Aktiviti bersama family,

Mengimbau kenangan di UTM

March 18, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Hari sabtu lepas kitorg gi jalan2 kat dalam UTM.. 
Actually dah 2minggu planning nak pegi UTM.. cakap kat kakak nak bawak dia bagi makan ikan kat UTM.. tp bila petang asyik hujan jer.. tu yg terbantut.. kakak asyik cakap bila nak kuar nak pegi bagi makan fish.. so, sabtu lepas cuaca ok jer.. boleh la bawak anak2 berjalan petang2..

Bila masuk UTM ni mula la mengimbau kenangan time study kat UTM ni dulu.. kat mana hostel dulu.. kat mana tempat study dulu.. seronok sungguh time tu.. huawaaaa.. rindu ar kat kawan2 semua.. sob..sob.. rasa cam nak balik kat zaman tu la.. x yah nak pikir2 keje.. pikir study je time tu kan..

Tapi nak wat camna, tu citer 10tahun lepas.. fuhhh.. Lama giler tuh.. Banyak yg dah berubah.. Banyak jugak bangunan yg bertambah.. Contohnya bangunan baru kat Fakulti Alam Bina dan FakultiKej. Electrik.. tersergam indah.. cantik tu..

Tapi sayangnya aku x dapat nak tunjukkan kat kakak fakulti aku dulu.. Fakulti Kej. Mekanikal.. kitorg x lalu depan FKM aritu.. xpela, next time datang lagi nak lalu kat situ pulak.. nak tunjuk kat anak2 yg ibu study kat situ dulu.. hihi.. mana tau satu hari nanti anak2 pun dapat study kat sini.. saje bagi kata2 semangat untuk kakak supaya rajin2 study.. hehe.. sempat jugak cakap ngan kakak yg ni la skool ibu dulu..

Hubby cakap bila masuk UTM ni rasa mcm teringin lak nak sambung study.. iyela, dulu dia x dapat nak sambung study sebab nak tolong family dan nak bagi peluang kat adik2 dia belajar jugak.. walaupun time tu dia dapat offer sambung belajar lagi.. tp skrg bila tengok adik2 belajar main2, dia rasa frust sangat.. tu la budak2 skrg kan.. dia cakap lagi walaupun keje skrg ni dah ok dah lebih dari kelayakan yg dia ada tapi kalau dapat futther study lagi rasa mcm suatu kepuasan.. memang la kan..

Aku pun kadang terasa cam nak sambung wat master jer.. dah alang2 tinggal dekat utm ni rasa sayang lak nak lepaskan peluang kan.. tp tu la, dengan komitmen aku yg dah keje ni, ngan anak2 yg makin membesar ni.. mampu ke aku nak study lagi??? rasa cam x cukup masa jer skrg ni.. weken pun rasa cam x cukup nak uruskan rumah.. dah tu kalau aku sambung study lagi la x terurus umah tu nanti.. huhu..

Ok, back to reality ibu.. x yah kusut2 pikir benda yg x pasti lagi.. hihi


Lepas round kat fakulti, kitorg terus gi tasik.. kat sini pun dah banyak facilities baru.. dah ada tempat exercise yg cam kat gim tu.. pastu dah ada toilet cantik kat situ.. playground kecik pun ada.. kakak apa lagi excited la nak main kat situ..



Pastu gi tasik pulak.. kat tasik ni dulu tempat student berkayak tp skrg dah berpindah tempat lain untuk diorg berlatih berkayak.. ramai gak visitor time tu.. diorg duk lepak2 kat tepi kolam.. pastu ada yg berjogging.. memang best beriadah petang2 kat sini.. nyaman jer..

Bila nampak orang yg berjogging aku cakap la kat hubby dulu aku pun penah jogging kat situ jugak.. kitorg berjogging or berjalan kaki dari kolej kediaman sampai ke area tasik tu.. hubby aku terkejut.. dye x caye cakap wife  dye ni.. hemm.. betul apa.. tapi lebih banyak berjalan dari berjogging la.. hahaha... ^__^  bukan nya jauh sgt pun.. kalau duk kolej jauh tu datang  naik moto la.. sampai situ baru jogging.. hehehe
Kakak takut nak naik jambatan.. hahaha

Lepas round2 area tasik.. bawak kakak tengok kuda pulak.. dia mmg sgt2 mengenali "tude" skrg ni.. haha.. kelakau wehh bila dia panggil kuda tu "tude".. tomel jer rasanya.. haha.. dulu time gi zoo aku ajak dia naik kuda dia xnak.. menanges2 xnak.. tapi skrg bila dia nampak kuda tu dia cakap ;

Kakak : Ibu, kakak nak naik 'tude' tu..
Ibu : Iye ke kakak nak naik kuda tu??
Kakak : Kakak tak takut la.. kakak nak 'tude' tu..

Hahaha.. lom sempat aku tanye dia x takut ke naik kuda, dia cepat2 cakap dulu.. cam tau2 je ibu nak tanya dia.. pastu muke kompiden je cakap x takut.. kalau bagi naik betul2 kang, silap2 nanges lagi.. hahaha.. kakak.. kakak..

Yang pasti sepanjang kitorg kuar aritu adik faris paling baik.. dia senyap jer.. langsung x kuar suara dia.. senyum2 jer dia.. suka la tuh ibu ayah bawak jalan2.. kalo x asyik nak mengarok jer.. aku pun x tau nape lately ni dia asyik meragam jer.. xnak tido.. asyik menanges x leh ditinggal kejap.. nak tumbuh gigi rasanya kot.. huhu

Notakakiku : Gambar ayah adik kakak jer ada.. gambar ibu xde.. sedih..sob..sob.. xpela.. dulu ibu dah puas bergambar kat utm tu.. huhu

You Might Also Like

0 comments: