Aktiviti bersama family,

Mom & Baby Expo June 2013

July 02, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Salam semua..

Last week kitorg pegi Mom & Baby Expo di Danga City Mall JB. ni kali ke 3 aku pegi baby expo kat JB.. mmg kat sini jer pun yg aku penah pegi.. tapi yg kali ni paling x best.. tapi nak wat camne kan, kat jb ni x banyak pilihan cam kat KL tu..kalo kat KL tu selalu jer ada baby expo or warehouse sale kan.. kat jb ni jarang skali..

Nape aku cakap tak best? sebab kali ni xde jual pampers.. ada pun cuma 1 booth jer, tu pun brand ntah pape tah.. biasanya pegi expo cam ni mesti nak beli pampers murah kan.. tapi hampeh.. xde pun jual PETPET, Huggies, Drypers, Mamy Poko or seangkatan dengannya.. ilek!!



Pastu goodies bag kali ni pun x best.. ada sikit jer free gift nye.. 3 item jer.. okla dari xde kan. . nama pun free kan, bukannya ko nak kena beli.. org dah bagi free tu amik jer la.. ok2.. aku amik.. hihi.. ada vitamin Scott's tu boleh bagi kakak makan..


Tujuan utama aku gi expo kali ni sebab nak cari baju raya utk budak2.. kononnye la.. nak cari gown utk si kakak.. tp malang nye x banyak pilihan.. yg byk gown utk baby or budak 1-2 years old jer.. besar cam kakak x banyak pilihan.. kalo ada pun x menarik lagsung.. so sad.. aku cuma dapat belikan kakak t-shirt dora jer..


Pastu utk adik belikan baju basahan utk kat rumah.. maklum ler, adik skrg ni kan tgh aktif sgt.. menjelajah satu rumah mcm small soldier.. [hahaha.. comel sgt ok gaya small soldier dia] so, baju pun cepat la kotor.. kena slalu salin baju.. kalo seluar tu banyak tp t-shirt x banyak..kalo pakai kakak punye jadi pinky ler pulok.. hahaha..

Lagi 1 kali ni xde booth Pureen.. adeh.. baru nak beli shower foam utk anak2.. ngan pencuci botol diorg pun dah abis.. malangnye xde pulok booth pureen.. sabo jer la..


Nampak booth Bio Oil.. dah lama rase nak beli tapi tak beli2.. so kebetula
n ada booth tu usha ler kejap.. tengok murah jugak harga time tu.. aku amik botol besar ada free gift thermos mug.. suke2.. hihi

Last skali aku beli nursing bra kat Mum Dreams.. murah jer.. biasa harga sehelai RM39.90.. tp time expo ni harganya cuma RM29.90.. pastu kalo beli 2 free 1.. wah!! suke2.. so aku beli la 2 dapat free 1.. so, harganya dah jatuh RM20 sehelai.. murah kan..



Dalam tak best pun aku dah perabih dekat RM250  jugak ko!! adeh.. [pitam]
nasib baik x best, kalo best beratus2 ler terbang duit aku.. huhu.. ala, yg jadi banyak tu sbb beli nursing bra & bio oil tu.. [barang aku ler tuh..hihi] barang budak2 sikit jer beli.. hehe..

Next Baby Expo bulan september pulak.. nak pegi??
Mesti pegi!!
^__^

You Might Also Like

0 comments: