Faris dah tumbuh gigi!!

May 02, 2013


Adik faris dah tumbuh gigi?? Iye.. adik dah tumbuh gigi dah.. Ibu perasan ada putih2 tu last week lagi.. awal minggu ni dah rasa lagi tajam2 giginye dan dah obvious nampak fizikal gigi tu..

DariFaris 5 bulan lagi dah rasa gusi dye keras dan tajam.. time tu gusi dah start gatal jer.. keje nye asyik nak menggosok gusi.. Pantang dapat kesempatan tengok tangan or jari kite dekat ngan mulut dye, cepat jer dye sambar.. hahaha..

Gosok.. jangan tak gosok..
Gosok.. jangan tak gosok dik!!


 Senyuman mu menikam kalbu ku..

See.. nampak kan gigi adik.. ni gambar 2 hari lepas.. adik dah ada 2 batang gigi..

Bila dah tumbuh gigi ni, adik ada habit baru.. time menyusu, adik suke main2.. dye geget cik N ibu, then dye pusing.. makk aiiii... sangatttttttt sakit hokey!!!
Paling tak tahan, dah la dye geget dan pusing.. pastu boleh dye usha ibu dye ni sambil tersengih-sengih.. wat muke cam x bersalah jer tau.. Geram tul ibu tengok tau!! Tapi, siyes.. comel sangat time tu.. cuma x tahan ibu sakit jer la kena gigit.. huhu


Masa lain lak, adik suke geget jari org.. biasanye yg jadi mangsa ibu ngan ayah la.. nasib baik dye x pandai geget jari kakak, kalo tak.. mesti meraung kakak tu menanges.. hahaha..

Orang kata, kalo baby nak tumbuh gigi biasanya baby demam kan.. tapi adik x de demam pun masa nak tumbuh gigi ni.. alhamdulillah.. cuma ragam dye je lain sikit.. x leh kena tinggal kejap.. mesti melalak jer nanti.. adohaii anak..

Sejak adik faris masuk umur 6 bulan ni, perkembangan dye sangat pantas.. banyak benda baru yg dye tahu.. tu nanti la aku citer..

Ok..tu jer citer arini.. sok nak balik kampung dah..
Jom kita mengundi!!
^__^

You Might Also Like

1 komen

  1. hehe..comel nye gigi dia..
    anak maya tumbuh gigi masa 9 bulan..
    keluar 2 batang terus belah bawah..demam 2 hari..

    ReplyDelete