JJCM # Heaven Buffet Steamboat & Grill

April 02, 2013


Dah lamer x citer pasal Jalan-jalan cari makan (JJCM) ngan family kan.. kali ni kitorg pi makan steamboat and grill lagi..

Kebetulan last week gaji dah masuk kan.. so tanye la ayah nak pi makan mana.. dia cakap nak makan nasi arab tapi tempat yg dia suggestkan tu mcm x berapa menarik bagi aku.. tengok pun cam x de org jer datang kedai tu.. x mo ar gi makan kat situ.. silap2 x sedap tu yg xde org datang.. huhu

Tetiba teringat kat satu kedai steamboat yg agak baru jugak bukak.. dekat jer ngan umah.. bersebelahan Giant kat Taman U, Skudai.. dekat U-Mall tu.. betul2 kat corner lot..


Nama kedai ni Heaven Steamboat & Grill.. Sejak2 makan steamboat aritu cam suke lak gi JJCM steamboat and grill ni.. hikhik.. tapi sebulan sekali boleh ler makan kan.. kalau sebulan 4 kali kopak gak poket ayah kan.. hahaha..

Harga di sini boleh tahan.. dengan hidangan dan service yg disediakan boleh dikira harga nya berpatutan..
Dewasa - RM20 / org
Warga Emas RM15 / org
Kanak-kanak RM8 / org


Terdapat dua jenis kuah untuk steamboat iaitu sup dan tom yam.. kali ni aku pilih sup biasa jer..


Antara menu yg disediakan untuk steamboat & grill adalah udang, sotong, ayam, daging, perut, ketam dan macam2 lagi.. banyak sgt ok!! frozen food pun byk gak.. ala jenis2 ball2 - fish ball, crab ball, wantan dan macam2 lagi la..

Terdapat 6 jenis sos yg disediakan di Heaven Buffet ni antaranya sos blackpaper, sos thai dan lain2 lagi aku x ingat.. sebab aku juz amik 2 jenis sos ni jer..


Selain dari makanan untuk steam and grill, terdapat juga makanan berat seperti nasi goreng, mee goreng, mihoon goreng..

Makanan sampingan lain pun ada jugak seperti ice cream, nata de coco, keropok dan macam2 lagi la.. nasib baik perut dah penuh kalau nak mesti habis semua aku nak try.. hihi.. sabo2.. jangan tamak nye.. makan la sampai lebam.. banyak mana yg korang rasa boleh masuk makan la.. tapi jangan sampai membazir ok!! So, sila beringat ketika mengambil makanan..

Kalau kat facebook korang leh cari kat bawah ni.. 
Heaven Steamboat & Grill
Jom like ramai2.. kalau bertuah boleh dapat makan free kat sini..


You Might Also Like

0 komen