Aktiviti bersama family,

Rindu nak berkumpul bersama

May 03, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Salam jumaat semua.. hari ni adalah hari yg semua org tunggu2 kan.. x sabar nak hari jumaat sebab esok cuti.. yeah!!

Lagi tak sabar sebab arini nak balik kampung.. balik melaka.. yeah!! lagi skali.. hehe.. Sape yg tak suka balik kampung kan.. semua org suka sbb dapat jumpa family.. yg lagi best sebab kali ni semua adik beradik balik.. dapat la berkumpul ramai2 kan.. rasanya dah lama x dapat berkumpul semua..

Rindu pulak nak jumpa anak buah yg petah2 tu.. mesti riuh rumah bunda (my mom) nanti kan.. lagi2 bila kakak imani bergabung dengan kakak sofiya (anak along).. sure gamat kan..

Cucu bunda ada 7 org semuanya.. 3org anak along, 2 org anak angah + sorg dlm perut (tgh peknen skrg ni) + 2 org anak aku.. dalam 7 org, hanya 2 org jer cucu pompuan.. walaupun 2 org jer pompuan, tapi yg berdua ni la lagi gamat suara nya.. dan 2 org ni jugak yg paling petah.. haha.. riuh la nanti..

Kakak Sofiya yg petah berkata2 mcm kakak imani.. beza setahun jer.. Kakak sofiya 4 thn..

Dah 5 bulan tak jumpe family along.. time aku balik last month, along tak balik.. then time dia ada balik kampung, aku lak yg x balik.. iyela.. macam tu la gaya nye bila masing2 dah ada family kan.. Along duk klang, aku lak duk JB.. memang susah ler nak jumpa..

Ni anak along yg sulong, abg aiman.. umurnya 5thn..
Ni adik ameer.. anak along yg kecik sekali.. bulan ni adik masuk 2 thn..
Family angah lak kalo aku balik kampung biasanya dia pun ada la kat umah bunda.. sebab rumah angah dekat jer ngan rumah bunda.. dalam 10 minit jer.. so kalau nak balik kampung, roger2 la angah.. leh la jumpe anak2 angah..

Anak ke 4, cik momo a.k.a auntie zaza a.k.a pipi.. berkeje kat meru, klang.. tapi slalu balik kampung sebab masih bujang.. hihi.. kompem la hujung bulan dah terpacak kat depan pintu rumah bunda kan.. kihkih.. jeles aku kat dia.. time lom kawen dulu aku pun cam tu la jugak.. tp bila dah kawen, kite dah ada komitmen ngan family kecik ku ini.. tu yg jarang dah dapat balik kampung.. sob.. sob..

Dari kiri : Ibu, kakak imani, ciksu dan auntie zaza

Last skali, adik bongsu aku, cik su a.k.a piqah.. skrg belajar kat Kolej Matrikulasi Melaka.. ciksu anak yg paling bongsu, tapi yg paling besar sekali.. hihi.. jgn mare ye ciksu..

Dan yang paling penting sekali, kitorg nak jumpa Bunda & Tokbah.. Kakak asyik sebut2 bunda jer.. dah besar dah kakak.. dia pun dah tau keseronokan bila balik kampung.. dan dia dah tau rindu kan bunda & tokbah..

Miss uolls.. malam ni kite jumpa ye.. gamatkan rumah bunda..
Tunggu...

Notakaki: gambar anak angah jer xde.. aku tak jumpe gambar diorg..

You Might Also Like

0 comments: