Aktiviti bersama family,

Dapat jalan2 kat Jusco pun jadi la..

June 25, 2013 Ibu Dilah 2 Comments


Dah bape minggu promise dekat kakak imani nak bawak dia pegi Legoland.. tapi tak bawak2 jugak.. sebab weekend jer mesti bizi.. kadang2 xde kat rumah.. acaner nak bawak dia gi jejalan legoland??

Memandangkan company aku nak wat family day kat Legoland, aku pun pikir xpela, at least akan pegi jugak time family day tu.. malang nya, family day yg sepatutnya ada hari Sabtu lepas terpaksa di postpone disebabkan skrg ni musim jerebu.. maka nya, untuk sekian kali nya kami x jadi pegi lagi.. dan kakak frust lagi..

Setiap ari dia akan cakap camni kat kitorg..

"Ibu, eshok tite nak gi dedoland kan ibu??"
"Yeah..yeah.. eshok tite pegi dedoland"
"Nak pegi dedoland kena tido awal kan ibu"
"Nanti kakak nak pegi dedoland ngan Bunda, ngan tok bah, ngan cik shu"

Owh.. kesian anak ibu.. banyak lagi ayat yg slalu disebut kakak..
tula..lain kali kalo ibu ayah dah janji kena la tunai kan.. kalo tak selagi tak ditunaikan anak akan tuntut!!

Untuk menunaikan hajat kakak imani, kitorg bawak dia pegi main2 dekat Jusco Taman U.. nak bawak dia main kat playground kat taman memang tak sesuai la kan sbb jerebu.. so, kena la pilih indoor punye tempat.. last2 pegi Jusco je la, tu yg paling dekat ngan rumah..

Keta ayah baru nak masuk Jusco pun kakak dah suke.. "Yeah!! yeah!! Tite pegi cini.." terlompat2 dia dalam kete.. hahaha.. kakak..kakak.

Masuk jer pintu jusco tu terus nampak playground kat foodcourt.. ape lagi.. tersengeh2 ler si kakak ni.. mata duk tengok tempat tu jer.. kakak nak tu.. kakak nak tu..


Tapi bila dah sampai, bila disuruh masuk dalam tu dia malu2 pulak.. wat2 segan2 pulak ye kakak.. tersipu2 malu kononnyer.. hahaha.. anak ai memang cam tu.. mula2 jer malu2.. pastu dah x tau malu.. haha

 Hah.. amek ko.. lepas dah dapat rentak, suka hati ler dia main.. tu pun mula2 dia ajak ibunye skali masuk dalam tu.. ibu xnak ikut dia xnak main.. tapi bila tengok kakak dah enjoy main dalam tu, slow2 aku kuar.. hahaha

 Ayah ngan adik tunggu kakak main dekat meja berdekatan.. Masing2 muka boring ko.. yela, kakak syok2 main.. tapi diorg kena tunggu.. boring ler.. kalo bagi chance si adik ni meniarap.. abis laju jer dia meniarap sampai ke hujung meja.. hahaha..

Lepas main2.. kitorg pusing2 round2 jusco pulak.. tengok la gaya cik kak sorg ni.. hepi ler dapat jalan2.. boring dah asyik duk terperap jer kat umah kan.. hehe..
okla.. tu jer aktiviti weken kami.. melayan anak2 manja dua org ni..

bye..
^__^

You Might Also Like

2 comments:

  1. Af..nak mintak kotolong ajarkn mcm mana nak apply template dr scrappinblogs kt blog aku ni..x reti..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak!! aku pun x ingat la.. ko try cari tutorial cam ne nak wat.. biasa aku google jer tutorial cam ne nak edit2 or tukar/tambah benda2 dlm blog ni.. maklum ler, aku pun baru belajau kan.. hihi

      Delete