Cerita ibu,

Farewell di Don Sushi lagi

April 01, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Hari isnin datang lagi..
 permulaan hari baru, minggu baru dan bulan baru.. huawaa.. kejap jer dah masuk bulan April kan.. cepat tul masa berlalu.. rasa macam baru masuk tahun baru.. tup.. tup.. dah masuk bulan April kan.. semoga bulan ni lebih baik dari bulan2 sebelum ni.. semoga dipermudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki kepada kami sekeluarga.. amin..

Bulan lepas bulan yg bizi bagi aku.. bulan ni pun mungkin jugak.. semuanya sebab company aku transfer ke lokasi yg baru di Kulaijaya.. so bizi ngan mempacking barang dan dengan keje2 yg sedia maklum banyak..

Hopefully walaupun bizi  aku xkan lupa nak apdet belog ni.. mcm last week yg sempat apdet sikit jer..  banyak benda nak share tapi masa je yg xde nak menaip..

Disebabkan company aku nak berpindah ke Kulaijaya, makanya ada la beberapa org staff yg x dapat nak ikut berpindah sekali.. sebabnya makin jauh nak gi keje.. bayangkan la kalau tinggal kat pasir gudang tu.. then nak ke kulai pulak.. x ke jauh tu.. jauh sgt ok!! walaupun dapat allowance transport, tapi still x boleh cover cost perjalanan untuk sebulan..

So, khamis lepas kitorg wat farewell untuk 4 org member yg nak berhenti.. as usual, kitorg makan kat Don Sushi.. wahhh.. macam dah jadi trademark ler pulak kan.. asal wat farewell jer gi Don Sushi.. asal makan kat Don Sushi jer mesti ada org nak benti.. wah.. boleh gitu?? Hahaha.. tak agak2 ek.. kayap la aku pasni asyik makan kat Don Sushi jer.. hahaha..

 Makanan aku.. aku dah jatuh cinta dengan ikan Salmon ni.. haha.. asal nak cari menu makan apa mesti cari yg ada ikan salmon.. sedap sgt ok!!

As usual, makanan aku yg last sekali sampai.. aku pun pelik.. apsal asyik makanan aku jer yg paling last sampai.. mesti ada org nak sabotaj aku kan.. kann?? tapi xpe.. walaupun aku paling last dapat makan tapi aku bukan org last habis makan tau.. hahaha.. laju tu aku makan.. macam org takut kena tinggal gaya nye.. hahaha..

 Ni makanan kak lin..

Oleh kerana order aku paling last sampai, aku pun wat2 sibuk la duk amik2 gambo.. haha.. kecoh lebeh eh.. pasni order aku sampai terus x dengo suare aku.. senyap jer.. makan tunduk jer kan.. dah kate takut kena tinggal kan tadi.. tu yg makan cepat2 & tunduk aje.. hahaha..


Kak Lin yg berbaju merah tu.. sebelah dye Kak Shilah, depan dye Ieya dan sebelah ieya Wani.. 4 org yg akan benti dalam masa 2 minggu ni..

Paling rapat ngan aku Kak Lin.. maklum ler dye org 1st yg aku kenal bila masuk keje kat sini.. dah macam kakak aku dah.. dan dye jugak antara 4 org gugurl yg ada kat floor kitorg ni.. yg lain sume jejaka.. hahaha..

Banyak citer suka duka bersama.. tempat meluah perasaan.. tempat berkongsi cerita anak2, keje dan umahtangga.. opsss.. xde citer apa pun pasal umah tangga... hehe.. citer masak2.. citer besarkan anak dan macam2 lagi.. pasni xde org dah yg nak dengar citer aku.. xde tempat nak mengadu.. pompuan melayu sume dah benti.. huhu.. sedih.. sob..sob..

Kepada Kak Lin dan yg lain2.. gudluck kat tempat baru.. semoga success kat sana ye.. jangan lupa calling2 nanti ye..
Miss uolls so much..

Notakakiku : Sorang2 meninggalkan company ni.. turn aku bila lagi?? huhu

You Might Also Like

0 comments: