Baju adik jadi baju bear!!

August 29, 2013


Assalamualaikum..

Hah.. cer teka ape pulak citer kakak imani arini?? Apa lagi perangai dia kali ni?
Hurmm.. kali ni dia menggayakan baju adik pada bear dia pulak..

Semalam, lepas amik anak2 dari rumah BS, kitorg singgah kedai runcit.. nak beli barang sikit utk masak dinner.. kakak biasala xdela meminta2 jajan ke apa sgt.. sebab aku dah bgtau yg aku nak beli pisang utk adik.. so, dia pun ckp dia nak pisang jugak.. kira ok la kan..

Lepas tu kitorg pun balik rumah.. masuk2 rumah jer biasala kakak tu mesti cari menan.. main2.. main dalam bilik la.. ntah macam mana ntah dia boleh bukak almari baju dia ngan adik.. mula la godek2 baju dalam tu.. time tu mmg aku x perasan sbb tgh melayan si adik..

Tau2 dia amik baju adik.. time tu aku baru perasan dia amik baju adik.. dia tanya tu baju sape?? sbb baju tu mmg aku x penah pakaikan kat adik lagi sbb baju tu besar lagi.. beli time pegi t'ganu bulan 5 aritu.. tunggu adik besar sikit baru la boleh pakaikan..

Kakak nampak excited tengok baju tu.. sbb baju tu lebih kurang baju dia.. tp baju kakak kaler pink-purple.. baju adik kaler oren-hitam..

Then dia bawak baju adik tu ke hall.. dia amik bear.. mula pakaikan seluar dekat bear.. aikk..dah stat dah.. dia dah stat nak nak sarung baju2 adik kat bear tu.. mula2 dia pakaikan seluar.. muat2 jer cuma sluar tu labuh sikit.. eh.. bukan seluar yg labuh tp kaki bear tu yg pendek.. kehkehkeh..

Siap pakai seluar pakaikan baju pulak.. pandai tu dia pakaikan baju tu.. sabo jer la..
mana la dia dpt idea nak pakaikan baju tu kat bear ek.. budak2 kan, ada jer idea dia..
tp xpela, tu namanya otak dia tgh berpikir.. lagi banyak ragam lagi bijak sebenarnya..
cuma maknye jer la kena sabo kalau umah sepah2 ngan menan.. budak kreatif kan..


Tengok tu gambar bear dia yg dah pakai baju adik.. lepas ni mesti dia try baju lain pulak..
eh.. jangan x tau lepas dia dah siap pakaikan baju, dia bukak balik sluar tu..
hah.. cer teka apa yg dia nak wat lepas tu??

Kalau pakai seluar tp x pakai pampers nanti kalo bear nak 'yak' mcmana pulak kan..
so dia nak pakaikan la bear tu pampers.. tp pampers adik tau.. pampers dia xnak pulak..
tp x sempat dia nak pakaikan, aku dah amik pampers tu..
hahaha.. kijam tul aku kan..

Iyela, agak2 la kan.. kalo dia dah stat main pakaikan pampers tu kompem lepas ni dia amik pampers lagi dan pakaikan dekat bear2 dia yg lain pulak.. sbb ni bukan la yg 1st time dia wat cam tu..

Kalau dah stat nanti habis la pampers bersepah2.. ingat pampers tu murah ke nak oiii???
hurmm.. tu la budak kan.. mana la dia tau kan.. otak dia ligat jer cari idea kan.. tgk apa yg kita wat seharian, pastu nak ikut.. tu sebab kita kena tunjuk contaoh yg baik kat anak2..  supaya dia ikut yg baik2 jer..

Hurmm.. okla.. tu la citer gelagat kakak malam tadi.. arini apa pulak agak2nya yer??

till then..
bye..

You Might Also Like

0 komen