Berbuka puasa di Heaven Steamboat & Grill Buffet

July 23, 2013


Alhamdulillah.. rezeki bulan ramadhan yg mulia ni.. aku terpilih sebagai salah sorang pemenang cabutan bertuah di Heaven Steamboat and Grill Buffet.. Nama pemenang telah diumumkan pada awal ramadhan aritu di FB mereka..

Actually aku penah makan dia HSGB ni dah 3 kali.. dari situ aku dapat tau pasal cabutan ni.. caranya sangat mudah!! hanya like page mereka dan setiap bulan akan ada 4 org pemenang bertuah akan dipilih.. lagi banyak kita like dan komen di FB HSGB ni lagi besar peluang kita untuk menang cabutan ni..

Memandangkan bulan ni bulan kelahiran HSGB, maka mereka ada buat extra cabutan.. biasanya ada 4 org pemenang jer, tp kali ni ada 8 org pemenang.. dan nama ku no. 5. alhamdulillah.. rezeki kan.. 1st time rasanya menang2 cabutan bertuah ni.. aku dapat tau berita ni bila aku bukak fb.. time tu tgh baring2 lepak2 ari ahad kan.. tetiba nampak HBGB ni post pengumuman pemenang untuk bulan Jun..


Pemenang cabutan bertuah akan menerima pakej berbuka untuk 2 org di HSGB.. tp kalau bukan bulan puasa tu bila2 pun boleh claim hadiah tu.. so, kitorg decide utk berbuka di HSGB pada hari khamis lepas.. tu la 1st time kitorg berbuka di luar sepanjang bulan puasa kali ni.. 


Orang kuat yg banyak memasak hari tu.. haha.. kitorg sampai restoren tu betul2 time azan magrib.. nasib baik dah booling dulu.. tp baby chair dah habis lak.. so terpaksa la pangku adik sepanjang masa.. tu yg asben jer yg byk masak.. aku dah last2 baru dpt main masak2.. hahaha..


 Aku rasa kalo org lain mesti makan dah banyak.. hubby aku ni makan sikit jer.. pastu dia cakap dah kenyang.. whatt?? dah kenyang?? aku ni x rasa apa pun lagi.. walaupun dah masuk mulut gak tp rasa cam lom makan pape.. hahaha.. dasar kuat makan yer.. hahaha.. bukan apa, kalo makan sambil2 tu menyuap dan melayan kakak & adik kan, memang ler tak terasa kenyang kan..

Tapi lepas hubby aku pegang adik jer, aku stat makan sorg2.. kejap jer dah kenyang.. sbb baru dapat fokus pada makanan kan.. hahaha.. boleh gitu?? ada jer alasan aku ni ek.. tp siyes, aku x bohong.. cam tu ler aku.. pastu bab perabih segala makanan dah kompem2 ler aku.. macam tong perut aku ni dah.. hahaha.. ala, aku kan menyusukan adik, tu yg cepat lapar.. [alasan lagik..]


Sape yg berminat boleh la datang ke Heaven steamboat and grill ni.. murah2 jer harga buffet kat sini.. pastu banyak pilihan.. ada aiskrim lagi.. tp aku x sempat nak makan aiskrim sbb dah kenyang sgt.. rugi..rugi.. hahaha.. sapa nak datang berbuka dekat sini pun boleh jugak..

okla.. tu jer citer berbuka di HSGB..
sape nak menang pakej makan di HSGB ni cepat2 like di FB HSGB di SINI.
Like/comment banyak2 untuk menang kupon makan tu yer..
Oh.. lupa lak nak bgtau, HSGB ni terletak di Tmn Universiti, Skudai Johor..
ok, Good Luck!!


You Might Also Like

1 komen

  1. tak dapat ke dear?
    ciknaa dh anta ritu..aiyarkk..
    kat sini jela ek..


    nadzirah khairuddin,
    serials division- library,
    IIUM jalan gombak,
    53100 kl..

    btw, ciknaa balik kg suami mggu ni. kat ayer hitam & felda lok heng kota tinggi.. :)

    ReplyDelete