Aktiviti bersama family,

Masalah susah tidur malam

May 13, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Selamat hari isnin korang.. korang monday blues tak arini?? aku bukan takat blues jer.. tapi kalo boleh nak baring jer kat opis ni.. nak tido terus.. haha..

Ni sume gara2 aku tak leh tido malam tadi.. ntah kul bape aku betul2 terlelap x tau la.. last skali aku tgk jam dah pukul 3.40am.. lambat kan aku tido..

Huawaaaaaaaa.. ngantuks sgt ni.. kalo la ada bantal depan ni, sure aku dah tdo dah.. dalam ngantuks2 tu boleh jugak drive.. anto anak2 gi umah babysitter then gi keje..

Aku pun tak tau nape x leh tdo.. pada hal semalam aku memang penat giler.. dah la siang tu kuar berjalan ngan family.. kitorg gi shopping baju raya.. hahaha.. kan JAKEL ada sale sempena Hari Buruh dari 1 - 12 Mei.. dah ari last baru la terhegeh2 nak pegi kan.. hahaha.. dah byk kali bagi hint kat asben, tapi baru semalam kitorg gi..

Cer teka apa tema baju raya kitorg tahun ni? hehe..
Pegi Jakel dengan membawa si kakak n adik memang ler penat.. cari baju nye x penat mana pun.. tapi melayan si kakak tu yg penat.. syok sgt agaknye dia tgk ramai org.. boleh dia main lari2 dalam jakel tu.. kejap2 hilang disebalik kain2 tu..

Mak aii.. penat nak main kejo2 ngan kakak.. tapi si kakak ni memang berani betul la.. tak takut langsung ngan org.. dia boleh tegur2 jer org2 kat situ.. kalo ngan budak2 sebaya dia toksah cakap ler.. mcm dia kenai jer budak tu.. kadang2 ikot suke dia jer nak marah budak tu.. ini budak kan memang slamber betul tau.. org pun geram ngan dia.. dengan keletah dia, dgn berani dia, dgn kepetahan dia wat org geram jer tengok dia.. tambah2 lagi dengan kecomelan dia kan.. anak sapa la tuh kan... ngehngehngeh..

Balik rumah dah magrib.. terus angkat baju kat ampaian.. then basuh tuala2 pulak.. then mandikan anak2 pulak.. superb penat sgt smlm.. ngan nak jemor baju lagi.. nak kemaskan pakaian anak2 untuk seminggu utk dibawa ke rumah babysitter lagi.. ngan layan ragam anak2 yg meragam sbb penat lagi.. diri sendiri?? toksah nak manja sgt la kan..

Dah namanya mak org kan.. memang gitu ler gaya nyer.. sume kite kena buat.. kalo penat pun terpaksa jugak buat keje umah bagai.. melayan anak bagai.. kalo tak buat sape pulak yg nak wat kan untuk kita kan.. lain la kalo ada org gaji kan.. huhhh.. tak mampu aku nak menggajikan org.. wat jer la keje slow2 kan..

Kalo laki marah, pekak kan jer telinga wat sementara waktu.. suami pun kena la paham kan.. isteri bukan robot.. isteri pun penat jugak kan.. bila dah kawen ni biasa la, memang kurang masa untuk diri sendiri.. rasa nya semua isteri2 pun macam tu jugak kan..

Ok.. berbalik pada tajuk asal.. (dah jauh tersasar ni..hihi) . Di sebabkan kakak dah kepenatan, masa on the way balik rumah dia dah tetido... bila dah tdo tu kompem la malam lewat tdo kan..

Yang menghangin kan aku, dah dia leh wat bising kat tepi telinga adik dia yg dah tido.. perghh.. geram nye aku.. nak tido kan dah la susah.. dah tdo ada lak yg ngacau.. kejap2 adik terbangun.. aku yg baru nak lena pun terbangun skali.. last2 aku dah susah nak  tdo walaupun mata dah tahap cipan tak larat nak bukak.. badan pun dah capek!!

Dalam kul 1 pagi lepas dah marah2 kakak akhirnya dia tetido ngan ayah dia.. lepas tu aku lak yg tak leh tido.. sudahhhh.. masalah pulak.. sampai kul 2 xleh tido jugak, aku terus bangun.. masak bubur adik, rebus kentang untuk adik.. wahhh.. aku memasak pagi2 buta ok!! tengah org lain lena diulit mimpi, aku duk wat keje kat dapur.. sementara tunggu bubur masak, aku lipat kain baju pulak.. sampai siap lipat 2 bakul kain baju.. perghhh.. rajin giler aku wat keje pagi2 buta ni kan.. ngan mata yg kelat2.. tak ku sangka aku segagah itu.. hahaha..

Siap2 masak bagai, aku try baring lagi.. tak leh tdo pulak.. lapo.. pi makan roti kejap.. abis sebungkus.. kalo ikot hati nak mengemas 1 rumah, tp memikirkan siang ni nak pi keje, aku try paksa tido jugak.. kalo la time tu weken kan, dah suke aku leh wat keje time diorg sume tido.. haha..


Kesan dari tido lambat pagi tadi.. aku tersangat la mengantoks kat opis ni.. dan niat hati nak pose arini pun terpaksa ku batal kan.. sebab aku takut pitam lak nanti.. ngan tak cukup tido dan lapo leh wat aku pitam.. huhu

Dalam ngantuk2 pun boleh taip entri panjang2.. nak wat cam na, aku memang gitu.. tak reti tulis pendek2.. ala.. bukan ada org baca pun kan belog aku ni.. aku saje je bebel sorang2.. haha.. syok sendiri..kihkihkih..

Ada aku kesah?? haha..
ok..bye..

#Notakakiku : aku mmg dah dari zaman sekolah lagi susah nak tido malam#

You Might Also Like

0 comments: