Selamat berpuasa semua!!

July 11, 2013


Salam ramadhan semua..

Wah, dah masuk hari ke-2 puasa baru nak bersalam2 ye.. hahaha.. sori ler, ahkak bizi.. ade ke yg kesah aku ada ke xde? hahaha... mesti ramai yg bercuti semalam kan sempena awal ramadhan.. malangnya, aku kena kejer.. sobb..sobbbss.. en asben tu jer yg coti.. aku x coti.. sobs.. sobb lagi.. jeles tau......

Tapi nak wat cam ne, dah company aku x amik coti awal ramadhan kan, annual leave aku pun x banyak dah, so lupakan jer la angan2 nak duk umah masa 1st day puasa.. hahah..

Hari pertama puasa smlm memang penuh dengan cabaran bagi aku.. dah ler terlambat sahur.. walaupun terjaga awal, tp gara2 si kecit tu nak tek lagi, dengan aku2 terlelap sekali.. dekat2 azan baru tersedar balik.. cepat2 sahur..

Pastu pagi pegi keje jalan lengang jer.. maklum ler ramai yg coti.. gilerr boleh racing pagi tu.. hahah.. giler ko nak racing!! x sayang nyawa ker??
Hihihi.. tipu jer la.. walaupun habit aku bawak kete laju tp xde ler sampai nak racing bagai.. aku masih sayang lagi diri aku ni.. hahaha 

Sampai jer kat opis, bukak lappy.. skali masuk password failed!! dah kenapa?? rasanya aku x salah tekan lagi.. xkan baru bape jam pose dah lupa password pulak.. kompius tul aku.. panggil org it mintak tolong tengok kan, tp lambat pulak dia dtg.. time tu pulak dia bz kan, semua org perlu kan service dia.. sampai tengahari dok melahu tunggu org tu betul kan.. sabo jer la.. dh la mengantoks... keje banyak tp x leh wat keje.. naik ting tong kepala hotak aku ni..

Lepas setengah jam lappy tu ok dah time rehat pulak.. rasa baru nak warm up wat keje, dah rehat pulak kan.. xpela, dapat tido jap.. macam dah nampak bintang2 jer pusing2 kat pala aku ni.. hahaha.. lepas tido baru rasa fresh sikit.. lepas tu meeting pulak.. boring tul keje smlm..

Balik kul 5.3o ptg.. bulan puasa ni masa balik awal 30 minit.. so dpt la balik awal singgah bazar kejap kan.. en asben pun dah cakap weekday kita beli jer makanan kat bazar, weekend baru masak.. sahur tengok keadaan.. kalo nak masak, malam tu aku masak dulu.. xnak masak pagi2 takut terlewat bangun pulak.. lagipun dengan adanya si kecik tu keadaan mmg x boleh dijangka.. asyik nak ibu dia jer.. cam ne aku nak masak pagi2 kalo dia pun ikut bangun skali??

Part yg paling best semalam adalah kitorg solat terawih bersama2.. me, asben dan kakak imani pun ikut skali.. kitorg solat kat hall supaya senaang nak handle adik.. tu pun adik banyak kaco.. kakak asyik terjerit2 jer suruh adik dia ke tepi.. mulot nye bising cakap2 ngan adik, tapi bila kitorg rukuk, sujud dia tetap ikut.. hahaha.. kakak.. kakak.. lawak pun ada tengok gelagat kakak ngan adik smlm..

Alhamdulillah, arini dapat bersahur.. sahur nasi ngan telor jer pun.. ngan kuah kari daging semalam.. time sahur semua bangun.. adik ngan kakak mcm dia pun nak puasa skali.. aku makan sambil pangku adik, suap kan adik kurma.. bila dah abis kurma dalam mulut dia, dia tepuk2 meja, mulot bising2 mintak lagi.. hahaha..

Si kakak pulak kononnya nak makan sahur skali.. baru nak start makan, dia turun dari kerusi dn cangkung.. "Ibu, kakak yak!!" Hai, baru nak start makan dah berak pulak.. tu sebab baru lepas minum susu la tu terus berak.. last2 nasi dia aku bawak kan bekal ke rumah babysitter..

Bulan puasa ni aktiviti sgt pack.. esok pulak planning nak balik melaka.. minta jadi la, dah lama x balik melaka.. last balik bulan 4. tapi bunda tokbah jer yg ada dtg umah kitorg.. Rindu pulak kat diorg.. lagipun, ari sabtu ni ada buka puasa ramai2 kat umah nenek aku.. mesti meriah kan..

Semoga Allah permudahkan segala urusan ku arini dan seterusnya..
Aminnn..

Selamat berpuasa semua.. semoga di bulan ramadhan ini kita dapat melipat gandakan amal ibadah kita.. amin..




You Might Also Like

2 komen

  1. Replies
    1. Tq ciknaa.. selamat berpuasa jugak.. cikna dpt x email dari akak? pasal GA tu.. nak bg hadiah ni.. cikna bg detail nama, adress, no phone kat email norafdilahlias@gmail.com.. tq

      Delete