Demam,

Adik faris demam

August 01, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum semua..
Selamat datang bulan Ogos..cepat betul masa berlalu kan.. skrg dah masuk bulan ke 8.. bulan ramadhan pun dah nak sampai ke penghujungnya.. sedih pulak rasanya.. lagi2 bila pagi2 lagi 'bendera jepun' sudah datang.. mmg frust betul pagi tadi.. ingatkan, dapat la puasa penuh tahun ni.. tp sempat jugak 'dia' menyinggah di hujung2 ramadhan ni.. xpela.. redha.. pasti ada hikmah di sebaliknya kan..

Semalam aku terpaksa half day gara2 si kecik bambam tu demam.. tetiba jer tengah malam baru perasan yg dia demam.. tu pun sebab tersedar yg adik x tdo lagi.. dia merengek jer sambil menyusu.. pelik gak aku, biasanya dia xdela mcm tu.. memang style dia tido skrg ni dengan menyusu sambil meniarap atas dada aku.. so dia akan tertido dalam keadaan mcm tu..

Tapi smlm dalam dia menyusu, mulutnya bunyi.. aku syak mesti ada yg x kena.. bila check badan dia panas.. sudah!! demam pulak.. sepanjang malam x tdo sampai ler kitorg sahur.. lepas sahur aku sambung menyusukan dia lagi.. sambil tu tuam sikit2 dengan harapan adik boleh tdo.. tp harapan ku berkecai.. chewahh.. ayat x tahan kan..
hahaha..


Adik taknak tido jugak.. aku solat subuh pun dah hujung2 gara2 melayan si kecik ni.. mata toksah cakap ar, dah macam kung fu panda.. last2 decide aku half day jer.. nak full day coti dah xde.. dah habis tuk raya.. amek kaw.. hahaha

Dalam kul 8 lebih aku bagi adik ubat demam, balance ubat sblm ni.. tu la yg last, pastu habih dah.. dalam kul 9 lebih baru adik leh tido.. ngan mak2 dia skali tido.. nsaib baik x terlajak.. kalo x, x pasal2 aku terpaksa unpaid leave...

Alhamdulillah.. arini adik dah sihat.. ntah demam ape la tu.. nak kata demam alih bulan, next week baru nak masuk 10 bulan.. demam tambah akal agaknye.. tunggu jer la akal baru apa yg dia dapat bila demam kali ni.. ni demam kali ke-2 adik kena.. cian.. ngan selsema tu paling x tahan.. comot sana sini.. tp tetap comel okeh..

ok..tu jer.. jom sambung keje.. rehat 30 minit jer skrg ni..
 i love u adik..
(eh.. tetiba kan.. hahah)
rindu kat buudak kecit tu la..
k bai..

You Might Also Like

0 comments: