Cerita ibu,

Jom main masak-masak!!

June 10, 2013 Ibu Dilah 2 Comments


Hi.. morning uolls.. hari isnin datang lagi.. monday blues pun sama menjelma!! Huawaaaaaaaaa.. malasnye rasa nak keje arini.. lagi2 my parents ada kat umah tu.. dan lagi malas bila dah cuti 3 hari setengah sebab anak2 demam.. ok.. nanti aku citer pasal diorg demam ni..

Actually, hari Khamis tu aku half day sebab bawak lil faris gi check up 8 months.. kononya bila dah half day tu dapat ler aku masak utk makan malam awal.. x der makna nya.. dah si kecik tu merengek jer, cam ne nak masuk dapur awal kan.. ni yg sempat aku masak utk dinner.. Ayam masak tiram halia.. fav en asben.. tp dah lama x masak lauk ni.. Kalau nak resepi boleh tengok kat SINI.. aku penah share resepi nya sebelum ni..

 Ayam Masak Tiram Halia

Tapi dalam kelam kabut nak siapkan makan malam tu, sempat lagi aku wat puding roti ni.. tu pun gara2 roti dah expired aritu.. tp kalo roti gardinea kan lambat berkulat kan.. 2 ari lps expired kadang2 still x berkulat lagi.. kalo roti lain lom sampai expired date pun kadang2 dah berkulat dah.. so, sbb syg tengok roti tu banyak lagi, maka nya terhasil la puding roti ni..

Puding roti coklat

Untuk puding roti ni pun aku penah share resepi sebelum ni.. leh tengok kat SINI.. tapi kali ni aku wat lain sikit.. tapi lain kali aku citer ye.. tengok tu, walaupun rupanya hodoh, tp sedap tau.. haha.. angkat bakul sendirik..  yg penting x manis sgt..

Ntah kenapa, minggu lepas aku terlebih rajin pulak.. rajin nak membaking2.. lepas wat puding roti, aku wat mini pavlova pulok.. Ni la akibat nye bila mood membaking dah datang.. walaupun rasa nak buat tu dah 2,3 bulan lepas lagi.. hahaha.. lama giler kan.. tapi baru la ni dapat aku wat pavlova ni lagi..

Mini Pavlova

Kebetulan pulak family aku datang umah, memang dah cun sgt ler kan.. maka semalam terhasil la mini pavlova ni.. ni kali kedua aku wat.. tapi kali ni aku wat yg mini pulak.. senang nak dimakan kan..

Adik aku cakap, makan ni x cukup 1 jer.. haha.. tu pun walaupun namanya mini, tapi aku wat agak besar jugak tau.. siap dah ada org request utk watkan pavlova ni time kenduri doa selamat masuk umah baru lagi tu.. huhu.. insyaAllah, kalau ada masa leh wat lagi nanti bila balik kampung..

Okla.. nanti aku share resepinye ye.. Ada banyak benda nak citer lagi ni.. tp next entry la ye.. bye..

You Might Also Like

2 comments:

  1. eeeeehhh sedapnye...adoiii....hehehehe...salam perkenalan..sy ayu..baru lg dalam dunia blog nie...harap kite bley share2 link kalau sudi.... jom singgah blog ayu qaysaasupplement.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ayu.. salam perkenalan.. sy pun baru setahun jagung dlm dunia blog ni.. hihi..

      Delete