu pulak.. bangun lagi bf adik pulak.. rasanya malam tadi je adala 6,7 kali aku bangun sebab kena layan anak2.. aku rasa tu sebab la sakit kepala ni x kurang lagi sebab x cukup tido kot.. *sedapkan ati sendiri..huhu*
 
Bila dah rasa x selesa ngan sakit2 yg jarang sekali aku rasa ni, baru la nak kecoh2 cari kaedah2 merancang kehamilan.. hah.. tau ko cuak.. haha.. iyela.. baby faris baru nak masuk 5 bulan next week.. aku pun memang lom ready nak peknen lagi.. at least faris dah 2 or 3thn baru cadang nak peknen balik..
 
Adik faris lom ready nak jadi abg la ibu..
 
Kaedah merancang kehamilan apa ye yg mudah dan selamat?? kalau nak makan ubat pil2 ni at least kena tunggu period dulu kan.. tp period pun lom datang lagi sejak lepas bersalin faris..
 
Doakan aku mudah2an sakit kepala ni baik la lepas ni..
 
*misimencarikaedahmerancangkehamilan*


You Might Also Like

0 comments: