Positive ke negative??

March 04, 2013


Hai.. hari isnin datang lagi.. minggu pertama di bulan Mac aku bekerja.. last Friday cuti sebab sakit kepala yg terlampau.. berlarutan sampai ari Sabtu..

Actually ari pagi sabtu tu dah ok sikit.. so kitorg pun kuar la berjalan2 dan bershopping barang2 rumah.. biasala awal bulan kan.. mesti la nak top up mana2 yg dah kurang kan.. lagi pun nak gi kedai yg beli tablet kakak diyana dulu sbb nak betul kan.. tab tu xleh nak on pulak..

Nak dijadikan citer, tghari tu tersgt la panas nye.. aku mmg dah agak dah kalau panas2 camtu mesti sakit kepala tu datang balik.. hah.. memang betul ko.. dah la rasa mengantuk giler.. hubby pun cakap kalau balik umah dapat tido ni best jugak kan..

 Tapi time on the way nak balik umah tu, hubby cakap tengok langit mendug jer area bandar, cam nak gi bandar lak.. saje nak bawa kakak jalan2 la konon2 nye.. aku pun ok je la walaupun memang dah sakit kepala..

Kitorg gi Hutan Bandar.. kononnye lepas tu boleh le makan chicken chop kat situ.. tp awal lagi lak.. biasanya kedai dia bukak kul 6.30ptg.. kitorg berjalan2 kat situ sampai kul 5.30 ptg dah.. nak tunggu sampai 6.30 tu lama lagi..

Dah la time tu hujan, aku xnak ler kena hujan lagi karang lagi pening kepala.. ngan bawak adik faris lagi kan.. aku juz duk kat tepi2 kolam ikan jer.. suke adik faris tengok ikan besau2 bergerak2..

On the way balik umah singgah jap kat KipMart Tsmpoi nak beli lauk kat pasar.. alang2 dah sampai kipmart ingat kan dapat ler aku usha2 tudung jap sbb kay situ mmg banyak kedai jual tudung.. 

Tapi nasib x baik time faris berak dgn banyak skali.. sampai tembus kat carrier.. tu pun aku perasan sbb aku terperasan ada warna kuning2 kat hujung lengan baju aku.. sekali ayah dye tgk mmg sah dah tembus..  terus terbantut niat aku nak usha tudung.. sabo jer adik ni..

Masuk kete cepat2 salin kan pampers adik.. byk betul dia yak.. habis kete ayah dpt perfume baru.. hahaha.. bertambah2 pening kepala aku.. terus tersandar jer..  mmg tahap gaban ar pening time tu.. bila ckp kat hubby dia suruh test jer.. at least kalau dah ta
u xyah la dok berteka teki lagi kan..

Maka nya balik umah singgah la beli UPT.. tokeh kedai singseh bagi dua.. beli 1 free 1.. free 1 sbb dah expired.. dia suh try jer.. x tau betul ke tidak.. dan hasil nya.. tada...

Negative..

Alhamdulillah.. negative.. lak..aku bukannya menolak rezeki tp cam aku cakap dulu aku lom ready nak tambah baby lagi.. lagi2 adik faris baru nak masuk 5bln minggu ni.. tp kalau positive kami tetap terima dengan hati yg terbuka.. setiap anak tu kan pembawa rezeki..

#planningjangantakplanning#

You Might Also Like

0 komen