Aktiviti bersama family,

Weekend kami

July 01, 2013 Ibu Dilah 1 Comments


Salam Isnin semua.. Ya Allah, kejap jer dah ari isnin balik.. dan kejap jer dah masuk bulan Julai kan.. rasa nye macam baru jer masuk awal tahun.. tup tup  dah pertengahan tahun dah.. pastu dah akhir tahun pulak.. adoii..

Lately ni aku pun memang bizi, tak sempat nak apdet belog ni.. ade org kesah?? [bajet cam blogger glamer kan.. xde org pun yg nak baca blog ko ek]  haha..tak pe la, aku tulis utk kenangan / rujukan aku sendiri.. sekadar suke2... org baca ke idok x kesah la kan.. huhu

Kakak n adik main sama2 kat rumah tok ma.. sweet sgt tengok diorg bergambar cam ni.. hehehe..

Malam Jumaat tu kiorg balik sedenak rumah MIL.. balik kejap jer ada hal.. hari sabtu tu sbb rushing nak pegi beli cat.. Takut org tu nak dtg cat ari sabtu.. tu yg pagi2 dah pecut balik JB balik.. siap2 beli cat anta kat rumah dulu.. tapi org cat tu x dtg pulak ari sabtu tu.. dah la call2 x angkat.. sabo jer la..

Next, misi mencari baju anak2 kat Mom & Baby Expo di Danga City Mall.. dah lama aku tunggu sbb mmg dah target nak pegi beli baju raya budak2 ni konon2nye.. sbb time expo yg bulan mac aritu aku sempat rembat beberapa helai baju utk kakak.. kononnye kali ni nak beli baju gown2 ler.. tapi malangnya expo kali ni sgt la x menarik.. drypers pun cuma ada 1 booth jer, tu pun dari brand apa ntah..  baju gown utk usia mcm kakak pun xde byk sgt dan kalo ada pun x menarik langsung di mata aku.. aiyakkk.. mcmana ni? nasib baik baju adik aku dah beli sikit2 aritu.. kalo tak frust tertonggeng aku!!! hahaha.. nanti la aku citer pasal expo ni..

Malam tu kitorg tengok final FA bola JDT vs TRW dekat rumah jer.. tu pun tengok kat TV2 dengan gambar yg blur2.. maklum ler umah xde esto (astro).. hahaha.. tv2 pun jadi la dari x dpt tengok langsung kan.. yg pasti mesti ler aku sokong JDT.. org johor kan.. walaupun JDT kalah, tapi aku tetap sokong JDT..

Cuba teka aku tengok bola ngan saper?? hah..ngan saper? saper? laki aku??? oh..sori sikit ye, aku tengok sengsorg jer.. asben aku  x tengok pun bola tu.. percaya tak laki aku tu tak tengok bola??? hah.. tak caye?? jangan ingat sume org laki giler bola tau.. aku pun kadang2 kompius ngan asben aku ni, abnormal lak rasanya bila laki x tengok bola.. hahahaha.. aku lak yg lelebih nak tengok.. dia wat donno jer bole borak2 ngan jiran2 sebelah lagi.. sabo jer la...

Tapi kadang2 ada la org tolong aku sorak sikit2.. sape lagi kalo bukan si kakak... bila aku cakap "JDT go..go..go.. JDT go..go..go.." nanti dia ikut aku sorak jugak.. "JDD go..go..go.." hahaha.. "JDD" pun bole la kakak.. janji ada geng sorak!! hahaha..


Aku bukan nye dapat tengok bola tu betul2.. banyak nau gangguannye.. dengan tibi yg blur2.. dengan budak2 berdua tu yg riuh cam nak gadoh.. geram betul aku ngan si kakak tu, asyik nak kaco adik jer.. suke nau tengok adik tu nanges.. tapi kadang2 adik tak nanges tp gelak2 pulak bila kakak usik dia.. tu yg x jadi aku nak marah..

Terkekek2 diorg ni main sama2.. suke pulak dia main dalam net wat letak kain baju tu.. sampai koyak2 net tu.. sabo jer la.. tapi suke pulak aku tengok diorg tergelak2.. pandai tul kakak wat adik ketawa terkekek2..

Hari ahad pagi kitorg duduk kat rumah jer.. basuh kain baju yg selambak.. tambahan pulak org yg cat umah tu dah start wat keje.. ptg sikit baru kitorg kuar pegi tesco utk beli barang2 umah.. okla.. tu jer citer weekend kami..

bye..
^__^

p/s : nampaknye GA yg aku wat x dpt sambutan. xpe, aku paham sebab x ramai tau pasal blog aku n GA ni.. hehe.. [sedih.. huhu]

You Might Also Like

1 comment:

  1. Expo tu mmg membuang masa kan kak..sakit ati sy pegi situ.grr!diapers tu jenama lampien.ntah hape2.nasib uo ada sale.jadi sempatla sy rempat diaper rissa sbungkus

    ReplyDelete