JJCM # Restoren Lapan Kati

May 17, 2013


Salam jumaat semua.. lately ni aku bz sikit.. tu yg jarang apdet blog.. ade org kesah ke aku apdet ke idok?? Ada ke org nak baca belog aku ni? Hahaha.. xpela, apdet utk syok sendiri.. haha.. Saje suke2..

Kali ni nak citer JJCM ke Restoren Lapan Kati pulak.. Actually sebelum ni penah buat entry pasal restoren ni, baca kat sini.. Masa tu kitorg pegi makan kat sini time birthday en asben, bulan Januari aritu.. Tu 1st time aku makan kat RLK ni..


Nama restoren : Restoren Lapan Kati
Jenis masakan : Seafood dan Chiniese Sytle
Lokasi : Bandar Indahpura, Kulaijaya
(Bersebelahan dengan Aeon Kulaijaya yg sedang dalam pembinaan)


Semenjak company aku berpindah ke Kulai ni, ada la 4,5 kali jugak aku gi makan kat restoren ni.. pada awal nya aku sangka kan kalau nak makan kat restoren ni time tghari mesti mahal.. maklum la, biasanya org makan kat sini kalau ada farewell ke, jamuan ke, celebrate besday ke kan.. iyela, ingatkan ada makanan hidang jer.. dan pastinya kalau set yg 10-12 org tu harganya boleh mencecah RM200++..

Aritu, aku ngan opismate try la pegi makan kat situ.. kalau tengok menu kebanyakannya memang set yg untuk 2-3 org makan paling sikit.. tapi waitress tu cakap boleh jugak order untuk sorang.. fuhhh..lega..

Paling bestnye harga dia sgt berpatutan dengan makanan yg disediakan.. kalo compare dengan restoren lain, biasanya harga dia paling murah RM7.50. Tapi kat restoren ni, baru RM5.00 untuk sorang makan.. dan yg pasti rasanya sedap dan banyak.. isi dalam nasi goreng tu pun boleh tahan banyak.. tu yg cepat kenyang.. tapi kalau harga air agak mahal  lak aku rasa.. air limau suam pun dah RM2.50..

Nasi Goreng Cina - RM5.00

 Nasi goreng ikan masin

Paling bestnye harga dia sgt berpatutan dengan makanan yg disediakan.. kalo compare dengan restoren lain, biasanya harga dia paling murah RM7.50. Tapi kat restoren ni, baru RM5.00 untuk sorang makan.. dan yg pasti rasanya sedap dan nasi nya banyak.. isi dalam nasi goreng tu pun boleh tahan banyak, ada udang, ayam, fishcake dll.. tu yg cepat kenyang.. tapi kalau harga air agak mahal  lak aku rasa.. air limau suam pun dah RM2.50.. Kalau order set nasi goreng utk 2-3 org, harganya baru RM9.00. Kira murah jugak la kan..

Okla, tu jer review aku kali pasal Restoren Lapan Kati.. Sape2 datang Kulai ni, meh ler pi makan kat sini.. hehe..
^__^

-Ibu Dilah-

You Might Also Like

1 komen

  1. sis nk tanya dia ada certificate halal x?

    ReplyDelete