Aktiviti bersama family,

Hasil tangkapan ku di Mom & Baby Expo

March 25, 2013 Ibu Dilah 4 Comments


Semalam kami ke mom & baby expo.. sampai Danga City Mall dalam kul 12 lebih gitu.. parking full.. 3 kali en hubby pusing mencari parking.. alhamdulillah, last2 dapat jugak parking betul2 dekat dengan hall tu.. tapi time tu kakak lak baru tetido.. so hubby suh aku je yg turun dulu dgn adik faris.. dye tunggu kakak tido dalam kete..

Aku malas nak guna stroller, tempat berasak2 cam tu x sanggup nak sorong stroller.. bawa adik guna carrier lagi senang nak jalan.. masuk2 jer dalam hall tu.. perghhhh.. ramai giler org.. sib baik wat pilihan yg bijak  x guna stroller.. huhu

Adik faris memang good boy.. kalau dibawak berjalan memang senyap jer dye.. x dengor suara langsung.. huhu.. boleh sampai tetido lagi.. x meragam pun dye..

Dari satu booth ke 1 booth aku terjah.. banyak yg aku masuk kedai jual baju2 baby.. banyak yg jual murah.. kalau dah namanya mak org kan, pantang ler tengok baju budak2 yg cantik2dah murah kan.. kalau boleh semua nak dirembat kan.. hahaha.. tapi memang banyak la aku beli baju budak2..


Tu dia.. banyak tak aku beli baju2.. selain baju2 aku ada beli minyak TYT yang roll on buy one free one dengan harga hanya RM12.. Vicks untuk baby pun sama jugak buy one free one dengan harga RM10.. kalau kat luar aku baru beli vicks ni 2 minggu lepas harganya RM11.50. rugi pulak dah beli awal sikit.. tp xpela, aritu aku beli lagi.. 1 boleh letak kat umah BS kan..


Ni baju kakak imani.. dapat dua pasang.. tapi beli asing2.. yg pink tu brand Disney.. seluar tu harga asal RM89 tapi smlm aku beli RM10 je tau.. murah giler kan.. kakak imani suke betul sluar tu.. dia cakap ada 'pengsennn'.. Wahh.. pengsan ibu dengar.. kalau nak tau, kakak imani x pandai sebut princess.. 'pengsen' tu adalah princess la.. hahaha.. lawak tul kan.. jauh nau bunyinye.. Baju yg yellow grey tu pun cantik gak.. RM10 jer..


Untuk adik faris pun banyak gak aku beli.. baju untuk basahan wat pakai kat umah dan umah BS.. beli bip carters RM5 selai.. stokin sepasang RM2 jer, aku beli 3 pasang jer.. ingat nak beli lebih tapi x sempat nak cari2 lagi.. time tu adik dah tido dan tangan dah lenguh pegang barang banyak.. dah x dan nak berebut2 pilih stokin ngan 3,4 org mak2 yg ada kat situ jugak..


Last skali pegi kedai Pureen before kuar expo tu.. memang dah plan pegi booth pureen ni last skali sbb booth ni betul2 depan pintu masuk dan yg pasti aku xnak bawak barang berat2 ke hulu hilir.. aku beli wet tissue untuk kegunaan kat umah or pegi jalan.. x beli banyak kali ni sbb adik faris dah kurang guna wet tissue.. kalau dia yak pun biasanya cuci kat tandas terus lagi senang..

Oh ye.. lupa lak.. aku ada beli pampers hey baby 2 bag.. saje2 nak try pampers ni.. kononye nak beli PETPET harganya still mahal lagi.. RM34.. rasanya kalau beli kat luar time sale boleh dapat lagi murah. drypers pun sama gak.. so x beli pampers banyak2.. yg beli dua bag hey baby tu pun aku dah seret jer tau.. mana x nye.. tangan dah penuh ngan beg baju yg banyak.. mana larat nak angkut pampers tu lagi.. dah la dengan bawak adik faris lagi.. nak tercabut bahu aku wooo..



Hasil tangkapan ku semalam.. dekat RM300  jugak aku berbelanja semalam.. nasib baik dah x larat nak angkut barang, kalau x mau baju gown cantik2 aku rembat jugak..  *pitam..* tapi dah rambang mata & dah x larat nak memilih aku jalan jer terus.. pejamkan mata je la bila lalu depan booth yg ada jual gown..

Hopefully next expo bulan june ada jual diapers murah2.. boleh beli banyak2 wat stock.. huhu..

ok.. tata..

You Might Also Like

4 comments:

  1. eh,stokin gap belang2 tu sy ada beli utk rissa gak!! murah kan kak..sy pun abis dalam 300 gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ek.. kalau boleh nak beli byk2 stokin tu tp x susah pulak nak pilih2 yg betul2 ok sbb kan dah hari last kan, so byk yg dah bercampur2.. huhu.. kalau x mau byk beli tu..

      Delete
  2. bestttt.... macam2 boleh beli dengan harga yang ummph!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. nasib baik time tu lom gaji lagi.. kalau x mau byk lagi ibu dia borong..hehehe

      Delete